Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: ma 27 apr 2020, 22:34 
Beheerder
Avatar gebruiker

Berichten: 4650
Woonplaats: Sint-Truiden - BE
Bij The Game Master verschijnt op 1 mei Ports of Europe: Mainports. Dit is het derde spel in de serie Ports of Europe, na Rotterdam en Antwerpen.

Mainports wordt gespeeld op een groot tweezijdig spelbord. De ene kant met de kaart 'Centraal Europa' maakt gebruik van de binnenvaart doorheen Europa. De andere zijde 'Groot Europa' heeft ook opties om vracht over zee te verschepen.


De keuzemogelijkheden voor de spelers worden bepaald door het plaatsen van de pion op de rondel. Opties daarbij zijn contracten afsluiten, brandstof inkopen, dividenden ontvangen, technologie of varen. Wie aan beurt is kan zijn pion 1 tot 3 plaatsen op de rondel verzetten. Door het afgeven van brandstofkaarten mag de speler extra velden vooruit. Bij de start kiezen de spelers in welk scheepsdok ze hun eerste schip bouwen. Vervolgens zullen ze lading inslaan, afhankelijk van de beschikbare contracten en vraag in de andere havens. Ze sturen hun schepen doorheen Europa. Door nieuwe technologiekaarten kan de vloot gemoderniseerd worden.

Mainports bevat ook speciale regels voor 2 en 3 spelers en twee spelvarianten. In de contractvariant eindigt het spel nadat de 20ste vracht bezorgd wordt. De speler die dan het meeste geld bezit wint het spel. Bij de vrije spelvariant stopt het spel zodra een speler €1.000.000 cash geld bezit.


Op donderdag 30 april, van 19u tot 20u30, organiseert uitgever The Game Master een live stream op zijn FB-pagina. Spelontwerpers Hans van Tol en Mark Hoogerwaard stellen dan Mainports voor aan het publiek. Ze vertellen ook hoe je een korting van €10 kan krijgen bij aankoop. Bezoekers van de live stream maken ook kans op één van de prijzen. In de live chat kunnen tenslotte ook vragen aan beide auteurs gesteld worden.

Ports of Europe: Mainports
  • spelers: 2 tot 4
  • leeftijd: vanaf 10 jaar
  • spelduur: 90 minuten

Website:


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Mainports bij The Game Master  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Tags

+10, 2020, Hans van Tol, Mark Hoogerwaard, Ports of Europe: Mainports, The Game Master[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®