Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  999 GamesRecente nieuwsartikelen
21-03-19: BSM-Uitgeversrally op Zuiderspel
19-03-19: Drie nieuwe uitbreidingen bij Portal Games
17-03-19: Op de schouders gedragen: Chicago 1875
17-03-19: Bijna lente, een zwerm vogels strijkt neer
12-03-19: Toegangskaarten voor Zuiderspel 2019 te winnen!
12-03-19: Memoir '44 ziet ze weer vliegen
12-03-19: 6 Nimmt! blaast 25 kaarsjes uit
09-03-19: Opmerkelijk: Heidelbärger verlaat Asmodee
08-03-19: 2de schok met Alan R. Moon
08-03-19: Noctiluca duikt op bij Z-Man
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
19-03-19: Drie nieuwe uitbreidingen bij Portal Games
17-03-19: Op de schouders gedragen: Chicago 1875
12-03-19: Toegangskaarten voor Zuiderspel 2019 te winnen!
12-03-19: Memoir '44 ziet ze weer vliegen
09-03-19: Opmerkelijk: Heidelbärger verlaat Asmodee
08-03-19: Noctiluca duikt op bij Z-Man
05-03-19: Rovers van de Noordzee bij WGG
05-03-19: Een bordspeler kiest zijn weg en stapt door
28-02-19: Nieuws feed naar BSM stopt
20-02-19: Bordspelmania terug springlevend
Volgende >>

<< Amigo: voorjaar 2019 >>
Naast de eerder aangekondigde jubileumeditie van 6 Nimmt! komt de Duitse uitgever Amigo deze maand met de volgende nieuwe spellen.

AfbeeldingHochspannung is een kaartspel van de Britse spelauteur Maureen Hiron. Het spelmateriaal bestaat uit 61 kaarten met een vermenigvuldiging in het midden en twee cijfers in de hoeken. Een kaart ligt open op tafel als start van de aflegstapel. De andere kaarten worden over de spelers verdeeld in gedekte stapels. Iedere speler trekt vier handkaarten. De spelers proberen tegelijkertijd hun kaarten af te leggen. Dat mag wanneer een kaart past bij de vermenigvuldiging bovenop de aflegstapel. Bij de vermenigvuldiging 3×5 mag je bijvoorbeeld een ‘1’ of een ‘5’ afleggen, de in de uitkomst voorkomende cijfers. Door het afleggen van een kaart verandert de rekenopdracht. Het is de bedoeling om als eerste jouw kaarten kwijt te raken. Je kunt Hochspannung ook combineren met haar eerdere kaartspel Unter Spannung.

Afbeelding

Hochspannung is geschikt voor 2–6 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten. [Info]

AfbeeldingDe titel van Reiner Knizia’s L.A.M.A. verraadt het ultieme doel van het spel: leg alle minpunten af. Het spelmateriaal bestaat uit 56 speelkaarten (acht keer de cijfers 1–6 en acht lama’s) en 70 chips (1 en 10 strafpunten). Je schudt de kaarten, deelt er zes aan iedere speler, vormt met de rest een trekstapel, waarvan de bovenste kaart wordt omgedraaid als start van een aflegstapel. De actieve speler kiest één van drie actiemogelijkheden: kaart spelen, kaart trekken of passen. De bovenste kaart van de aflegstapel bepaalt wat je mag afleggen: een kaart met dezelfde waarde of één hoger, een lama op een ‘6’ of op een andere lama of een ‘1’ op een lama. De ronde eindigt wanneer iedereen heeft gepast of een speler alle handkaarten heeft afgelegd. Dan krijg je chips voor jouw resterende kaarten: de waarde van elke cijferkaart (maakt niet uit hoeveel je er hebt) en tien chips voor een of meer lama’s. Wanneer je alle handkaarten aflegt, mag je een chip afgeven (bij voorkeur tien strafpunten). Je speelt door totdat iemand veertig strafpunten heeft verzameld. De speler met de minste punten wint.

Afbeelding

L.A.M.A. is geschikt voor 2–6 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten. [Info]

AfbeeldingHexe, Tier … wer fehlt denn hier? is een spel van Haim Shafir, de bedenker van het spel met de bel Halli Galli. Het spelmateriaal bestaat uit 24 heksenkaarten (met een heks op een bezem en allerlei dieren) en twee dobbelstenen met afbeeldingen van dezelfde dieren. De kaarten worden verdeeld en open voor de spelers neergelegd. Een speler werpt beide stenen, waarna iedere speler op zoek gaat naar zijn kaarten waarop beide gegooide dieren zijn afgebeeld. Deze kaarten draai je om. Degene die als eerste al zijn kaarten omdraait, wint de ronde en krijgt de open kaarten van de medespelers. Daarna draait iedereen zijn dichte kaarten om voor de volgende ronde. Na de derde ronde wint de speler met de meeste kaarten.

Afbeelding

Hexe, Tier … wer fehlt denn hier? is geschikt voor 2–4 spelers vanaf vier jaar en heeft een speelduur van ong. 10 minuten. [Info]

Saboteur – The Lost Mines is de bordspelvariant van Frederic Moyersoen’s populaire kaartspel Saboteur. De Nederlandse editie verscheen afgelopen najaar al bij 999 games. [Info]

Amigo komt ten slotte met twee kinderspellen van Reinhard Staupe. Bij Rabe Socke – Zahlenraten [Info] moeten de spelers een getal raden dat door de huidige spelleider is gekozen. Daartoe gokken ze op openliggende getalkaarten. Bij een foute gok wordt de kaart omgedraaid en moet de spelleider de afgebeelde vraag beantwoorden. Dit is een aanwijzing voor de zoekende spelers. Bij een juiste gok, krijgt de desbetreffende speler de kaart en wordt hij de nieuwe spelleider. Je wint het spel door als eerste drie kaarten te bemachtigen. Bij Rabe Socke – Buchstabensuche [Info] tonen de speelkaarten twee hoofdletters en twee voorwerpen. Er zijn drieëntwintig combinaties: een kaart met een voorwerp en een kaart met de bijpassende beginletter. Je kunt het spel op drie manieren spelen: handkaarten lozen, kaarten winnen of chips afleggen.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2019/01/06/amigo-voorjaar-2019/
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

Reacties
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO