Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


999 GamesRecente nieuwsartikelen
15-08-19: Catan in de veroveraarsmodus
15-08-19: Duelleren in het Wilde Westen
13-08-19: Voorjaar 2020 - SPIEL DOCH!
07-08-19: Civilisatiespel Tapestry van Stonemaier Games op komst
07-08-19: Mandala's voor 2
02-08-19: Op expeditie met rivalen
31-07-19: De Wereld van Draghan
31-07-19: Welcome To... je nieuwe buurt met ijs en zombies
31-07-19: The Warp zit in hyperspace
22-07-19: Kennerspiel des Jahres 2019: Wingspan
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
25-08-19: Civilisatiespel Tapestry van Stonemaier Games op komst
07-08-19: Mandala's voor 2
31-07-19: Welcome To... je nieuwe buurt met ijs en zombies
25-07-19: Kennerspiel des Jahres 2019: Wingspan
25-07-19: Spiel des Jahres 2019: Just One
20-07-19: Wie wordt de nieuwe koning van Emara?
18-07-19: Western Empires - 999 Games gaat internationaal
07-07-19: Zomergevoel
28-06-19: Wie ontwikkelt het welvarendste dorp in Villagers?
24-06-19: Al plunderend de Noordzee bevaren
Volgende >>

<< The Warp zit in hyperspace >>
Jumping Turtle Games meldt dat ze zeer trots zijn om een samenwerking aan te gaan met Thomas Snauwaert voor de ontwikkeling van zijn bordspel "The Warp".

Het prototype van The Warp werd op Spel 2018 door de Vlaamse uitgever opgemerkt en er werden toen de eerste contacten gelegd. Na het testen van het spel waren de schildpadden erg onder de indruk van de mogelijkheden en variatie die het spel te bieden heeft. Ook de gesprekken met Thomas verliepen zeer vlot en auteur en uitgever stelden snel vast dat ze op dezelfde lijn zaten voor de verdere ontwikkeling. Bovendien heeft Thomas een realistische en bescheiden aanpak die volledig past bij de werking en visie van Jumping Turtle Games.

Momenteel wordt het spel volop getest en op basis van de feedback worden nog verbeteringen aangebracht, maar nu zitten ze in de laatste rechte lijn naar de ontwikkeling van een finaal prototype.

Afbeelding

Nu de fase van playtesting in de laatste rechte lijn zit, zal het spel zijn uiteindelijke vormgeving krijgen. Ondertussen gaan de playtests verder, dus geïnteresseerde spelers hebben zeker nog de kans om Thomas aan te treffen op een evenement of bij een spellenclub. The Warp zal trouwens ook als prototype aanwezig zijn met een stand in Essen, waar Jumping Turtle Games het spel voor het eerst zal tonen aan het internationale publiek.

Als alles volgens plan verloopt verschijnt The Warp in 2020 op Kickstarter, maar met het doel om het spel ook een leven te geven na Kickstarter. Voor een eerder kleine uitgeverij is het niet evident om de nodige middelen te voorzien voor zo een grote productie. Jumping Turtle Games is dan ook zeer blij dat door een crowdfundingplatform als Kickstarter de nodige fondsen voor de uitgave van The Warp kunnen opgehaald worden, zodat dit spel de uitstraling kan krijgen die het verdient.

Afbeelding

The Warp is een 4X bordspel (ontdekken - uitbreiden - uitbuiten - uitroeien) voor 2 tot 6 spelers. De planeet Yortar werd na een cataclysmische ramp met een verborgen warppoort aan zijn lot overgelaten. De overgebleven kolonies trokken zich terug in hun beschermende domes maar gingen gebukt onder isolement en revoluties. Na 5 jaar is de tijd echter gekomen om opnieuw naar buiten te treden en het bestuur van de in jouw kolonie dominante rassen te legtimeren. Elke speler kiest 2 leiders uit 16 unieke buitenaardse rassen en leidt hun kolonie naar rijkdom, herstel of dominantie. Je kan zelfs pogen de Warppoort te veroveren en te ontdekken wie verantwoordelijk is voor deze situatie. Tijdens het spel zal je moeten afrekenen met rivaliserende kolonies, onstabiele gebieden en verbannen rassen met wisselende allianties.

The Warp bevat meer dan 60 uiteenlopende missies die alle elementen van area control, card/resource management bluf en omkoping omvatten. Het is een interactieve mix van verovering en euro elementen, wat de spelers toelaat hun eigen speelwijze te ontwikkelen. Het spel kan ook gespeeld worden in diverse teamsetups , namelijk 2 vs 2, 2 vs 2 vs 2 en 3 vs 3.


The Warp
  • uitgever: Jumping Turtle Games
  • spelers: 2 tot 6
  • leeftijd: 12+
  • speelduur: 90-180 min
  • auteurs: Thomas Snauwaert
  • illustraties: Albert Urmanov

Meer informatie kan je vinden via de volgende links:

Wil je op de hoogte worden gesteld van belangrijke ontwikkelingen en een bericht ontvangen
van de Kickstarter release, schrijf je dan in op de nieuwsbrief op de website:
http://thewarpboardgame.com/
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

Reacties
 

Antwoord op onderwerp  [ 0 berichten ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO