Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


999 GamesRecente nieuwsartikelen
13-09-19: Boer zoekt wolf
10-09-19: Alan R. Moon goes Japan and Italy
05-09-19: De Vos in het Bos
04-09-19: Azul keert terug in zomerse sferen
04-09-19: Ontdek het verhaal in de Adventure Games
03-09-19: Avonturenboeken spelen
01-09-19: Game Brewer steekt de Atlantische oceaan over
30-08-19: De Goblins pakken uit op Spiel 2019
28-08-19: Geheime woorden bij White Goblin Games
27-08-19: Art Collector: samenwerking tussen museum en spellenuitgever
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
03-09-19: Avonturenboeken spelen
01-09-19: Game Brewer steekt de Atlantische oceaan over
26-08-19: Limes krijgt heruitgave bij HOT Games
26-08-19: NK Wingspan bij Spelgroep Phoenix
26-08-19: WGG ontvangt demonstrateurs
25-08-19: Civilisatiespel Tapestry van Stonemaier Games op komst
07-08-19: Mandala's voor 2
31-07-19: Welcome To... je nieuwe buurt met ijs en zombies
25-07-19: Kennerspiel des Jahres 2019: Wingspan
25-07-19: Spiel des Jahres 2019: Just One
Volgende >>

<< Aporta Games op Spiel 2018 >>
De Noorse uitgever Aporta Games presenteert twee nieuwe spellen en een uitbreiding op Spiel 2018. Op de beurs vind je de uitgever in Hal 5, stand 5-D126.

Afbeelding Rebel nox is een kaartspel voor twee teams, rebellen en loyalisten, dat zich afspeelt in de Capital Lux setting. Aan het begin van elke ronde worden zes locaties op tafel gelegd en krijgt iedere speler negen kaarten op de hand. Heb je een rebelkaart gekregen, dan meld je dat een rebel bent. In het andere geval start je als loyalist. De rebellenleider kiest de locatie van het eerste gevecht en komt uit. Daarna volgt een slagenspel met een twist. Sommige kaarten wijzigen de regels (bijv. met een huurmoordenaar schakel je de hoogste kaart uit), vlaggen verhogen de score van de actuele locatie en met een infiltrant kun je kaarten ruilen. Via tactisch spel kun je de score van een locatie manipuleren en invloed uitoefenen op de winnaar van dit gevecht. Omdat de kaarten wisselen, weet je op een gegeven moment niet zeker wie bij welk team hoort. Na zes locaties laat iedereen zien tot welk team hij dan behoort. Dan verzamelen de spelers punten op basis van hun verzamelde invloed, met een bonus voor het team met de meeste invloed. Wanneer een team de vereiste hoeveelheid punten heeft verzameld, is het spel voorbij en het winnende team bekend.

Rebel nox is een ontwerp van Helge Meissner, Eilif Svensson, Anna Wermlund en Kristian Amundsen Østby. Het spel is geschikt voor 4-6 spelers vanaf twaalf jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten.

Afbeelding American Kingdoms is een uitbreiding van het vorig jaar verschenen bordspel Santa Maria. Deze set bevat nieuwe gebouwen, geleerden, bisschoppen en schiptegels. Verder zijn er paar nieuwe modules: cacao, specialisten, de gouverneur en de Mayastad (een nieuwe asymmetrische rol voor een van de spelers, met eigen regels en doelen, speelbaar met 1-5 spelers). Op de website van Aporta Games wordt het Vlaamse Jumping Turtle Games genoemd als een van de uitgevers van deze uitbreiding. Er zit dus eindelijk een Nederlandstalige editie van dit leuke spel in de pijpleiding.

Afbeelding

Afbeelding In het bordspel Trollfjord staan een houten hamer en een houten toren centraal. Met een tik op de toren probeer je houten blokjes in verschillende kleuren naar buiten te rammen, om vervolgens de waardevolste blokjes te verzamelen. Je moet ervoor waken dat je niet meer uit de toren tikt dan jouw trollen kunnen dragen. Daarom moet je eerst voldoende trollen rond de fjord verzamelen. Als je ze tactisch positioneert, kun je ook nog eens profiteren van de opgravingen van je medespelers. De inzet van de trollen bestuur je via een dubbel spoor rond het bord. Daar beweeg je ofwel over het spoor dat jou nieuwe trollen laat plaatsen, ofwel over het spoor waarmee je trollen mag verplaatsen.

Afbeelding

Trollfjord is een ontwerp van Eilif Svensson en Kristian Amundsen Østby. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 45-60 minuten. Zoch verzorgt de Duitse editie.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2018/08/13/aporta ... piel-2018/
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

Reacties
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO