Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Pocket Ops
BerichtGeplaatst: wo 24 jan 2018, 20:10 
Avatar gebruiker

Berichten: 182
Woonplaats: Kortrijk
3 op een rij

Grand Gamers Guild is een nieuw bedrijfje ergens in het Middenwesten van Amerika. Binnenkort geven ze de 'kickstart' voor een vernieuwde Endeavor, hun eerste grote project. Op Spiel17 kon ik proeven van Unreal Estate, Stroop en Pocket Ops, een drietal kleinere kaartspelletjes. Stroop nam Piet voor zijn rekening, ik sta in voor een verslagje van de andere twee.Pocket Ops is een spel voor twee waarin de spelers om beurt een agent op één van de vakjes van het spelbord proberen te plaatsen. Het spelbord bestaat uit 3x3 vakjes die geletterd zijn van A tot I. De speler die als eerste 3 agenten op één rij weet te plaatsen, wint een spelletje.

Een spelbeurt bestaat uit 2 fasen. Eerst moet speler A voorspellen in welke kamer speler B een eenheid zal plaatsen door 1 van zijn kaarten (A tot I) gedekt op tafel te leggen. Vervolgens plaatst speler B zijn eenheid in een vrije kamer naar keuze waarna speler A zijn voorspelling onthult. De eenheid wordt verwijderd als de voorspelling klopt, en blijft liggen als dat niet het geval is. De rollen worden daarna omgewisseld zodat de spelers om beurt de kans krijgen om een eenheid in te zetten.

Een speler beschikt niet alleen over gewone eenheden, er staan ook 8 specialisten te popelen om met zijn drietjes op een rij te gaan staan. Bij de start van het spel trekt elke speler willekeurig 2 van zijn 8 specialisten waaruit hij er tenslotte één kiest. Een specialist heeft, hoe kan het ook anders, speciale vaardigheden. Een sluipschutter kan een andere eenheid uitschakelen en met de hacker mag je tijdelijk twee in plaats van 1 kaart gebruiken tijdens het voorspellen bijvoorbeeld.

Als de winnaar van het eerste spelletje bekend is, wordt een nieuwe specialist geselecteerd en start het volgend spelletje. Het is de bedoeling om als eerste twee spelletjes te winnen.

De vormgeving van Special Ops verdient een pluim. Het doosje oogt mooi en de speelsteenjes vind ik leuk. Elke kamer van het spelbord kreeg ook zijn eigen naam. Je zet je eenheden niet in kamer A, B of C maar in de Armory, de Barracks of de Command.

Het spelsysteem zelf kan wel een beetje aan het thema gelinkt worden, maar het gevoel dat ik met speciale eenheden aan het vechten ben om een gebied te controleren, ontbreekt. Uiteindelijk is Pocket Ops, leuk gevonden titel trouwens, een kat en muisspel waarbij je de voorspeller op een dwaalspoor probeert te brengen. Dit lukt het best als je meerdere opties beschikbaar houdt. Als je slechts één mogelijkheid overhoudt om 3 op een rij te scoren, maak je het de voorspeller wel heel gemakkelijk. Opties van de andere speler verminderen, kan door zelf eenheden op voor hem gunstige plaatsen te zetten. De speciale eenheden zorgen voor de broodnodige variatie en bieden een extra mogelijkheid waarmee de voorspeller rekening moet houden. Hoe vroeger je die inzet, hoe vroeger die extra mogelijkheid verdwijnt.

Pocket Ops biedt 20 minuutjes eenvoudig spelplezier. Het is niet het soort spel dat smeekt om direct nog een keer gespeeld te worden. Zo nu en dan haal ik het, ter afwisseling, uit de spellenkast.


Bijlage:
Pocket Ops.jpg
Je hebt geen permissies om de bijlage(n)) in dit bericht te zien.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Pocket Ops  

Gebruikers die deze topic waarderen

Bart, BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

Brandon Beran, Grand Gamers Guild, Josh Cappel, Pocket Ops, recensie[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO