Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

De Reuzendans
https://www.bordspelmania.eu/nieuws-en-geruchten/topic27581.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  Bart [ wo 18 maart 2020, 22:03 ]
Berichttitel:  De Reuzendans

Jumping Turtle Games kondigt het nieuwe spel De Reuzendans aan. Zij zorgden samen met De Spellebaardier voor de ontwikkeling van het spel. Ook productie en logistiek zijn in handen van Jumping Turtle Games.De Reuzendans is een familiespel van Andries Geldof voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar. Het spel is gebaseerd op de reuzentraditie in Dendermonde. De drie gildenreuzen trekken al sinds de 15de eeuw om de 10 jaar samen met het Ros Beiaard uit voor een feestelijke historische ommegang. Dit jaar vindt de viering plaats op 24 mei -voor zover het Corona-virus geen spelbreker zal zijn. De reuzen hebben ook hun eigen jaarlijkse viering op de laatste donderdag van augustus. Dan trekken ze dansend door het stadscentrum, als hoofdrolspelers in hun eigen ommegang 'Katuit'.

In Reuzendans bestuurt iedere speler een reus doorheen de straten van de stad. Op de pleinen proberen de spelers om de andere reuzen te overtreffen met de mooiste danspassen. De spelers krijgen een identieke kaartenstapel. Elke beurt wordt één bewegingskaart gespeeld, eventueel aangevuld met een danskaart. Timing, goed plannen en ook wel een beetje geluk zijn belangrijk om De Reuzendans te winnen.

Jumping Turtle Games: "We waren positief verrast door het aantrekkelijke spelsysteem waardoor we ook met plezier dit project hebben ondersteund. De Reuzendans is een perfect gateway game en is zeker geschikt voor de spelliefhebber. We hopen dan ook dat het spel vele nieuwe zieltjes kan winnen in Dendermonde en ver daarbuiten!"

De Reuzendans is het eerste spel van de hand van Andries Geldof. Het spel wordt verdeeld door Hydra Games Distribution.De Reuzendans
  • spelers: 2 tot 5
  • leeftijd: vanaf 8 jaar
  • speelduur: 45 minuten
  • auteur: Andries Geldof
  • grafiek: Maarten de Schrijver
  • uitgever: De Spellebaardier

De Spellebaardier op FB

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/