Alles over Spel 2018
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs - nominaties



999 Games



Recente nieuwsartikelen
14-11-18: Nederlander Matthijs Delvers op podium WK Rummikub in Israël
13-11-18: Kort nieuws 2018 – week 45
09-11-18: Nederlandse Spellenprijs – experts 2018
09-11-18: Nederlandse Spellenprijs – familie 2018
07-11-18: Winnaars Speelgoed v/h Jaar 2018
06-11-18: Preview Spellenspektakel 25
06-11-18: BSM op Spellenspektakel 25
06-11-18: Roll the Dice op Spellenspektakel 25
06-11-18: Verkoop Asmodee voltooid
05-11-18: Nederland wint WK Pandemic Survival
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
07-11-18: Winnaars Speelgoed v/h Jaar 2018
07-11-18: Preview Spellenspektakel 25
06-11-18: Verkoop Asmodee voltooid
06-11-18: Hydra Games Distribution
04-11-18: Zuiderspel ook in 2019 een tweedaagse
02-11-18: Een pionier is niet meer..... R.I.P.
01-11-18: Win toegangskaarten voor het SpellenSpektakel 2018!
01-11-18: Spellenbeurzen - Bordspelmania wedstrijd
28-10-18: Spiel 2018 breekt alle records
25-10-18: Krass Kariert wint de Kartenspielpreis 2018
Volgende >>

<< Preview Spellenspektakel 25 >>
Afbeelding

Op zaterdag 10 en zondag 11 november opent het grootste gezelschapsspellenevenement van de Benelux voor de vijfentwintigste keer zijn deuren. Het beursgebouw van Eindhoven wordt komend weekend bevolkt door internationale spellenuitgevers met hun nieuwste spellen, spelauteurs met hun creatieve ontwerpen, winkeliers met mooie aanbiedingen en tweedehands pareltjes, spelverenigingen met hun unieke blik op de hobby en uiteraard duizenden spelende bezoekers. Het spelen wordt jou op deze beurs gemakkelijk gemaakt. De spellen liggen al klaar en tientallen demonstrateurs leggen je uit hoe je de spellen moet spelen. Ingewikkelder dan dit is het niet.

Afbeelding
vorig jaar was het gezellig druk

Het Spellenspektakel is een evenement voor het gehele gezin, dus ook voor jonge kinderen. Op het Kinderplein vind je kinderspelletjes en andere leuke en creatieve activiteiten voor de kleintjes. Op het Brio Play Event kunnen ze de hele dag met houten treinen spelen. En uiteraard is er bij de uitgevers van kinderspellen als Jumbo, HABA en Megableu ook genoeg te beleven. [Info]

Afbeelding
naast nieuwe familiespellen ook speelpret voor kinderen

Wil je weten welke spellen komend weekend op tafel liggen? Werp dan een blik op de forse lijst met speldemonstraties van de aanwezige uitgevers en auteurs. Bij spellenclubs als Roll the Dice en Ducosim kun je daarnaast terecht voor de spellenhits van de internationale beurs Spiel, de genomineerden van de Nederlandse Spellenprijs en andere lekkernijen voor spelliefhebbers. Roll the Dice organiseert ook dit jaar een spellen top 30, een hitlijst die door de beursbezoekers wordt samengesteld. Stemmers maken kans op een leuke prijs. [Info]

Afbeelding
het balkon is ook dit jaar het domein van spellenclubs en auteurs

Dit jaar is er geen goodie bag voor de eerste bezoekers van elke beursdag. Er wordt wel een speciale beurseditie van het mooie tijdschrift Spel! (uitgegeven door Ducosim) uitgedeeld. Hierin vind je een plattegrond en informatie over de spellenhobby en de op de beurs te spelen spellen.

Afbeelding

Bordspelmania organiseert zijn populaire uitgeversrally, een fotozoekwedstrijd waaraan de meeste op de beurs aanwezige uitgevers deelnemen. Per uitgever is een fragment van een spel gefotografeerd. Aan jou de taak om op de beurs de juiste titels en uitgevers bij deze foto’s te zoeken. Bij de Bordspelmaniastand kun je het deelnameformulier ophalen en inleveren. Met de uitgeversrally kun je leuke prijzen winnen, ook wanneer je maar een paar spellen hebt ontdekt.

Afbeelding
de BSM fotowedstrijd is geliefd

Tijdens het Spellenspektakel worden op beide beursdagen toernooien e.d. georganiseerd:

  • Nederlands Kampioenschap Saboteur op zaterdag. [Info]
  • Nederlands Kampioenschap 7 Wonders op zaterdag.
  • Legend of The Five Rings toernooi op zaterdag.
  • KeyForge Early Preview Event op zondag.
  • Nederlands Kampioenschap ICE COOL op zondag.
  • Black Stories toernooien op zaterdag en zondag.
  • Rifugio mini-toernooien op zaterdag en zondag.
  • De finale van het Ducosim Ticket to Ride Kampioenschap op zondag. [Info]
  • Dutch Open Series Magic the Gathering toernooien. [Info]
  • Story Factory heeft elke middag rond 14 uur een Black Stories raadsel, waarmee je een pakket met alle Black Stories edities kunt winnen.


Afbeelding

Op zaterdagavond is er een afterparty in de Holiday Inn. Om 18:00 uur gaan daar de speelzalen open en vanaf 20:00 uur zorgt 999 Games voor demonstraties van hun leukste spellen en previews van volgend jaar uit te geven titels. Er zijn ook een paar bloggers, vloggers en auteurs present. Uiteraard kun je ook je eigen spellen op tafel leggen. De avond is toegankelijk voor iedereen, ook als je geen overnachting hebt geboekt ben je van harte welkom.

Heb jij geen idee wat een Spellenspektakel is? Laat je dan rondleiden door de historie van de beurs.

Hoe was het vorig jaar? Lees het verslag van het Spellenspektakel van 2017.

Gegevens Spellenspektakel 2018
  • Zaterdag 10 en zondag 11 november 2018, van 10.00 – 18.00 uur
  • Beursgebouw Eindhoven, Lardinoisstraat 8, 5611 ZZ Eindhoven
  • Entreeprijs: raadpleeg de ticketinformatie op de Spellenspektakel website.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2018/11/06/previe ... ktakel-25/
 

Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 

Reacties
Geplaatst: wo 07 nov 2018, 06:44 
Avatar gebruiker
Goed verhaal en een mooi verslag over de historie.
Ik heb er al weer zin in!


Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geplaatst: wo 07 nov 2018, 17:44 
Avatar gebruiker
pleunie.william schreef:
Goed verhaal en een mooi verslag over de historie.
Ik heb er al weer zin in!


Dank.

Ik heb er ook zin in. Ik ga me vanaf vrijdagmiddag tot zondagmorgen vermaken in Eindhoven (moet zondag halverwege de dag weer in Leusden zijn).


Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
Geplaatst: wo 07 nov 2018, 17:56 
Avatar gebruiker
Ik heb er ook weer zin in! Gewoon lekker als bezoeker dit jaar. Hopelijk zijn onder andere Gizmos en Discover: Lands Unknown te koop.


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek  Twitter   
 
Geplaatst: wo 07 nov 2018, 20:12 
Avatar gebruiker
verwijderd bericht --- schreef:
Waarom zo lang wachten

Het is gewoon extra leuk om met tassen vol spellen thuis te komen van een conventie ;)


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek  Twitter   
 
Geplaatst: wo 07 nov 2018, 23:10 
Avatar gebruiker
BrokenMill schreef:
verwijderd bericht --- schreef:
Waarom zo lang wachten

Het is gewoon extra leuk om met tassen vol spellen thuis te komen van een conventie ;)

Las zojuist in de update dat je een prototype van Heroes bij je hebt! Mocht je iemand tegenkomen met een shirt met daarop een logo dat op mijn avatar lijkt, ik denk dat diegene wel wil spelen ;)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geplaatst: do 08 nov 2018, 10:12 
Avatar gebruiker
Stijnhoofd schreef:
Las zojuist in de update dat je een prototype van Heroes bij je hebt! Mocht je iemand tegenkomen met een shirt met daarop een logo dat op mijn avatar lijkt, ik denk dat diegene wel wil spelen ;)


Leuk! Ik heb zeer waarschijnlijk ook een shirt aan met daarop het logo uit mijn avatar. Ik weet niet of er veel plek is om eigen spellen te spelen, maar we zullen zien :)


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek  Twitter   
 
Geplaatst: do 08 nov 2018, 10:44 
Avatar gebruiker
BrokenMill schreef:
Stijnhoofd schreef:
Las zojuist in de update dat je een prototype van Heroes bij je hebt! Mocht je iemand tegenkomen met een shirt met daarop een logo dat op mijn avatar lijkt, ik denk dat diegene wel wil spelen ;)


Leuk! Ik heb zeer waarschijnlijk ook een shirt aan met daarop het logo uit mijn avatar. Ik weet niet of er veel plek is om eigen spellen te spelen, maar we zullen zien :)


Ik heb sowieso nog nooit iemand gesproken van een campaign die ik gebacked heb dus dat is sowieso leuk!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek   Facebook  
 
 

Antwoord op onderwerp  [ 7 berichten ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO