Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


999 GamesRecente nieuwsartikelen
19-09-19: Quined goes micro
18-09-19: Dale of Merchants 2
18-09-19: Stronghold Undead 2de editie
13-09-19: Boer zoekt wolf
10-09-19: Alan R. Moon goes Japan and Italy
05-09-19: De Vos in het Bos
04-09-19: Azul keert terug in zomerse sferen
04-09-19: Ontdek het verhaal in de Adventure Games
03-09-19: Avonturenboeken spelen
01-09-19: Game Brewer steekt de Atlantische oceaan over
Volgende >>
Recente reacties op nieuwsartikelen
19-09-19: Quined goes micro
18-09-19: Dale of Merchants 2
03-09-19: Avonturenboeken spelen
01-09-19: Game Brewer steekt de Atlantische oceaan over
26-08-19: Limes krijgt heruitgave bij HOT Games
26-08-19: NK Wingspan bij Spelgroep Phoenix
26-08-19: WGG ontvangt demonstrateurs
25-08-19: Civilisatiespel Tapestry van Stonemaier Games op komst
07-08-19: Mandala's voor 2
31-07-19: Welcome To... je nieuwe buurt met ijs en zombies
Volgende >>

<< Yspahan wordt Corinth >>
AfbeeldingDays of Wonder komt in maart met het roll & write dobbelspel Corinth. Op tafel ligt een gemeenschappelijk havenspeelbordje. Iedere speler heeft een eigen scoreblad en begint daarop met één munt en één geit. De actieve speler krijgt negen witte dobbelstenen en kan er maximaal drie gele bijkopen (die alleen hij mag gebruiken). De actieve speler gooit alle beschikbare dobbelstenen en sorteert ze op waarde. De dobbelstenen met de hoogste waarde worden op het gouddistrict van de haven geplaatst. De andere dobbelstenen worden per groep op een ander district geplaatst, beginnend met de laagste waarde in het geitendistrict enzovoort. De actieve speler kiest als eerste een groep dobbelstenen, haalt deze van de haven en voert de desbetreffende actie uit. Met een goud- of geitenactie verzamel je de desbetreffende grondstof. Via de stenen in één van de vier andere districten lever je goederen aan winkels in dat district op jouw scoreblad. Daartoe kruis je evenveel symbolen aan als het aantal stenen. Wanneer je de drie winkels in een district als eerste vult, levert dit een bonus op. Jouw scoreblad bevat ook een markt, waarop je als alternatieve actie een dienaar kunt ‘verplaatsen’. Je verzet hem zoveel velden als de waarde van de stenen uit de gekozen groep (te muteren tegen betaling van munten). Je tekent een pad, omcirkelt het veld waarop hij eindigt en ontvangt de daar afgebeelde bonus.

Afbeelding

Aan het einde van zijn beurt mag de actieve speler één of meer gebouwen bouwen voor goud en/of geiten. Een tempel levert punten op voor gebouwen, een magazijn verhoogt de leveringscapaciteit, met een stal mag je dedienaar gratis meer of minder bewegen en met een winkel verhoog je de opbrengst van muntacties. Ten slotte mogen de medespelers in volgorde een actie uitvoeren door een resterend setje stenen te kiezen.

Corinth is een ontwerp van Sébastien Pauchon, dat is gebaseerd op zijn eerdere bordspel Yspahan. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 20-30 minuten.

Op de website van Days of Wonder kun je o.a. de Nederlandstalige spelregels downloaden. Ik vermoed daarom dat er een Nederlandstalige editie komt, maar de daarvoor verantwoordelijke Asmodeetjes zijn niet zo actief in de communicatie over dergelijke voornemens. Verder zijn de Vlaamse en de Nederlandse tak ook niet zo van onderlinge samenwerking wanneer het om Nederlandstalige edities gaat. Ergo, we zullen wel zien wat waar en wanneer opduikt.

Meer informatie:


Origineel bericht op: https://bordspeler.nl/2019/01/16/yspahan-wordt-corinth/
 

Antwoord op onderwerp  [ 2 berichten ] 

Reacties
Geplaatst: do 17 jan 2019, 12:08 
Avatar gebruiker
Yspahan is een titel die hier nog regelmatig en met veel plezier op tafel komt. Deze staat dan ook direct op het interesse lijstje.


Online Profiel E-mail  BoardGameGeek  Twitter  Facebook  
 
Geplaatst: do 17 jan 2019, 13:38 
Avatar gebruiker
Ik heb Yspahan met veel plezier een keer of twintig gespeeld door de jaren heen, maar ben er zo langzamerhand wel een beetje op uitgekeken. Op een roll-and-write versie ervan zit ik dan ook niet te wachten.


Offline Profiel E-mail  BoardGameGeek    
 
 

Antwoord op onderwerp  [ 2 berichten ] 

[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO