Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
2 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: zo 19 aug 2018, 16:15 
Horige

Berichten: 11
Het leuke Belgische bedrijf Game Brewer, dat 2 jaar geleden hoge ogen gooide met hun kickstarter Pixie Queen neemt dit jaar 4 spellen mee.

Castellum Maastricht
Castellum - Maastricht is een strategisch bordspel voor 2 tot 4 spelers, waarbij spelers middelen verzamelen om versterkingen te bouwen en getrainde troepen in te huren om de stad te verdedigen tegen zijn aanvallers. Maar pas op!
Je wilt niet alleen de stad beschermen, maar ook de meest prestigieuze vijanden verslaan. En door slimme tactieken kun je de aanvallers naar je rivalen leiden om je eigen gedeelte van de stadsmuur. De mensen zullen je als een held beschouwen in plaats van je rivalen!

Chimera Station
Chimera Station geeft een nieuwe draai aan het genre van 'workerplacement': aanpasbare werknemers. Elke arbeider kan tijdens het spel worden aangepast door er klauwen, tentakels, bladeren of hersenen (of een combinatie daarvan) aan te koppelen. Deze werknemers worden gebruikt om middelen (voedsel, munten en werknemerscomponenten) te verzamelen, punten te scoren en acties uit te voeren. Tijdens het spel zul je het ruimtestation uitbreiden met moduletegels.

Met een totaal van 13 initiële modules en actieruimten, 40 extra moduletegels, 22 extra's, 20 verschillende manieren om je aliens te configureren met componenten en 4 verschillende races met specifieke vaardigheden, de mogelijkheden zijn eindeloos! Eenvoudig te leren, maar moeilijk te beheersen...

Gugong
China, 1570. China staat onder het bewind van de keizer van Longqing, van de Ming-dynastie. Het land was al beroemd om zijn zeer ingewikkelde bureaucratie, maar dit leidde ook tot veel corruptie. De keizer van Longqing probeerde echter corruptie zoveel mogelijk uit te roeien door het officieel te verbieden en te bestraffen met de dood.

Deze maatregel leek in het begin succesvol, maar zoals we allemaal weten, is het niet zo eenvoudig om perfecte controle te houden over iemands 'loyale' onderwerpen. Aan het keizerlijke hof zouden de hoogste ambtenaren doen alsof zij het verbod op corruptie handhaven, en in plaats van eenvoudigweg geld te accepteren, zag een nieuwe gewoonte het licht: de uitwisseling van geschenken.

Als een indiener een ambtenaar zou bezoeken om een ​​verzoek in te dienen, zou hij ook een geschenk aanbieden. En natuurlijk zou de ambtenaar de eer teruggeven door een geschenk terug te geven. Als het geschenk van de indiener iets heel waardevols was, zoals bijvoorbeeld een Jadestandbeeld, en het retourgeschenk van de ambtenaar een goedkope papierventilator was, was het moeilijk om dit als een daad van omkoping te beschouwen. Beiden wisten echter heel goed hoe waardevol de symboliek van dat item zou kunnen zijn...

"Gùgõng" gebruikt deze buitengewone gewoonte als basis. De spelers nemen de rol aan van machtige Chinese families die proberen invloed en macht te verwerven door bepaalde functionarissen die verantwoordelijk zijn voor bepaalde taken om te kopen, door geschikte geschenken aan te bieden.

Een speler wint door een audiëntie bij de keizer te behalen. Als meerdere spelers hierin slagen, wint de speler met de meeste VP's.

Gentes
Gentes is een "civilization" spel met een innovatief timingmechanisme. Spelers nemen de rol aan van oude mensen die zich proberen te ontwikkelen door monumenten te bouwen en nieuwe steden in de Middellandse Zee te koloniseren of op te richten.

Ontworpen door Stefan Risthaus (Arkwright), deze beschavingsgame is voor 2-4 spelers en duurt ongeveer 90 minuten. Tijdens het trainen van priesters, soldaten, handelaren, handwerkslieden en geleerden, zullen spelers belangrijke steden vestigen en bevolken, terwijl ze monumenten creëren die hun grootheid zullen verheerlijken voor degenen die ze in de toekomst zullen zien.

Om de meeste acties uit te voeren, neem je een beschikbare Action Tile van het moederbord en voeg je deze toe aan de tijdtrack op je spelersbord, betaal je de kosten in munten en neem je het vereiste aantal zandloper-tokens.

Wanneer een Action Tile vereist dat je meerdere zandloper-tokens neemt, kun je er voor kiezen om 2 in een enkele ruimte van je tijdspoor te plaatsen om ruimte te maken voor meer acties - wanneer je tijdspoor vol is, kun je geen enkele nemen meer acties voor de rest van de ronde.

Aan het einde van de ronde, zet je alle Action Tiles terug op het hoofdbord en verwijder je 1 zandloper-token uit elke ruimte van je tijdtrack. Eventuele overblijvende zandloperfiches schuiven naar links en blijven voor de volgende ronde, waardoor het aantal acties dat je kunt nemen wordt beperkt.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: zo 19 aug 2018, 18:58 
Burgemeester
Avatar gebruiker

Berichten: 1203
Woonplaats: Etten-Leur
Gugong heb ik de kickstarter van gebacked.

Heb veel zin om deze straks op tafel te leggen.


Omhoog
Offline Profiel     
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
2 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Noorderspel  
 Feed - Onderwerp - Gamebrewer heeft de spellen bekend gemaakt.  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

Game Brewer, Noorderspel 2018[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO