Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


999 GamesRecente nieuwsartikelen
20-02-20: Back to the Future op de speeltafel
18-02-20: Mysterium-familie breidt uit
16-02-20: NSV - voorjaar 2020
15-02-20: Amerikaanse lapjes stof bij Patchwork
14-02-20: Pandemic's uitstapje naar Noord-Amerika
12-02-20: Nog lang geen Exit voor deze reeks bij 999 Games
11-02-20: Spiel Doch! voorjaarsspellenbeurs
04-02-20: Bij 999 Games zijn ze nog lang niet uitgedobbeld
31-01-20: Lookout naar de herfst
31-01-20: Ravensburger's tip van de sluier
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
18-02-20: Mysterium-familie breidt uit
15-02-20: Amerikaanse lapjes stof bij Patchwork
14-02-20: Pandemic's uitstapje naar Noord-Amerika
12-02-20: Nog lang geen Exit voor deze reeks bij 999 Games
11-02-20: Spiel Doch! voorjaarsspellenbeurs
04-02-20: Bij 999 Games zijn ze nog lang niet uitgedobbeld
28-01-20: Portal heeft groot aanbod voor 2020
28-01-20: Op reputatiejacht in Alma Mater
28-01-20: Paris naar Kickstarter
23-01-20: Boardgamegeek viert zijn twintigste verjaardag
Volgende >>

<< Yspahan wordt Corinth >>
AfbeeldingDays of Wonder komt in maart met het roll & write dobbelspel Corinth. Op tafel ligt een gemeenschappelijk havenspeelbordje. Iedere speler heeft een eigen scoreblad en begint daarop met één munt en één geit. De actieve speler krijgt negen witte dobbelstenen en kan er maximaal drie gele bijkopen (die alleen hij mag gebruiken). De actieve speler gooit alle beschikbare dobbelstenen en sorteert ze op waarde. De dobbelstenen met de hoogste waarde worden op het gouddistrict van de haven geplaatst. De andere dobbelstenen worden per groep op een ander district geplaatst, beginnend met de laagste waarde in het geitendistrict enzovoort. De actieve speler kiest als eerste een groep dobbelstenen, haalt deze van de haven en voert de desbetreffende actie uit. Met een goud- of geitenactie verzamel je de desbetreffende grondstof. Via de stenen in één van de vier andere districten lever je goederen aan winkels in dat district op jouw scoreblad. Daartoe kruis je evenveel symbolen aan als het aantal stenen. Wanneer je de drie winkels in een district als eerste vult, levert dit een bonus op. Jouw scoreblad bevat ook een markt, waarop je als alternatieve actie een dienaar kunt ‘verplaatsen’. Je verzet hem zoveel velden als de waarde van de stenen uit de gekozen groep (te muteren tegen betaling van munten). Je tekent een pad, omcirkelt het veld waarop hij eindigt en ontvangt de daar afgebeelde bonus.

Afbeelding

Aan het einde van zijn beurt mag de actieve speler één of meer gebouwen bouwen voor goud en/of geiten. Een tempel levert punten op voor gebouwen, een magazijn verhoogt de leveringscapaciteit, met een stal mag je dedienaar gratis meer of minder bewegen en met een winkel verhoog je de opbrengst van muntacties. Ten slotte mogen de medespelers in volgorde een actie uitvoeren door een resterend setje stenen te kiezen.

Corinth is een ontwerp van Sébastien Pauchon, dat is gebaseerd op zijn eerdere bordspel Yspahan. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 20-30 minuten.

Op de website van Days of Wonder kun je o.a. de Nederlandstalige spelregels downloaden. Ik vermoed daarom dat er een Nederlandstalige editie komt, maar de daarvoor verantwoordelijke Asmodeetjes zijn niet zo actief in de communicatie over dergelijke voornemens. Verder zijn de Vlaamse en de Nederlandse tak ook niet zo van onderlinge samenwerking wanneer het om Nederlandstalige edities gaat. Ergo, we zullen wel zien wat waar en wanneer opduikt.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2019/01/16/yspahan-wordt-corinth/
 

Antwoord op onderwerp  [ 2 berichten ] 

Reacties
Geplaatst: do 17 jan 2019, 12:08 
Avatar gebruiker
Yspahan is een titel die hier nog regelmatig en met veel plezier op tafel komt. Deze staat dan ook direct op het interesse lijstje.


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
Geplaatst: do 17 jan 2019, 13:38 
Avatar gebruiker
Ik heb Yspahan met veel plezier een keer of twintig gespeeld door de jaren heen, maar ben er zo langzamerhand wel een beetje op uitgekeken. Op een roll-and-write versie ervan zit ik dan ook niet te wachten.


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
 

Antwoord op onderwerp  [ 2 berichten ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO