Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2020 - nominatiesHet is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.2 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: vr 11 okt 2019, 00:15 
Beheerder
Avatar gebruiker

Berichten: 4843
Woonplaats: Sint-Truiden - BE
De Vlaamse uitgever Jumping Turtle Games kondigde onlangs nieuwe licentietitels aan. Dit najaar wordt ook het Turtle aanbod van eigen titels uitgebreid.


World of Draghan: Once Upon a Dragon
De wereld van Draghan wordt het kader voor een nieuwe reeks spellen in het assortiment van Jumping Turtle Games. Deze spellen zullen sterk thematisch zijn en zich richten naar een breed publiek dat ook wat extra's zoekt in een spel, aldus de uitgever.

In het mooie koninkrijk Draghan dreigt de rust na een lange periode van vrede verstoord te worden. Het mysterieus Genootschap van de Draak zou plannen hebben om de vroeger verdreven draken te bevrijden uit het Schaduwrijk. De spelers nemen de rol op van een groep dappere avonturiers die vastbesloten zijn om de plannen van dit genootschap te verijdelen en zo de toekomst van het koninkrijk te redden.Iedere ronde reizen de avonturiers verder naar een nieuwe plaats waar ze monsters op hun weg aantreffen. Door goede communicatie en planning trachten de spelers deze te verslaan. Hier en daar zullen ze na een geslaagd gevecht betere uitrusting ontdekken. Ook leden van het duistere Genootschap van de Draak duiken op en trachten de helden tegen te houden. Als het de avonturiers niet lukt hen allemaal te verslaan, dan vluchten de overlevenden weg. Zij zullen de latere strijd bemoeilijken. Uiteindelijk trekken de avonturiers het schaduwrijk binnen. Sterkere tegenstanders en de draak wachten hen op voor de eindstrijd.

World of Draghan: Once Upon a Dragon is een spel van Erlend Van der Haegen. Het kan gespeeld worden door 1 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur 20 tot 30 minuten. In de speldoos zit ook een uitbreiding voor World of Draghan: Guitige Ouwe Draakjes.
Release: Essen 2019


World of Draghan: Guitige Ouwe Draakjes
Meteen wordt ook een tweede titel in de Draghanreeks gelanceerd. Jaarlijks wordt de wapenstilstand tussen mensen en draken gevierd met een race. Een race die gelopen wordt door draken. De spelers zullen zelf de race lopen als een oude draak. Aan de finish ligt een rijkgevulde schatkist.World of Draghan: Guitige Ouwe Draakjes is een racespel vol verrassingen. Elke ronde start met het draften van kaarten voor de deze ronde. De spelers ontvangen een set kaarten. Daarvan mogen ze er twee zelf houden, de rest wordt verdeeld onder de tegenspelers. Met een hand met positieve en negatieve kaarten wordt de volgende fase gepland. Kaarten worden uitgespeeld, zowel op de eigen tijdlijn als die van de tegenstanders. Vervolgens worden de kaarten een voor een uitgevoerd. Actiekaarten in het spel zorgen voor onverwachte elementen en kunnen de planning verstoren.

Met een groot aantal verschillende kaarten, een alternatief einde en een extra parcours biedt World of Draghan: Guitige Ouwe Draakjes ruime variatie en uitdaging.

World of Draghan: Guitige Ouwe Draakjes is taalafhankelijk en wordt zowel in het Nederlands als in het Engels (World of Draghan: Sneaky Ol’ Dragons) uitgegeven. Het spel werd ontworpen door Lee D’Arcy en kan gespeeld worden door 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar. Een spel duurt ongeveer 30 minuten. De speldoos bevat ook enkele extra drakenkaarten voor World of Draghan: Once Upon a Dragon.
Release: Essen 2019


Baby Crews
In de herkenbare babyreeks verschijnt Baby Crews als vierde titel. Een van de baby'tjes is tijdens een cruise in slaap was gevallen en droomt: ze is een piraat op zoek naar een bemanning om de wilde wateren af te schuimen op zoek naar schatten.
Ieder spel uit de babyreeks maakt gebruik van een ander spelmechanisme. Baby Crews is een snel biedspel waarbij spelers trachten om de meest waardevolle set kaarten te verzamelen.In het midden van de tafel liggen telkens drie kaarten waarvan je er eentje kan bemachtigen als je de laatste bieder bent. Iedere kaart toont een type baby (piraat, stuurman, navigator,...) en een kleur. Af en toe zal er ook een schatkist opduiken. Als je aan beurt bent heb je twee opties. Ofwel leg je een munt in het midden van de tafel en blijf je in de bieding ofwel neem je alle munten, maar dan mag je deze ronde niet meer verder bieden. Dit gaat zo verder tot er maar één speler overblijft. Deze kiest één van de drie kaarten en de rest wordt op de aflegstapel gelegd.

Op het einde van het spel krijg je punten voor de beste set die je verzameld hebt in één kleur of van één type baby's. Kies je voor een kleurenset, dan tel je alle verschillende soorten babykaarten die je verzameld hebt. Opteer voor een type baby, dan tel je het aantal verschillende kleuren in deze babykaart. Iedere kaart in de set en iedere verzamelde schatkist leveren een punt op. De speler die het meeste goud bezit ontvangt een extra punt.

Voor wie extra uitdaging wil, biedt Baby Crews een variant, waarbij elke baby ook nog een icoontje heeft dat je kan gebruiken. Ofwel kan je de baby inwisselen voor gouden munten ofwel zal de baby nog een rol spelen bij een gelijke stand. Baby Crews bevat ook een spelvariant voor jongere spelers vanaf 5 jaar.

Baby Crews is een spel van Eddy Sterckx voor 2 tot 5 spelers en duurt 30 minuten. De illustraties zijn van Ally Steven Severi.
Release: Essen 2019


Flip-a-Zoo
Met Flip-a-Zoo timmert Jumping Turtle Games verder aan zijn assortiment van kinderspellen. Flip-a-Zoo is een spel dat mee kan groeien met de kinderen. In de meest eenvoudige vorm kan Flip-a-Zoo gespeeld worden door kinderen vanaf 4 jaar. Bij deze basisregels wordt met minder tegels gespeeld. Door telkens een extra spelregel toe te voegen wordt het spel steeds uitdagender. Spelers vanaf 8 jaar kunnen met de volledige spelregels spelen.Alle dieren in de zoo zijn ontsnapt en hebben zich verstopt. De spelers gaan op zoek naar de dieren om hen terug naar hun verblijfplaats te brengen. Flip-a-Zoo is een omgekeerde memory met een push-your-luck mechanisme. Spelers draaien in hun beurt een tegel om. Ze mogen tegels blijven omdraaien tot ze beslissen om te stoppen of dat ze zichzelf kapot gespeeld hebben. Bij de eenvoudige spelregels vanaf 4 jaar, is je beurt voorbij als je twee keer hetzelfde dier hebt omgedraaid. Dan moet je de tegels opnieuw gedekt neerleggen. Ben je tijdig gestopt, dan mag je de gedraaide tegels opnemen en bijhouden. Wie uiteindelijk de meeste tegels verzameld heeft wint het spel.

In de eerste variant worden alle tegels gebruikt. Als extra regel geldt dan dat je beurt ook voorbij is als drie keer een tegel van dezelfde kleur hebt gedraaid. Bij variant twee ontvangt iedere speler twee houten aapjes die ze, nadat ze zich kapot gespeeld hebben, op een tegel kunnen plaatsen. Deze tegel(s) mogen door de andere spelers niet worden omgedraaid totdat je terug aan beurt bent.

Speel je volgens de volledige spelregels, dan krijgt het spel een andere puntenverdeling.
Heb je één dier van een soort, dan scoor je één punt. Twee dieren van een soort scoren samen vijf punten. Maar, als je de drie dieren van een soort bezit, dan scoor je nul punten. Hierdoor krijgt het spel een speciale twist, want uiteraard tracht je deze derde tegel te vermijden. Soms zullen spelers ervoor zich kapot willen spelen om een tegel niet te moeten nemen. Door het inzetten van een aapje kunnen ze dan toch een gewenste tegel reserveren.

Flip-a-Zoo is een spel van Tom, Noor en Kaat Delmé voor 2 tot 4 spelers en duurt 15 minuten. En als bonus bevat Flip-a-Zoo nog een volledig memory spel voor 6 spelers.
Release: Essen 2019


Het Ongelooflijke Dierencircus
Vorig jaar schreef Jumping Turtle Games voor de allereerste keer een ontwerpwedstrijd uit. De winnaar was Arvid Klaverstijn, ontwerper van Het Ongelooflijke Dierencircus.Spelers ontvangen 22 dierenkaarten, elk met een waarde en een unieke eigenschap. Om beurt sturen de spelers een dier de circusring in. Dat kunnen ze enkel als ze, door het spelen van een hogere waarde, het optreden van het vorige dier kunnen overtreffen. Dan wordt de eigenschap van de gespeelde kaart geactiveerd en is de volgende speler aan beurt. Slaagt niemand er in om het vorige optreden te overtreffen, dan wint de speler die het laatst kaart toegevoegd heeft alle kaarten in de circusring. Vervolgens begint de actieve speler met het spelen van een kaart een nieuwe ring.

De eigenschappen van de geactiveerde dieren kunnen voor verrassingen zorgen. Om je winstkansen te vergroten kan het verstandig zijn om bij te houden welke dieren nog kunnen opduiken. Volgens Jumping Turtle Games is dit zo een spel waarbij je bij aanvang denkt dat het volledig geluksafhankelijk is, maar waar je na een aantal keren spelen leert hoe je het “geluk” in jouw richting kan sturen.

Het Ongelooflijke Dierencircus is een kaartspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Een spel duurt 30 minuten.

Omdat Het Ongelooflijke Dierencircus een taalafhankelijk spel is, zal er zowel een Nederlandstalige als een Engelstalige versie -The Incredible Animal Circus- verschijnen. De illustraties zijn van de hand van David Furnal.
Release: Essen 2019


The Snitch: Prison Showers
Op Spiel verschijnt een mini-expansie voor The Snitch. The Snitch is een spel waarbij spelers trachten te ontsnappen uit de gevangenis. Maar later in het spel wordt mogelijk een van de spelers een verrader.

In deze uitbreiding zal een speler zijn geslaagde plannen niet meer gewoon opzij moeten leggen, maar een plaats geven op de nieuwe douchekaart.De kaart is tweezijdig. Langs de A-kant zal het plaatsen van de kaart meestal een specifiek voordeel geven, waardoor het spel wat eenvoudiger wordt. Ideaal voor beginnende spelers. Bij de B-zijde zal de speler een specifiek nadeel ontvangen. Wat dan weer perfect is voor ervaren ontsnappingskoningen.

Jumping Turtle Games is aanwezig op Spiel. Je vindt hen in Hal 5 stand A121/C115


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: vr 11 okt 2019, 19:16 
Spelhamels Beerse

Berichten: 2910
Woonplaats: Dessel
Sneaky ol' dragons is een nobrainer voor mij. Een paar keer gespeeld op beurzen en fantastisch goed gelachen ermee, top filler !!!

Edit : de vertaling naar het Nederlands vind ik persoonlijk wel wat minder geslaagd

_________________
elke 3de vrijdag en 1e zaterdag van de maand : spelavond in taverne Den Anker in Beerse (gratis toegang !)


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
2 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Jumping Turtle Games is helemaal klaar voor Spiel  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google Feedfetcher, Majestic-12 [Bot] en 6 gasten


Tags

Ally Steven Severi, Arvid Klaverstijn, Baby Crews, David Furnal, Eddy Sterckx, Erlend Van der Haegen, Flip-a-Zoo, Het Ongelooflijke Dierencircus, Jumping Turtle Games, Kaat Delmé, Lee D’Arcy, Noor Delmé, Spiel 2019, The Incredible Animal Circus, The Snitch: Prison Showers, Tom Delmé, World of Draghan: Guitige Ouwe Draakjes, World of Draghan: Once Upon a Dragon, World of Draghan: Sneaky Ol’ Dragons[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®