Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

Damien Platteau voor de 2de keer Vlaams Rummikub Kampioen
https://www.bordspelmania.eu/nieuws-en-geruchten/topic26664.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  Bart [ ma 28 okt 2019, 09:33 ]
Berichttitel:  Damien Platteau voor de 2de keer Vlaams Rummikub Kampioen

Op zaterdag 26 oktober vond in Wijnegem Shopping de finale plaats van het Vlaams Rummikub kampioenschap

De organisatoren van het Vlaams Rummikub Kampioenschap 2019 werden dit jaar overspoeld met maar liefst 500 inschrijvingen waardoor een heuse wachtlijst opgesteld moest worden… Niet alleen het aantal kandidaten lag hoog, ook de diversiteit van de deelnemers was opvallend: vrouwen, mannen, de jongste uit 2011, de oudste uit 1932, uit afkomstig uit alle Vlaamse provincies.

De kandidaten mochten zich vanaf kwart voor tien aanmelden en om 11u startte de eerste spelgronde. Ronde na ronde steeg de spanning en om 15u mochten de aanwezige ex-kampioenen zich meten in een adembenemende “battle of the champions”.

De vier beste spelers uit groep 1 speelden tegen de vier besten van groep 2. Elk hebben ze één spel gewonnen, behalve Damien Platteau die er twee won en dus voor de tweede keer op rij Vlaams Rummikub-kampioen is. Damien werd in 2016 al Vlaams kampioen, waarna hij zich in 2018 kroonde tot Belgisch kampioen. In die rol nam hij dat jaar ook deel aan het Wereldkampioenschap Rummikub in Israël.

Rob Van den Ackerveken uit Baarle Hertog werd tweede en Wim Muyllaert uit Oostende derde.

De 5 besten van groep 1 en de 5 besten van groep 2, met andere woorden de 10 beste spelers van het Vlaams Rummikub kampioenschap, nemen het in 2021 op tegen de 10 beste spelers van het Waals Rummikub kampioenschap 2020.

De organisatie is zeer tevreden over de goede samenwerking met Wijnegem Shopping. Zij kreeg nu ook The Hub ter beschikking waar de mensen die niet deelnamen aan het kampioenschap zaterdag de hele dag Rummikub konden spelen en konden kennismaken met de andere spellen van Goliath.

In 2020 vindt het Waals Kampioenschap plaats en in 2021 worden opnieuw het Belgisch én het Wereldkampioenschap georganiseerd.


Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/