Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2020 - nominatiesHet is niet mogelijk om hier een topic aan te maken.

Heb je zelf een nieuwssuggestie, dan mag je deze plaatsen onder de respectievelijke forumdelen:
"bordspellen", "rollenspellen", "verzamelspellen" of 'wargames'.2 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: wo 16 sep 2020, 21:27 
Beheerder
Avatar gebruiker

Berichten: 4839
Woonplaats: Sint-Truiden - BE


Komende zaterdag, 19 september 2020, wordt vanaf 11 uur bekendgemaakt welke spellen dit jaar de felbegeerde nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs in de wacht gesleept hebben. In elke categorie worden drie spellen genomineerd. Nieuw is de categorie Kenners, zodat er in totaal negen spellen worden uitgelicht, verdeeld over de drie categorieën Familie, Kenners en Experts.

Eén van de doelstellingen van de Nederlandse Spellenprijs is het geven van een onafhankelijk waardeoordeel aan de consument. Daarom hecht de organisatie er ook aan dat geïnteresseerden de ceremonie bij kunnen wonen. Helaas vindt de bekendmaking vanwege de COVID-19-maatregelen noodgedwongen plaats in een kleinere setting, waar alleen plaats is voor genodigden. Om iedereen toch de mogelijkheid te bieden deze bijeenkomst te volgen, wordt het live uitgezonden via YouTube via deze directe link. Tijdens de ceremonie maakt de jury haar oordeel wereldkundig en geven de uitgevers van de betreffende spellen ook een korte reactie.

De Nederlandse Spellenprijs, de kwaliteitsprijs voor in het Nederlands gepubliceerde gezelschapsspellen, wordt dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. Een vakjury van negen experts kiest de genomineerde spellen. Deze zijn gekozen uit meer dan honderd bord- en kaartspellen die voor de Nederlandse markt uitgebracht zijn in het tijdvak van 1 juli 2019 tot en met 30 juni 2020. De jury kijkt hierbij met name naar kwaliteit, speelplezier en originaliteit. In november zal in elke categorie één spel tot winnaar gekroond worden.


Live uitzending bekendmaking nominaties NSP, zaterdag 19/9 vanaf 11 uur.

Ter gelegenheid van het twintigjarig jubileum van de NSP blikken twee juryleden terug op de voorgaande edities. Bastiaan van Nox’ Spellenzolder en Rowdy van As a Board Gamer hebben uit alle genomineerde spellen van de voorbije negentien edities hun persoonlijke top-5 gedistilleerd, zowel voor de categorie Familie als voor de categorie Experts.


20 jaar NSP - de favorieten van Nox’ Spellenzolder en As a Board Gamer


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: do 17 sep 2020, 16:39 
8. De Friesche Velden (2014)
Avatar gebruiker

Berichten: 212
Leuk dat het live via YouTube bekend gemaakt wordt. Ik heb een herinnering aangezet op YouTube, zo kan ik het niet vergeten.


Omhoog
Offline Profiel     
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
2 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Nieuws en geruchten  
 Feed - Onderwerp - Nominaties NSP 2020 zaterdag LIVE op Youtube  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 4 gasten


Tags

NSP, Nederlandse Spellenprijs 2020, nominaties, spellenprijzen[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®