Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: zo 22 sep 2019, 14:41 
Beheerder
Avatar gebruiker

Berichten: 4760
Woonplaats: Sint-Truiden - BE
Afgelopen donderdag werd de Nederlandse versie van Guardians of Legends, het schattenjachtspel van auteurs Vincenzo Bianca en Edward Preston aan de pers voorgesteld. Uitgever Geronimo Games koos als locatie voor deze presentatie het mooie historische pand van The Playground in het centrum van diamantstad Antwerpen.Guardians of Legends combineert twee passies van co-auteur Vincenzo Bianca: schattenjagen en bordspellen. Bijzonder is dat aan het bordspel ook een echte schattenjacht verbonden is. Een speciaal hiervoor ontworpen Gouden Ei, versierd met talloze diamanten, ter waarde van maar liefst 210 000€, is de schat. De schat, verstopt voor de schattenjagers, is ergens ter wereld te vinden, met tools en tips uit het bordspel.

Vincenzo Bianca, spelontwerper uit Luik, vertelt vol passie over Guardians of Legends. Van de eerste vage ideeën 18 jaar geleden over de geleidelijke ontwikkeling tot de definitieve uitwerking, de laatste 2 à 3 jaar samen met Geronimo Games. Auteurs, uitgever Ludee (dochteronderneming van N-Zone) en het team van Geronimo Games werkten in deze periode intens samen om dit unieke project tot in de kleinste details uit te werken.

Guardians of Legends is in de eerste plaats een familiespel, voor spelers vanaf 8 jaar. De doos bevat diverse elementen voor een variabele spelopbouw en biedt drie speelvarianten aan met verschillende moeilijkheidsgraad.
Tegels met eilanden, met diverse elementen uit legenden uit de ganse wereld, worden op tafel gelegd. Iedere speler trekt drie eilandkaarten die door de anderen ontdekt moeten worden. Bij iedere eilandkaart komt een schatten- of legendenkaart te liggen. Deze kaarten leveren straks een beloning op voor zowel ontdekkers als de eigenaar. Vervolgens worden drie postkaarten open gelegd, waarop talloze voorwerpen staan afgebeeld, al dan niet voorzien van kleine details. Iedere speler legt op een van deze kaarten een pijltje dat de anderen een hint geeft naar zijn eiland. De spelers bekijken de gegeven tips en sturen vervolgens maximum twee schepen naar eilanden waarvan ze vermoeden dat dit het eiland van een tegenspeler is. De speler legt deze met de bovenkant, in zijn eigen kleur, langs het eiland. Nadat iedereen twee schepen uitgestuurd heeft, worden deze omgedraaid, waardoor je nu de kleur ziet van de speler van wie je hoopt dat de tip naar dit eiland geleid heeft. Was je vermoeden juist, dan wordt je beloond met gouden munten en eventueel een artifact. Wie eerst aankwam op het eiland, verdient meer, want volgende spelers krijgen een munt minder. Ook de eigenaar wordt beloond. Spelers beschikken ook over vier kampvuurfiches. Als je eiland niet ontdekt werd, kan je een kampvuur aansteken op een naburig eiland. De andere schattenzoekers weten nu dat ze straks op een omliggend eiland dienen te zoeken.

De onderste postkaart verdwijnt uit het spel en er wordt een nieuwe postkaart omgedraaid. Spelers geven opnieuw een tip en gaan vervolgens weer op zoek naar het schatteneiland van de tegenspelers. Het spel eindigt zodra de drie eilanden van een speler ontdekt zijn. Een spel duurt 30 à 45 minuten.Vind je kartonnen munten en schatten als beloning toch net iets te min, dan kan je een stap verder gaan. Want er is natuurlijk ook de unieke zoektocht naar dat Gouden Ei van 210.000€. Ieder spellendoos bevat een unieke code, waarmee je je online kan registreren en een instructieblad kan downloaden. Vervolgens zal je met de elementen van het spel, de postkaarten met alle details, al dan niet voorzien van een postzegel, en andere spelonderdelen, proberen de tips te vinden die uiteindelijk naar de echte schat leiden. De zoektocht start met een tiental eenvoudige raadsels, maar daarna wordt het moeilijker.

Want ergens in de wereld ligt een houten kistje verstopt met, daarin niet de schat maar wel een certificaat dat de winnaar van deze schattenjacht recht geeft op dit unieke ontworpen juweel. Zodra de raadsels zijn opgelost, geven ze de exacte locatie, ergens in de wereld, van de verborgen schat. Wie denkt de locatie gevonden te hebben, zal vervolgens ter plaatse de schatkist moeten gaan ophalen.

Auteur Vincenzo verwacht dat het zo’n tweeënhalf tot drie jaar zal duren eer de schat gevonden wordt. Naast de waardevolle prijs, krijgt de winnaar ook zijn reis naar de vindplaats terugbetaald.

Dit speciaal voor deze schattenjacht ontworpen ei, is een unieke creatie van twee Belgische juwelenmakers: Olivier Gangi en Cédric Sansen. Het kunstwerk werd gesmeed in puur goud van 24 karaat, versierd met 3 bladen in wit goud van 18 karaat op een basis in zwart goud (weirdium). Over het ei loopt een spiraal van 581 diamanten in diverse kleuren van wit tot rood. Het idee voor dit ontwerp kwam eveneens van de spelauteur en het was zelfs voor ervaren ambachtslui Olivier en Cédric een hele klus om het ontwerp te realiseren. Daarbij moesten ze ook nog eens rekening houden met de ideale verhoudingen van de gulden snede en afstanden geïnspireerd door de getallenreeks van Fibonacci. De keuze voor een juweel in de vorm van een ei is bewust gekozen, omwille van de universele symboliek ervan.Voorlopig wordt het Gouden Ei bewaard en bewaakt in een Luiks museum. Nadien zal het waarschijnlijk tentoon gesteld worden in de diamantstad Antwerpen. Mogelijk volgen daarna nog andere locaties verder van huis.

Met de inlogcode krijg je ook toegang tot het online forum van Guardians of Legends waarbij schattenjagers over de ganse wereld vragen kunnen stellen, samen kunnen discussiëren of eventueel ideeën kunnen uitwisselen. Het spel is, samen met de nu uitgegeven Nederlandse editie, beschikbaar in tien talen. Er werden ondertussen al 10.000 exemplaren van Guardians of Legends verdeeld, reeds 3.500 keer werd ingelogd op het forum.

Guardians of Legends is beschikbaar via de lokale spellenspeciaalzaken en een aantal ketens.

Guardians of Legends
  • auteurs: Vincenzo Bianca en Edward Preston
  • grafisch artiesten: Martin Maigret en Nicolas Hubert
  • aantal spelers: 3 tot 5
  • leeftijd: vanaf 8 jaar
  • speelduur bordspel: 30 tot 45 minuten
  • speelduur schattenjacht naar het Gouden Ei: vermoedelijk 2,5 tot 3 jaar
  • adviesprijs: €36,00

website uitgever / verdeler:

locatie van presentatie:Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Guardians of Legends: Gouden Ei duikt op in Antwerpen  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Tags

Edward Preston, Geronimo Games, Guardians of Legends, Lubee, Martin Maigret, Nicolas Hubert, The Playground Hoofdkerk, Vincenzo Bianca[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®