Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


999 GamesRecente nieuwsartikelen
27-05-18: Nederlandstalig dromen
25-05-18: Itchy Monkey op Kickstarter
22-05-18: Drie Penny Papers dobbelspellen
21-05-18: Winnaars Gra Roku 2018
21-05-18: Kort nieuws 2018 – week 20
16-05-18: Kort nieuws 2018 – week 19
16-05-18: 18XX-speeldag in Mechelen
15-05-18: Ticket to Ride New York
14-05-18: Genomineerden Spiel des Jahres 2018
14-05-18: Sonderpreis voor Pandemic Legacy – Season 2
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
21-05-18: Winnaars Gra Roku 2018
17-05-18: The Forbidden City op Kickstarter
15-05-18: Ticket to Ride New York
14-05-18: Genomineerden Spiel des Jahres 2018
14-05-18: Sonderpreis voor Pandemic Legacy – Season 2
11-05-18: Spellen Top 100 van Peter Hein - Spellengek
08-05-18: Het Eurovisie Song Festival op de speeltafel
29-04-18: Goblins vieren hun meivakantie in Dobbelland
23-04-18: Pop-up Escape Room The Game Toernooi
22-04-18: Groen, groener, groenst
Volgende >>

<< Abacus – voorjaar 2018 >>
De Duitse uitgever Abacusspiele brengt dit voorjaar de volgende spellen uit. Deze spellen worden volgens de uitgever eind maart, begin april verwacht.

In Alles an Bord? moeten de spelers hun schepen bevoorraden voor de start van een avontuurlijke reis. Aan het begin krijgt iedereen een schip met twaalf laadruimen. Vervolgens worden uitrustingfiches in een hoop midden op tafel gelegd. Daaromheen liggen dertien avontuurtegels. Deze worden omgedraaid, waarna het grabbelen kan beginnen. Dan moet iedereen met één hand zijn schip vullen met uitrustingfiches en goederen. Wie als eerste klaar is, pakt alle avontuurtegels van tafel, waardoor de andere spelers zonder zichtbare informatie verder moeten. Wanneer iedereen is volgeladen, worden de avontuurtegels gedekt geschud en één voor één omgedraaid en afgewikkeld. Bij een ontdekkingstegel mag je uitrusting afleggen om goederen of geld te verdienen. Bij een ruiltegel mag je één afgebeeld goed inleveren voor drie afgebeelde goederen. Bij een piratentegel beslissen de spelers of ze vluchten of vechten. Kan een vechter de gevraagde uitrusting afleggen, dan verdient hij de afgebeelde buit. Zo niet, raakt hij geld en een goed kwijt. Een contracttegel verhuist aanvankelijk naar de bodem van de stapel. Nadat alle andere tegels zijn afgewikkeld, verdien je per contract de buit wanneer je de afgebeelde goederen kunt inleveren. Aan het einde van de ronde is elk resterend goed één munt waard. Voor elke tien munten krijg je één schatkist, die je in een van jouw laadruimen bewaart. Na twee rondes wint de speler met het meeste geld.

Afbeelding
Alles an Bord? is ontworpen door Carlo A. Rossi en geïllustreerd door Michael Menzel. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zeven jaar en heeft een speelduur van 30 minuten.

Pizza Monsters is een kinderspel. Iedere speler heeft aan het begin twee pizza’s van elk vier punten. Een stoffen zak bevat de bestellingen. De actieve speler trekt eerst blind één bestelling uit de zak. Is dit een ingrediënt dan mag hij deze open op tafel leggen. Hij mag ‘m ook teruggooien en een nieuwe bestelling trekken, die hij op tafel moet leggen. Trekt de actieve speler een keuzejoker, dan moet hij die meteen op tafel liggen en kiest hij welk ingrediënt dit is. Bij een andere jokersoort mag iedereen een willekeurige punt kiezen. Vervolgens mag iedere speler één pizzapunt met het afgebeelde ingrediënt aan een monster voeren. Daartoe gooi je de punt in de doos. Wanneer je de laatste punt van een pizza voert, krijg je een nieuwe pizza (samengesteld uit gekozen punten uit de doos) en een koksmuts. Degene die als eerste zijn vierde koksmuts verdient, wint het spel. Het regelboekje bevat een handvol varianten en de spelregels van een ander spel dat je met hetzelfde materiaal kunt spelen.

Afbeelding
Pizza Monsters is ontworpen door Michael Schacht en geïllustreerd door Christian Fiore. Het spel is geschikt voor 2-8 spelers vanaf vijf jaar en heeft een speelduur van 30 minuten.

Party Bugs is een blufspel over een kakkerlakkenparty, waarbij de spelers proberen om hun kakkerlakkaarten zo handig mogelijk kwijt te raken, bijvoorbeeld door ze bij de buren te dumpen of door ze naar huis te sturen wanneer twee kakkerlakken in hetzelfde kostuum opduiken.

Afbeelding

Party Bugs is ontworpen door Martino Chiacchiera en geïllustreerd door Michael Menzel. Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15 minuten.

Deckscape – Das Schicksal von London en Deckscape – Raub in Venedig zijn twee nieuwe spellen in de escape room spellenreeks die bij ons onder de naam Pocket Escape Room door 999 Games wordt uitgegeven. Deze nieuwe titels zullen ook in Nederland verschijnen.

Bang – Armed and Dangerous is een uitbreiding van Bang.

Meer informatie:


Origineel bericht op: http://bordspeler.nl/2018/02/10/abacus-voorjaar-2018/
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

Reacties
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO