Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


Het is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: ma 15 jun 2020, 01:29 
Standaard moderator
Avatar gebruiker

Berichten: 807
Woonplaats: Nijmegen
Roll 'n Write spellen zijn de laatste jaren zeer populair. Deze hype zorgt er nu voor dat Zooloretto: Het Dobbelspel vanaf deze week weer in de schappen ligt. Saillant detail is dat het spel van Michael Schacht, daterend uit 2012, voorheen werd uitgegeven door 999 Games, maar nu wordt verspreid door White Goblin Games.


Zooloretto: Het dobbelspel heeft het basismechanisme van spelklassiekers Zooloretto/Coloretto, maar vervangt de kaarten door dobbelstenen.

Elke speler heeft een eigen scoreblad, dat zijn of haar dierentuin voorstelt. Daarin is ruimte voor meerdere soorten dieren: o.a een krokodil, twee struisvogels en tot wel vijf leeuwen. Op het scoreblad is ook ruimte voor het verzamelen van munten en zijn er schuurtjes, voor de dieren die niet in de juiste dierenverblijven passen. De eerste speler die een hok vult met een bepaalde dierensoort ontvangt een bonus.

De speler die aan beurt is, kiest telkens tussen de twee mogelijke acties: a) twee dobbelstenen van de reserve nemen en rollen, om vervolgens deze tactisch toe te wijzen aan een beschikbare wagen; b) neem alle dobbelstenen van een transportwagen en duid ze aan op je scoreblad.

Het spel eindigt als een speler al zijn dierenhokken heeft gevuld of slechts plaats heeft in één hok. De spelers scoren één overwinningspunt per dier en eventuele bonuspunten die ze hebben verdiend; ze verliezen twee punten per aangevinkte stal, maar voor elke verzamelde groep munten kan een boete worden genegeerd. De speler met de hoogste score wint!


Ben je al in het bezit van Zooloretto:Het Dobbelspel of ga je doorgaans ook gelijk voor de uitbreidingen erbij, dan is Zooloretto: Het Dobbelspel Trio met andere scoreblokken ook interessant. In deze uitbreiding zitten namelijk drie verschillende varianten: XXL, Babyboom en Apenkooi.
Apenkooi: met o.a. een extra apenhok en minder ruimte in de meeste andere dierenverblijven.
Babyboom: met o.a. extra ruimte voor een dierensoort als je de eerste bent die een hok vult met deze dieren; hartjes op bepaalde velden duiden ouder-dieren aan, zodra het tweede hartjes aangekruist wordt, wordt er een baby dier geboren.
XXL: maakt de meeste spelregels van het originele Zooloretto beschikbaar voor het dobbelspel.


Zooloretto: Het Dobbelspel / Zooloretto: Het Dobbelspel Trio
  • Spelers: 2-4
  • Leeftijd: 7+
  • Speelduur: 15-20 min

Website uitgever


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Roll & Write in de Dierentuin  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten


Tags

2020, 7+, Michael Schacht, White Goblin Games, Zooloretto : Het Dobbelspel Trio[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®