Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


999 GamesNieuws
11-01-21: Chronicles of Crime in Parijs op komst
10-01-21: Heruitgave van De Glasstraat in het Duits en Engels
09-01-21: Zwijgzaam je hand leegspelen in Silencio
08-01-21: Ook een Nederlandstalige Crew die gaat diepzeeduiken
07-01-21: It’s a Wonderful Kingdom naar Kickstarter
06-01-21: Ontsnap uit de Wild West Express
05-01-21: Kamers vrij im Tiefen Thal
04-01-21: Eindejaarsreleases van Geronimo Games.
03-01-21: Bannan Games komt met dubbele uitbreiding voor Valda
02-01-21: Solo uitbreiding voor Concordia
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
10-01-21: Heruitgave van De Glasstraat in het Duits en Engels
07-01-21: It’s a Wonderful Kingdom naar Kickstarter
02-01-21: Bij de start van 2021
29-12-20: In legacy-stijl bouwen in My City bij 999 Games
28-12-20: Hanamikoji’s Geisha’s op restaurantbezoek
27-12-20: De architecten gaan wonderen bouwen
23-12-20: Ontsnappen uit een 3D-kasteel
11-12-20: Wizard in dobbelvorm bij 999 Games
08-12-20: Kubusvogeltjes
04-12-20: Spellenarchief wordt SpellenLab
Volgende >>

<< Bannan Games komt met dubbele uitbreiding voor Valda >>
Het Antwerpse Bannan Games heeft momenteel een campagne lopen op Kickstarter voor twee uitbreidingen van het vikingenspel Valda.
Het streefbedrag is al ruimschoots gehaald (223%) en het crowfunding initiatief loopt nog door t/m 14 januari. Hier de link naar de Kickstarter campagne.

Valda: Rise of the Giants is een uitbreiding van Valda. Net als het basisspel is het een strategiespel voor machtsopbouw, waarbij je als viking warchief goddelijke krachten gebruikt, middelen beheert, krachtige spreuken speelt en tempels bouwt. Je verzamelt volgelingen, vecht tegen vijanden en beklimt de trappen naar de goddelijkheid.
Deze uitbreiding geeft je de kans om de kracht van de reuzen te ontdekken. 15 nieuwe kaarten voor het basisdek en 68 nieuwe Giant kaarten die je nieuwe krachten bieden. Een nieuwe soort grondstof, 7 Giant-krachten, dubbelzijdige actiefiches en 5 nieuwe spelersborden vervolledigen deze uitbreiding.

In Valda: de Rise of the Giants, heb je nu de keuze tussen goden, reuzen en hun krachten om in je voordeel te gebruiken.
Elke speler voert in zijn beurt 4 fasen uit. De speler begint met de Valdafase, waarin hij/zij de nieuw gevormde wereld door middel van het opstellen en uitspelen van kaarten en acties verkent. Het bouwen van tempels in de verschillende god- of reuzendomeinen is een belangrijke manier om goddelijke vaardigheden te verkrijgen en toegang te krijgen tot krachtigere spreuken. De aanvalsfase wordt gespeeld zoals in het basisspel. Dus de speler kan zijn tegenstanders om de beurt een keer aanvallen. In de volgfase aanbidt men een god of reus door een tempel te bouwen in het specifieke god- of reuzengebied. Grondstoffen, kaarten of dobbelogen kunnen worden omgezet in volgelingen. In de laatste fase worden dobbelstenen gegooid om zeldzame grondstoffen voor de eigen stam te oogsten.

De viking chieftan die de meeste volgelingen heeft als het schip in Asgard aankomt, is waardig genoeg om de wereldboom Yggdrasil te beklimmen en wordt een God en wint daarmee ook het spel.

Valda:Rise of the Giants
  • Aantal: 2-5 spelers
  • Speelduur: 60-150 min.
  • Leeftijd: 12+Valda: Ragnarok is een uitbreiding van Valda en ook te combineren met de uitbreiding Rise of the GiantsDeze uitbreiding voor Valda introduceert nieuwe schatten en nieuwe krachten. 23 nieuwe kaarten voor het basisdek en 37 nieuwe god- en reuzenkaarten die je nieuwe spelmechanismen en combo's bieden. Een nieuwe kaartsoort en god, reuzen- en schatfiches maken deze uitbreiding compleet.

In Valda: de Rise of the Giants, heb je nu de keuze tussen goden en reuzen en hun krachten om in je voordeel te gebruiken.
Wanneer Ragnarok alleen met het basisspel wordt gespeeld voert elke speler 5 fasen uit (grondstof-, actie-, bouw-, aanvals- en volgfase).
Bij het spelen van Ragnarok in combinatie met het basisspel en Rise of the Giants voert elke speler 4 fasen uit tijdens zijn beurt (Valda-, aanvals-, volg- en grondstoffenfase).
In de aanvalsfase kunnen de spelers nu niet alleen elkaar aanvallen, maar ook een god/gigant naar keuze aanvallen. Goden en reuzen zijn niet langer onsterfelijk en onaantastbaar.

De vikingchieftan die bij aankomst van het schip in Asgard de meeste aanhangers heeft, wordt de nieuwe heerser van de 9 werelden en wint daarmee ook het spel.

Valda:Ragnarok
  • Aantal: 2-5 spelers
  • Speelduur: 60-150 min.
  • Leeftijd: 12+


Net als het basisspel zijn de Valda uitbreidingen Rise of the Giants en Ragnarok van de hand van Nathan Vermeulen. De uiterlijke vormgeving werd verzorgd door Mateusz Michalski en Tuan Nguyen

Websites uitgever

 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

Reacties
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®