Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


999 GamesNieuws
29-05-20: Parijs voor 2
27-05-20: Crowdfunding Cwali
27-05-20: (On)eervolle architecten bouwen in het Westelijk Koninkrijk
24-05-20: Maharaja 2.0
24-05-20: Colt Super Express
20-05-20: Ook GenCon 2020 afgelast
19-05-20: Spiel.digital 2020 aangekondigd
18-05-20: Nominaties Spiel des Jahres 2020
18-05-20: Spiel 2020 geannuleerd
15-05-20: Scoor de hoogste plateau's bij het vuurvliegjesfestival
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
29-05-20: De Crew in aantocht bij 999 Games
27-05-20: (On)eervolle architecten bouwen in het Westelijk Koninkrijk
24-05-20: Colt Super Express
19-05-20: Spiel.digital 2020 aangekondigd
19-05-20: Nominaties Spiel des Jahres 2020
18-05-20: Spiel 2020 geannuleerd
15-05-20: Op avontuur in Neverland met Black Box Adventures
13-05-20: Tussie Mussie als microgame bij Quined
13-05-20: World of Warcraft invasie in Small World
13-05-20: Wingspan nieuwe nummer 1 van de Lage Landen
Volgende >>

<< Blue Orange op Spiel 2018 >>
Blue Orange komt met vier nieuwe familiespellen naar Spiel 2018. Je vindt deze uitgever in hal 3, standnummer M107. Je kunt de spellen voorbestellen via de Blue Orange website.

Afbeelding Blue Lagoon is een nieuw bordspel van Reiner Knizia. In dit spel plaats je in twee fases jouw speelstukken op en tussen de acht eilanden van een Polynesische archipel. Daarmee verzamel je grondstoffen (vier soorten, zes per soort) en beeldjes (acht). In de eerste fase start je vanuit zee, in de tweede fase start je vanuit de restanten van jouw eerdere ontdekkingen. Een fase eindigt met een puntentelling, waarbij losse beelden, setjes grondstoffen, aanwezigheid op zeven of acht eilanden, meerderheden op deze eilanden en de eilanden in jouw langste verbonden keten winstpunten opleveren. Ik heb het spel al een keer gespeeld. Dit is een toegankelijke en vlotte mix van graaien, groeien/blokkeren en strijd om meerderheden, zeg maar gerust een smakelijke Polynesische puntensalade.

Afbeelding

Blue Lagoon is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten. Dit spel verschijnt in een meertalige editie met Nederlandstalige regels.

AfbeeldingBij Planet heeft iedere speler een driedimensionale planeet met twaalf vakken. Hierop bevestig je in twaalf speelrondes continenttegels, die uit meerdere regio’s en gebiedssoorten bestaan. Aan het begin krijg je een geheim opdrachtkaartje, die jou een oplopende hoeveelheid punten oplevert wanneer je de afgebeelde hoeveelheid regio’s bezit.  Elke ronde bestaat uit twee fases. In de eerste fase kiest iedere speler één continenttegel. Vanaf de derde ronde kun je in de tweede fase dierkaarten bemachtigen. Afhankelijk van de deze ronde aangeboden dierkaart(en) kan dit op drie verschillende manieren. Sommige dieren gaan naar degene met de meeste regio’s van de gevraagde habitat. Andere dieren gaan naar de grootste habitat van de gevraagde soort, grenzend aan de andere afgebeelde soort. Andere dieren gaan juist naar de grootste habitat van de gevraagde soort, niet grenzend aan de andere afgebeelde soort.  Bij een gelijke stand schuift de dierkaart door naar het aanbod van de volgende ronde. Aan het einde van het spel krijg je de punten van jouw opdrachtkaartje, één punt voor elke dierkaart met dezelfde habitat als jouw opdracht en twee punten voor elke dierkaart met een andere habitat.

Afbeelding

Planet is een ontwerp van Urtis Šulinskas. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ong. 30 minuten. Planet verschijnt in een meertalige editie met Nederlandstalige regels.

AfbeeldingBij het leg- en puzzelspel Scarabya construeert de startspeler binnen zijn raamwerk uit zijn vier bordstukken een speelbord van 10 x 10 velden. De andere spelers bouwen hetzelfde bord. Daarna plaatst iedereen rotsfiches op de afgebeelde plaatsen. De startspeler draait elke ronde een kaartje, waarop is afgebeeld welke kamptegel iedereen op zijn bordje moet plaatsen. De eerste tegel moet in het centrum, volgende tegels moeten altijd grenzen aan een andere. De tegels bedekken vijf velden van jouw bordje, mogen elkaar niet overlappen of rotsen bedekken. Het is de bedoeling om opgravingsgebieden van 1-4 velden in te sluiten met tegels, rotsen of de rand van het bord, waar bij voorkeur meerdere scarabeesymbolen zichtbaar zijn. Elke scarabee is namelijk de grootte van het opgravingsgebied aan punten waard. Na twaalf rondes worden de punten geteld. Met de duelvariant voor twee spelers kun je het spel ook op hetzelfde bordje spelen. Er is verder een solitaire variant waarbij je alle scarabeesymbolen moet bedekken.

Afbeelding

Scarabya is een ontwerp van Bruno Cathala en Ludovic Maublanc. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15-20 minuten. Scarabya verschijnt in een meertalige editie met Nederlandstalige regels.

Bij het kinderspel Once upon a castle tekent iedere speler zijn droomkasteel. Inhoudelijke informatie heb ik nog niet kunnen vinden. Dit ontwerp van Corentin Lebrat en Ludovic Maublanc is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van ong. 20 minuten.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2018/10/07/blue-o ... piel-2018/
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

Reacties
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®