Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2023 - nominaties999 GamesNieuws
30-09-23: Jumping Turtle Games brengt Tucana Builders in oktober
28-09-23: Win tickets voor het Spellenspektakel
23-09-23: Wijs plaatsen toe in de share-and-write Take a Seat
21-09-23: De Spelletjesvrienden worden uitgevers
19-09-23: Uitbreiding Evergreen: Pines and Cacti
16-09-23: Age of Innovation (Terra Mystica 2.0)
12-09-23: Hoe goed is jouw invloedssfeer in Beam Me Up!
11-09-23: Geronimo Games brengt Brazil: Imperial
06-09-23: Stonemaier presenteert: Apiary
06-09-23: Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2023
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
30-09-23: Jumping Turtle Games brengt Tucana Builders in oktober
21-09-23: De Spelletjesvrienden worden uitgevers
19-09-23: Uitbreiding Evergreen: Pines and Cacti
06-09-23: Stonemaier presenteert: Apiary
06-09-23: Nominaties Nederlandse Spellenprijs 2023
04-09-23: 10e Jolly Club spel: Odd Shop
01-09-23: Sabika goes Dutch by Keep Exploring Games
29-08-23: MicroMacro: Crime City 4 - showdown bij Pegasus Spiele
29-08-23: Nominaties Deutscher Spielepreis 2023 bekend
22-08-23: Ga op ontdekkingstocht in Exoplanet
Volgende >>

<< Kaarten voortaan makkelijker in het juiste hoesje >>
Fervente spelers houden ervan om de kaarten van hun spellen te 'sleeven', in hoesjes te steken. BoardGameGeek biedt vanaf vandaag de extra optie 'Sleeve it' aan. Voor ieder spel waarbij dit relevant is, kan je via 'Sleeve it' de juiste hoesjes zoeken.

Afbeelding
afbeelding BGG

Deze nieuwe toepassing op BGG is een verdere uitwerking van een geeklist die een van de forumgebruikers had opgesteld, met hoesjes voor bijna 7.000 spellen en hun uitbreidingen. Het team van BGG heeft deze informatie mogen gebruiken om deze om te zetten in een nieuwe ingebouwde functie.

Naast het formaat geeft 'Sleeve it' een overzicht van de verschillende producenten van hoesjes in het betreffende formaat. Waar relevant wordt er verder onderscheid gemaakt tussen verschillende dikte (kwaliteit). Per vermelding kan je ook lezen hoeveel sleeves er in een verpakking zitten en of ze glanzend of mat zijn.

Link: BoardGameGeek
 

Antwoord op onderwerp  [ 21 berichten ]  Ga naar pagina: Vorige  1, 2

Reacties
Geplaatst: do 17 aug 2023, 15:30 
Avatar gebruiker
Peter Hein schreef:
Maar het gros van mijn spellen met veel kaarten komen lang niet vaak genoeg op tafel.

Wat het schudden betreft: met alle hoesjes waar ik ooit mee gespeeld heb gaat dat moeizamer.

Nog een logistiek puntje: een grote stapel kaarten met hoesjes is erg instabiel en valt regelmatig uit elkaar. Bij Race was dat wel een ergernis toen ik hoesjes ging gebruiken.

Dit gaat ook voor mij op. Ik heb Clank! ooit gesleeved omdat het een deckbuilder was en ik toevallig nog passende sleeves had liggen van de kickstarter van Yedo waar ze totaal overbodig zijn. Na het sleeven was de gigantische stapel kaarten veel minder stabiel en ook het schudden ging beduidend moeilijker omdat de kaarten te glad waren. Voor deckbuilders kan ik sleeven dus nog wel begrijpen en spellen als love letter ook, maar voor de rest.
Bij een spel als Underwater Cities waar ook een berg kaarten bij zit is sleeven in mijn ogen totaal niet nuttig omdat je de kaarten amper hanteert met je handen en als je ze dan langere tijd vast hebt, is het ook maar een kleine selectie uit de hele stapel.

Maar wel heel tof dat BGG deze functie heeft uitgerold, lijkt me voor de liefhebbers veel handiger dan de geeklist. En ziet er ook een pak professioneler uit :thumbup:


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: do 17 aug 2023, 16:58 
Ik sleeve Android Netrunner, omdat ik dit behoorlijk vaak speel. Daarbij zitten bepaalde kaarten in elk deck en andere niet; je wil gewoon niet dat dat onderscheid zichtbaar wordt mettertijd.

Deckbuilders onder de bordspellen sleeve ik ook; Clank, El Dorado en GWT bijvoorbeeld. Het houdt iets minder lekker vast vaak, omdat sleeves nogal scherp kunnen zijn, maar het schudt mijns inziens beter. De stapel wordt hoog in een spel met een gesloten random markt (Clank), maar je kunt ook gewoon een willekeurige helft van de stapel gebruiken of er twee stapeltjes van maken. Dus die kritieken klinken mij als een derdewereldprobleem.

Ik ga wel altijd voor premium kwaliteit van merken die me bevallen (UltraPro ProMatte voor Netrunner/Clank en Mayday voor El Dorado en GWT). Dan is het maar wat duurder, die Penny rotzooi hoef ik niet; dan wordt kaarten los van elkaar pakken vervelend en gaat zelfs een stapel van 15 kaartjes al glijden; dat is wel uiterst onpraktisch. De sleeves voor Netrunner heb ik daarbij in allerlei vrolijke kleuren die corresponderen met de Corp en runner factions :). Tot zover mijn visie.


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: ma 21 aug 2023, 16:33 
Avatar gebruiker
Ik sleeve ook aardig veel. Liefst met van die matte sleeves. Die weerkaatsen namelijk het licht niet en schudden ook nog eens goed (blijven niet plakken op elkaar). Met name voor Wingspan zijn ze ideaal (de groene medium pakjes).

Zoals eerder gezegd over Love Letter had ik dat spel waarschijnlijk al 10x kunnen vervangen als ik geen sleeves had gebruikt. Immers ik heb met die 16 kaartjes in de trein en zelfs op Lowlands gebruikt. Niet de meest schone plaatsen.

Daarnaast heb ik spellen zoals Bunny Kingdom, It's a wonderfull world, Pandemie, 7 Wonders etc... gesleeved, omdat je bij die spellen nu eenmaal veel moet schudden en je kaarten niet herkenbaar wil hebben.

Ook spellen met geheime rollen zoals Bang the dice game! etc... sleeve ik. Immers als je een rol weet van je medespeler doordat je een kaart herkent is de lol er natuurlijk vanaf.

Tevens ben ik vrij zuinig met mijn spellen dus ik vind sleeves echt wel een meerwaarde voor het spel en de levensduur daarvan.


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: ma 21 aug 2023, 19:19 
Alleen Dixit en Arkham horror the card game gesleeved. Na één keer Dixit spelen was er al sprake van slijtage. Een fijn partyspel om met oud en nieuw te spelen. Er wordt dan ook gespeeld met minder fervente spellenliefhebbers. De kaarten werden nog niet gemarteld, vooral door de kids. Daarnaast zijn de kaarten ook te gebruiken bij enkele andere spellen.

Arkham horror the card game (met uitbreidingen) was een rib uit mijn lijf. Daarnaast vind ik het ook mooi ogen met sleeves op tafel en in de hand.


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: ma 21 aug 2023, 22:09 
Ik sleeve elk kaartspel boven de 20 euro aankoopprijs waarvan maar een deel van de kaarten gebruikt wordt. Anders zie je het verschil. Spellen onder de twintig euro zijn de kost niet waard.

Ik sleeve ook mijn duurdere spellen zoals de Lacerda spellen.
Of de spellen met uitbreidingen.


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: za 26 aug 2023, 11:37 
Avatar gebruiker
Ik sleeve alles, dus deze functie bij BGG is echt ideaal voor mij. Bedankt voor het attenderen erop! :)


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
 

Antwoord op onderwerp  [ 21 berichten ]  Ga naar pagina: Vorige  1, 2

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®