Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenfest 2024999 GamesNieuws
21-02-24: 2 nieuwe kaartspellen bij White Goblin Games
20-02-24: Spiel Doch!
16-02-24: Zien we elkaar op Spellenfest Brugge: win gratis kaarten
14-02-24: Friet of patat?
02-02-24: Pokémon x Van Gogh
02-02-24: Forest Shuffle uitbreiding op komst!
01-02-24: Spielwarenmesse 2024
29-01-24: Saboteur: Jubileumeditie verschijnt bij 999 Games
29-01-24: Win tickets voor Spel-o-Polis in Sint-Niklaas (B)
26-01-24: White Goblin Games kondigt Faraway aan
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
16-02-24: Zien we elkaar op Spellenfest Brugge: win gratis kaarten
14-02-24: Friet of patat?
02-02-24: Pokémon x Van Gogh
02-02-24: Forest Shuffle uitbreiding op komst!
01-02-24: Spielwarenmesse 2024
29-01-24: Win tickets voor Spel-o-Polis in Sint-Niklaas (B)
26-01-24: White Goblin Games kondigt Faraway aan
24-01-24: Wondrous Creatures komt naar DSV
23-01-24: Goliath tekent overeenkomst met Funko
16-01-24: Spirit Island (en meer) verwacht bij 999 Games
Volgende >>

<< Goliath tekent overeenkomst met Funko >>
Het familiale speelgoed- en spellenbedrijf Goliath Games, met hoofdkantoor in Hattem-NL heeft een exclusieve wereldwijde licentie- en distributieovereenkomst getekend voor Funko's spellenportfolio die op de markt wordt gebracht onder het merk Funko Games. Beide bedrijven maakten de overeenkomst bekend in een persbericht op 17 januari. Bovendien verwierf Goliath ook de activa van Funko's ontwikkelstudio voor bordspellen (voordien Forrest-Pruzan Creative), en het gevierde ontwerpteam Prospero Hall. De financiële voorwaarden van de deal werden niet bekendgemaakt.

Afbeelding

Volgens de meerjarige overeenkomst wordt Goliath de wereldwijde exclusieve distributeur van Funko's huidige catalogus met spellen en puzzels. Goliath is eveneens overeengekomen om met Funko samen te werken voor het ontwikkelen en verdelen van nieuwe spellen en puzzels. De overeenkomst omvat een eerste betaling van Goliath, gevolgd door toekomstige minimaal gegarandeerde royaltybetalingen voor het gebruik van het merk Funko. Bovendien zal Goliath samen Funko's huidige inventaris van bordspellen en puzzels, ook de rechten op de intellectuele eigendom van de studio verwerven.

Funko Games is een geapprecieerd merk dat naast talrijke recente bordspellen ook de portfolio van Forrest-Pruzan omvat.
"We kijken ernaar uit om het merk en de stijl van Funko op nieuwe en innovatieve manieren naar de spellenwereld te brengen", aldus Goliath's Algemeen directeur Jochanan Golad. "Met Pressman's 101 jaar en Goliath's 43 jaar ervaring in spellenverkoop, zijn we van mening dat we een perfecte partner zijn om in samenwerking met Funko spellen wereldwijd te ontwikkelen en te distribueren. We plannen om onmiddellijk te starten met de de wereldwijde marketing van de belangrijkste spellen uit deze catalogus. En we zijn enorm blij over de plannen om een nieuw en prikkelend spel op de markt te brengen: Bitty Pop! Chase, met daarin ook Funko's populaire Bitty Pop! miniatuur verzamelpersonages."

Funko Interim Chief Executive Officer, Mike Lunsford: "De transactie is ideaal om ons eerder vooropgesteld doel te verwezenlijken, namelijk het stroomlijnen van onze activiteiten door ons te concentreren op onze kernactiva. We zijn van plan de opbrengsten van deze transactie te gebruiken om onze schulden te verminderen. Wij geloven dat de omvang en schaalgrootte van Goliath, evenals hun diepgaande kennis van de wereldwijde spellen- en speelgoedmarkt, hen tot een sterke partner maken voor Funko in de categorie bordspellen."

Goliath heeft plannen om veel van de Funko-bordspellen reeds te presenteren op de komende speelgoedbeurzen van 2024 in Londen en Nürnberg.

bronnen en websites:
 

Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 

Reacties
Geplaatst: do 25 jan 2024, 18:22 
Avatar gebruiker
Dit artikel op Dicebreaker geeft nog wat meer context (en zoomt in op de consequenties voor het Prospero Hall team): https://www.dicebreaker.com/companies/f ... iath-games

2023 was een pittig jaar voor ze. De speelgoed / spellen branche is nog steeds wisselend dus de verkoop was wellicht het alternatief voor slechter.


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
 

Antwoord op onderwerp  [ 1 bericht ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®