Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


999 GamesNieuws
04-06-20: Jubileumeditie Catan
04-06-20: Marvel Splendor in aantocht
02-06-20: Nieuwe print voor Bloqs
29-05-20: Parijs voor 2
27-05-20: Crowdfunding Cwali
27-05-20: (On)eervolle architecten bouwen in het Westelijk Koninkrijk
24-05-20: Maharaja 2.0
24-05-20: Colt Super Express
20-05-20: Ook GenCon 2020 afgelast
19-05-20: Spiel.digital 2020 aangekondigd
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
05-06-20: Marvel Splendor in aantocht
04-06-20: Jubileumeditie Catan
29-05-20: Parijs voor 2
29-05-20: De Crew in aantocht bij 999 Games
27-05-20: (On)eervolle architecten bouwen in het Westelijk Koninkrijk
24-05-20: Colt Super Express
19-05-20: Spiel.digital 2020 aangekondigd
19-05-20: Nominaties Spiel des Jahres 2020
18-05-20: Spiel 2020 geannuleerd
15-05-20: Op avontuur in Neverland met Black Box Adventures
Volgende >>

<< Amigo - herfstnieuwigheden >>
De Duitse spellenuitgever Amigo brengt dit najaar heel wat nieuwe titels uit. Aardig weetje: de firma werd vernoemd naar het Brusselse Amigo-hotel, waar de beslissing viel om een spellenfirma op te richten.Grizzly
De familie Grizzly heeft grote honger. Gelukkig zijn zijn er in deze tijd van het jaar heel wat zalmen die tegen de waterval opspringen. De vier beren worden op de proef gesteld met bewegende watervlakken. En wie zich te dicht aan de waterval waagt, kan ook naar beneden donderen. Een familiespel met 3D-speelveld.

Grizzly is een ontwerp van Anna Oppolzer en Stefan Kloß voor 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar en duurt 20 minuten.
6 nimmt! Brettspiel
De klassieker 6 nimmt! (bij ons gekend als Take 5!) met de gekende ossenkoppen komt nu als dubbelzijdig bordspel. De spelers leggen getallenfiches aan in de rijen op het spelbord, vergelijkbaar met het kaartspel. Wie met zijn fiche een speciaal veld bedekt, krijgt naargelang het afgebeelde plus- of minteken extra punten of strafpunten. Voor ervaren spelers een versie met aktiekaarten en de ander zijde van het spelbord. Basisspel en gevorderden variant kunnen uitgebreid worden met gelukskaarten. Daarmee behoud je tot de laatste ronde een kans om het spel te winnen.

6 nimmt! Brettspiel is een spel van Wolfgang Kramer voor 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar en speelt in 25 minuten.
Wizard Würfelspiel
Het eerste Roll-and-Write dobbelspel in de Wizardreeks. Gebruik de kracht van de magische dobbels en voorspel welke dobbelstenen gerold worden. Kan je dit correct voorspellen, dan ontvang je punten. Mis je, dan moet je minpunten incasseren. Als alles fout loopt kan je soms nog trachten een nar in te schakelen. Maar zeker ben je nooit...

Een dobbelspel zowel voor strategen als voor gelukzakken. Wizard Würfelspiel werd ontworpen door Daan Kreeg voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar en 20 minuten spelplezier.
Bohna Nostra
Een nieuwe Bohnanza-uitbreiding met schuldcontracten en verplichtingen. Boonanzaspelers kennen dit gevoel: een mooi bonenaanbod, maar zelf heb je niets om te ruilen. Met het vooruitzicht van een latere deal kan je nu misschien toch tot een akkoord komen. Iedere speler ontvangt een karakterkaart en zes bijhorende gunstkaarten.
De basisregels van Bohnanza veranderen niet: er worden nog steeds bonenkaarten uitgespeeld, verhandeld en geplant totdat dit goudstukken oplevert. Nu komen er gunstkaarten bij die samen met bonen verhandeld worden. De gunst zal op een later moment uitgevoerd moeten worden. Een typisch voorbeeld van een gunstkaart is "Ik geef je een van de beide kaarten die ik voor het handel opendraai". Dit biedt voor beide spelers mogelijkheden, maar ook risico's. Stel je voor dat je net je schuld moet inlossen op het moment dat je die kostbare Tuinboon omdraait. Na het uitvoeren van het schuldcontract krijgt de speler zijn kaart terug en plaatst deze op zijn aflegstapel. Het spel eindigt na drie rondes. De speler met de meeste goudstukken wint.

Bohna Nostra is enkel samen met het kaartspel Bohnanza of Ladybohn speelbaar. Ook deze bonenuitbreiding komt uit de tuin van Uwe Rosenberg. Geschikt voor 3 tot 7 spelers vanaf 12 jaar. Speelduur 45 minuten.
Carnival of Monsters
Carnival of Monsters is een 'drafting'-spel van Richard Garfield met tactiek en een snelle leercurve.

Twee jaar geleden al kon men de eerste versie van Carnival of Monsters testen op Spiel 2017. Volgende week wordt het spel als een van de Amigo-nieuwigheden op Spiel 2019 gepresenteerd. Desondanks is Carnival of Monsters een wat atypisch spel voor Amigo: zowel door zijn vormgeving als door zijn complexiteit onderscheidt het zich van de andere spellen van de Duitse uitgever. Voor het grafisch werk werd beroep gedaan op zeven gerenommeerde tekenaars uit de spellenwereld. Door de verschillende grafische stijlen krijgen de regio's in het spel en de bijhorende monsters een eigen karakter. Het drafting-mechanisme brengt afwisseling en spanning in de spelrondes. Carnival of Monsters biedt ook een instapvariant en regels voor twee spelers.

Jaarlijks neemt de Royal Monstrological Society slechts één nieuw lid op in zijn elitaire gezelschap van de meest gerenommeerde monsterexperts. Kandidaten worden beoordeeld op de bijzondere verzameling van monsterlijke wezens die ze kunnen meebrengen. Tijdens de expedities trekken ze op zoek naar de meest exotische dieren.
Spelers gaan op expeditie en verdienen punten door het bereiken van bepaalde doelen, het bemachtigen van gouden kronen en door uiteindelijk veilig terug te keren met de gevangen monsters. Aan het einde van het vierde jachtseizoen presenteren alle kandidaten hun collectie. Dan komt de Royal Monstrological Society samen voor het jaarlijks banket, beter bekend als: Carnival of Monsters.

Carnival of Monsters werd ontworpen door Richard Garfield, gekend van o.a. Magic, De Grote Dalutti, King of Tokyo, Robo Rally Keyforge, ... Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 5 spelers vanaf 12 jaar en duurt 45 minuten.
Tatort Tonne
Een snel kaartspel dat draait rond beschuldigingen en alibi's. Voor wasberen zijn afvalcontainers het ultieme paradijs: een stinkende vis of een nog halfvolle zak chips, hoe meer afval hoe liever. Maar dan wel niet om te delen met de anderen.
Iedere speler krijgt een set van drie kaarten: afval verzamelen, iemand beschuldigen en een waterdicht alibi. Bij het begin van de ronde legt iedere speler een van deze kaarten gedekt voor zich. Eerst draaien alle spelers die een beschuldigingskaart gelegd hebben deze om en wijzen gelijktijdig een speler aan waarvan ze vermoeden dat hij afval verzameld heeft. De beschuldigde spelers draaien hun kaart om. Als dit een afvalkaart is moeten ze deze afgeven en stopt voor hen deze ronde. Maar als ze zich kunnen verdedigen met een alibikaart, dan is de beurt van de speler die beschuldigde afgelopen. Spelers die nu nog overblijven met een afval verzamelen-kaart mogen een afvalkaart uit het midden nemen.
Wie is het sluwst en kan als eerste drie afvalkaarten verzamelen of blijft als laatste in het spel?

Tatort Tonne is een kaartspel van Alex Cutler voor 2 tot 10 spelers vanaf 8 jaar en kan je in een kwartiertje uitspelen.
Der kleine Rabe Socke –Suche nach dem verlorenen Schatz
In dit kaartspel is iedere kaart een schatkaart. Maar in de zoektocht naar de meest waardevolle kaarten, merken ze dat de vele schatten pas te herkennen zijn na een grondiger onderzoek.
Op de kaarten zijn figuren en voorwerpen uit de wereld van de kleine Raaf Sock afgebeeld. Spelers moeten goed opletten welke van de opengedraaide kaarten een voorwerp voor de tweede keer toont. Goed toekijken, dan toeslaan.

De speelkaarten met figuren en voorwerpen worden op een gedekte trekstapel in het midden van de tafel gelegd. De 24 kaarten met schatwaarden worden verdeeld onder de spelers. Op deze kaarten worden alle schatten afgebeeld, iedere schat twee keer. Vervolgens worden de kaarten beurt om beurt opengedraaid en op de aflegstapel gelegd. Spelers dienen aandachtig te volgen of een kaart pas voor de eerste keer dan wel voor de tweede maal gedraaid wordt. In het laatste geval moeten ze zo snel mogelijk reageren om de betreffende kaart te nemen. Maar heeft een nieuw opengedraaide kaart een reeds genomen schat, dan heeft deze speler een fout gemaakt en is hij voor deze ronde uit. Hij zal dan ook geen punten ontvangen voor deze ronde. Op het einde van de ronde ontvangt de beste schattenzoeker drie punten, de tweede 2 en alle anderen 1 punt. Wie na drie ronden de meeste punten heeft, wint het spel.

Der kleine Rabe Socke –Suche nach dem verlorenen Schatzist is de juniorversie van het in 2016 verschenen spel Deja-Vu. Der kleine Rabe Socke is een spel voor 2 tot 5 spelers vanaf 5 jaar. Een spel van drie ronden duurt 15 minuten. Auteur is Heinz Meister.
#MyLife
In #MyLife trachten de spelers met het leggen van kaarten hun leven uit te bouwen en hun levensdoelen te bereiken. Door gespeelde gebeurtenissen doen ze ervaring op. Daardoor worden andere momenten in het leven makkelijker. Iedere kleine beslissing beïnvloedt het verdere levenspad. Wordt er eerder gekozen voor carrière of liever toch voor een evenwichtigere werk/leven balans? Als speler maak je hier zelf de keuzes.

Iedere ronde wordt een levensperiode onthuld met een actief levensdoel. Spelers kiezen uit de handkaarten een gebeurteniskaart die ze op tafel neerleggen. Deze kaart toont altijd een leeftijd, vereisten voor deze de gebeurtenis en de ervaringen die ermee kunnen worden opgedaan. Dat kunnen geluk zijn, voorspoed, wijsheid, gezondheid, stress, sereniteit, liefde of overwinningspunten. Wie na tien ronden de meeste levenservaring heeft opgedaan (punten) wint het spel.

#MyLife is een spel van Jan Bintakies voor 2 tot 6 spelers vanaf 10 jaar. Een spel duurt zo'n 30 minuten.Amigo vind je op Spiel opnieuw in Hal 3, stand 3-H103. Naast demo's van nieuwe en oudere spellen, worden ook LAMA-tornooien georganiseerd. Wie aan de selfiemuur poseert, kan met de foto een speciale LAMA-kaart gaan afhalen.


Website:
 

Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 

Reacties
Geplaatst: zo 20 okt 2019, 21:38 
Avatar gebruiker
Is er al nieuws welke spellen 999 in het Nederlands uitgeeft?


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek   Facebook  
 
 

Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®