Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Keep Exploring Games999 GamesRecente nieuwsartikelen
11-04-19: Opnieuw kiezen: de Spellengek Top-100 van de Lage Landen
09-04-19: Pech of geluk bij 999 Games
04-04-19: Beestjes en verse Cacao bij White Goblin Games
02-04-19: Days of Wonder brengt in juni Ticket to Ride: London uit
02-04-19: meer Chinezen bij Gùgōng
02-04-19: Troyes viert 10de verjaardag in luxe
31-03-19: Beursverslag Spiel Doch
31-03-19: Waardeer spellen en maak kans op een spel
28-03-19: Nederlands kampioen Carcassonne op Zuiderspel
27-03-19: Nieuw bij Ravensburger
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
11-04-19: Opnieuw kiezen: de Spellengek Top-100 van de Lage Landen
02-04-19: Days of Wonder brengt in juni Ticket to Ride: London uit
02-04-19: meer Chinezen bij Gùgōng
31-03-19: Beursverslag Spiel Doch
31-03-19: BSM-Uitgeversrally op Zuiderspel
31-03-19: Waardeer spellen en maak kans op een spel
27-03-19: Nieuw bij Ravensburger
25-03-19: Het Spellenspektakel komt naar Utrecht!
19-03-19: Drie nieuwe uitbreidingen bij Portal Games
17-03-19: Op de schouders gedragen: Chicago 1875
Volgende >>

<< Nederland wint WK Pandemic Survival >>
— Persbericht —

HELMOND, 5 NOVEMBER 2018 – De Nederlandse Kitty Terwel en Berend Termeer mogen zich sinds gisteren wereldkampioen Pandemic Survival noemen. Pandemic Survival is de toernooiversie van het immens populaire bordspel Pandemic. In het Italiaanse Lucca wisten Kitty en Berend dertig spelers van over de hele wereld te verslaan en mochten zij na een zenuwslopende finale de hoofdprijs in ontvangst nemen: een reis naar een locatie op het speelbord van het spel Pandemic naar keuze. Kitty en Berend kunnen o.a. kiezen uit steden als Sydney, Lima, Tokyo en Jakarta.

Coöperatief bordspel Pandemic
AfbeeldingPandemic Survival is de toernooiversie van het coöperatieve bordspel Pandemic. Coöperatieve bordspellen zijn enorm populair en Pandemic is met recht een van de meest bekende en populaire coöperatieve bordspellen te noemen. In plaats van tegen elkaar, spelen de spelers bij een coöperatief bordspel mét elkaar. In Pandemic staat de wereld maar liefst vier levensbedreigende epidemieën te wachten. Aan de teams de taak om de schade hiervan te beperken, verdere verspreiding te voorkomen en een geneesmiddel te vinden. Wanneer er voor alle ziektes een geneesmiddel is gevonden, win je het spel.

Pandemic Survival
Wegens het grote succes van Pandemic zijn er naast het basisspel inmiddels ook een groot aantal uitbreidingen verschenen én een toernooisysteem waarin deelnemers spelen om serieuze prijzen. Pandemic Survival is de toernooiversie van het spel Pandemic. Je speelt in teams van twee spelers op je eigen bord. Op alle borden wordt echter hetzelfde spel gespeeld. Het doel is als eerste vier medicijnen te vinden of als laatste over te blijven.

Afbeelding

Kitty en Berend speelden de toernooivariant van Pandemic voor de eerste keer bij spellenwinkel Subcultures in Utrecht. Hierdoor kregen zij toegang tot het NK Pandemic Survival op zondag 30 september bij Asmodee The Netherlands in Helmond. Het jonge en enigszins onervaren team wist zich voor het WK te plaatsen door het NK te winnen van de vier andere teams die zich geplaatst hadden voor het NK. De tijd tussen het NK en het WK hebben Kitty en Berend gebruikt om zich voor te bereiden op  het WK en met succes want op zaterdag 3 november won het team de halve finale om gisteren Canada, Griekenland, Denemarken, Frankrijk en Japan te verslaan in de allesbeslissende finale.

Nieuwe voorrondes van Pandemic Survival in 2019
Ook in 2019 zullen er verschillende voorrondes van Pandemic Survival worden gespeeld bij spellenspeciaalzaken door het hele land. Door deel te nemen aan een voorronde kwalificeren spelers zich direct voor het NK Pandemic Survival later dat jaar. Het winnende team van het NK Pandemic Survival plaatst zich vervolgens weer voor het WK Pandemic Survival. Meer informatie wordt later bekendgemaakt.


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2018/11/05/nederl ... -survival/
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

Reacties
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO