Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2023 - nominaties999 GamesNieuws
23-09-23: Wijs plaatsen toe in de share-and-write Take a Seat
21-09-23: De Spelletjesvrienden worden uitgevers
19-09-23: Uitbreiding Evergreen: Pines and Cacti
16-09-23: Age of Innovation (Terra Mystica 2.0)
12-09-23: Hoe goed is jouw invloedssfeer in Beam Me Up!
11-09-23: Geronimo Games brengt Brazil: Imperial
06-09-23: Stonemaier presenteert: Apiary
06-09-23: Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2023
05-09-23: Bouwen aan je leefgebied in Terra Nova
04-09-23: 10e Jolly Club spel: Odd Shop
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
21-09-23: De Spelletjesvrienden worden uitgevers
19-09-23: Uitbreiding Evergreen: Pines and Cacti
06-09-23: Stonemaier presenteert: Apiary
06-09-23: Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2023
04-09-23: 10e Jolly Club spel: Odd Shop
01-09-23: Sabika goes Dutch by Keep Exploring Games
29-08-23: MicroMacro: Crime City 4 - showdown bij Pegasus Spiele
29-08-23: Nominaties Deutscher Spielepreis 2023 bekend
22-08-23: Ga op ontdekkingstocht in Exoplanet
16-08-23: Kaarten voortaan makkelijker in het juiste hoesje
Volgende >>

<< Geronimo Games brengt Brazil: Imperial >>
Brazil: Imperial van uitgever Geronimo Games is vanaf vandaag beschikbaar in de spellenwinkels. Brazil: Imperial is een expertenspel voor 1 tot 4 spelers vanaf 14 jaar en speelt in ongeveer 100 minuten. Het spel werd ontworpen door Zé Mendes. Geronimo Games geeft de Nederlandstalige versie van deze titel uit.

Afbeelding

Brazil: Imperial werd ontwikkeld als een "Euro X" -concept, een nieuwe spelstijl, aldus de uitgever. Het spel combineert het workerplacement en grondstoffenbeheer van een Eurogame met de focus op expansie en conflict van een 4X-spel.

In dit spel wordt ook een nieuw concept van kaarten geïntroduceerd. Alle kaarten zijn verschillend en gemaakt met modulaire borden die echte regio's van Brazilië en de wereld nabootsen. In ieder spel zullen spelers keuzes maken tussen grondstoffenmanagement, gevecht of een combinatie van beiden, afhankelijk van de monarchkeuze en de interactie met andere spelers.

In Brazil: Imperial nemen spelers de rol van een van de grote vorsten uit de Braziliaanse koloniale geschiedenis van de 16de tot 19de eeuw. Bij het ontwerpen van het spel ging grote aandacht naar historische correctheid en respect voor de Braziliaanse cultuurgeschiedenis. Spelers kunnen door zowel civiele als militaire keuzes hun rijk uitbreiden en het door drie tijdperken leiden. De monarchen regeren ieder over een uitgestrekt en rijk gebied. Sommige vorsten kiezen voor het gevecht, anderen geven prioriteit aan wetenschap of verkenning.

Om Brazil: Imperial te spelen wordt het modulaire spelbord opgebouwd volgens het gekozen scenario en kiest iedere speler een uniek volk inclusief vorst. Daarnaast krijgt iedere speler enkele persoonlijke opdrachtkaarten. Door deze te voltooien krijgen ze meer macht naarmate ze het tweede en derde tijdperk instappen. Vervolgens kiezen de spelers een startpunt op de gedeelde kaart.

Een spelersbeurt bestaat uit twee fases: een actie- en een verplaatsingsfase. In de actiefase voeren spelers de actie uit die ze op het spelersbord selecteerden. Ze hebben de keuze tussen zeven verschillende acties, maar kunnen -in principe- nooit twee maal na elkaar dezelfde actie selecteren. De acties omvatten gebouwen bouwen, renoveren, grondstoffen produceren, land verkennen, grondstoffen ontvangen in de haven, handel drijven, steun verwerven en een leger rekruteren. In de verplaatsingsfase mogen spelers een leger verplaatsen om verborgen gebieden te ontdekken of om andere spelers aan te vallen.

De speler met aan het einde van het laatste tijdperk de meeste overwinningspunten wordt tot “Keizer(in) van Brazilië” gekroond.Brazil: Imperial (Geronimo Games - 2023)
  • spelontwerper: Zé Mendes
  • grafisch artiesten: Adalberto Junio, Isaias Junior, Carlos Eduardo Justino, Vinicius Menezes, Arthur Parisi, Girleyne Costa Ramalho, Victor Sales, Ryan Teo en Tom Ventre
  • aantal spelers: 1 tot 4
  • leeftijd: vanaf 14 jaar
  • spelduur: +- 100 minuten

Op de website van Geronimo valt te lezen dat er ook een "Brazil: Imperial - Automato" verwacht wordt, voorlopig enkel in een Franse editie.

Website: Geronimo Games
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

Reacties
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®