Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Photofinish
BerichtGeplaatst: wo 10 jan 2018, 17:47 
Team Bordspelmania
Avatar gebruiker

Berichten: 1572
Woonplaats: Deerlijk
Race over één kaart

Op Spiel werden we door een zeer vriendelijke Chinese in onberispelijk Engels uitgenodigd om Photofinish te spelen. Ondanks haar zeer goede uitspraak, begrepen we geen woord van de uitleg. Na wat zoeken, bleek Photofinish een snelheidsspel dat de moeite is om te spelen.In Photofinish gaat het er om zo snel mogelijk in te schatten hoe een race zal eindigen.
Het doosje bevat kaarten met racebanen (eenvoudige 4x4 tabel), racewagens en voor elke speler een bordje waarop de wedstrijd ingeschat wordt. Op de ommezijde van de kaarten staat een beker met het aantal stappen die elke auto zal plaatsen.

Het raceparcours wordt aangevuld met extra benzine, bommen of putten. Op de kaarten die later in het spel gebruikt worden, komen ook planten, ijs en raketmotoren voor. De stapel kaarten wordt klaargelegd met de bekerzijde naar boven.

Bij de start van de ronde wordt de bovenste kaart gedraaid. Het raceparcours is nu zichtbaar. De spelers moeten vanaf dan proberen uit te rekenen welke auto als eerste zal eindigen, welke als tweede,… of welke wagens uitgeschakeld zullen worden. Dit doen ze aan de hand van de punten die per kleur aangegeven zijn op de tweede kaart.

De basis is eenvoudig: elk punt telt voor één veld. Maar als je eindigt voorbij of op een benzineblik, moet je één veld verder rekenen. Als je voorbij een bom komt, is de wagen uitgeschakeld. Een put zorgt dat je een plaats minder moet rekenen,…
De eerste speler die denkt de goede oplossing gevonden te hebben roept ‘Photofinish’. De andere spelers stoppen onmiddellijk. De spelers plaatsen nu gezamenlijk de auto’s op de centrale kaart. Heeft de speler die Photofinish riep, een correcte prognose gemaakt, dan krijgt hij de gespeelde kaart (6 - 9 punten). Is hij fout, dan krijgt hij een straffiche (-1 - -4 punten).
De andere spelers krijgen 1 punt per auto die ze op de juiste plaats gezet hebben.Photofinish is een heerlijk spelletje voor wie houdt van reactiespellen. Snelheid is belangrijk, maar ook het logisch redeneren. Daarom steekt het wat uit boven andere reactiespellen (waar ik doorgaans geen groot minnaar van ben, omdat ik ze zo slecht kan). Door de combinatie snelheid – logisch denken, kan Photofinish zich meten met spellen zoals Set. Fijn amusement voor tussendoor.

Blijf echter ver weg van dit spel als je niet houdt van gejaagd nadenken over jouw zet. Je zal er geen vreugde aan beleven.


  • Photofinish: The Final Rush (Planplay, 2017)
  • Walter Nuccio
  • 2-6 spelers vanaf 10 jaar
  • 15 min
  • http://www.bgplanplay.com/en/games/photofinish-the-final-rush/
  • Adviesprijs: €15


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Photofinish  

Gebruikers die deze topic waarderen

Bart, BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

Photofinish: The Final Rush, Planplay, Walter Nuccio, recensie[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO