Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs - nominatiesDe BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Voodoo Prince
BerichtGeplaatst: vr 20 apr 2018, 16:47 
Team Bordspelmania
Avatar gebruiker

Berichten: 1837
Woonplaats: Deerlijk
Duivelse kunsten van Knizia

Peter en Katrien zijn vrienden uit onze spelgroep. Ze zijn fervente kaarters. Bij de nieuwe lading spellen in Essen sorteert Peter netjes alle slagenspelletjes op zoek naar nieuwe hits aan de speeltafel.
Tijdens Spiel 2017 was Voodoo Prince een verplichte aankoop, zo vond Peter. Ik leg even uit waarom dat ook zo is voor u, geachte lezer.
Voodoo Prince is een slagenspelletje. Je speelt met de kaarten 0-10 (2 of 3 spelers), 0-12 (4 spelers) of 0-15 (5 spelers). De kaarten worden gedeeld (13 of 14 naargelang het aantal spelers). Er wordt in de eerste ronde een willekeurige troefkaart open gedraaid. En dan begint het kaarten.
De deler begint de ronde en speelt een kaart uit. Iedereen moet volgen. Als je niet kan volgen, koop je de slag met troef of je gooit een andere kaart af. De speler met de hoogste kaart in de uitgekomen kleur, wint de slag. Als er troef gespeeld werd, wint de speler die daar de hoogste kaart van speelde.
De speler die de slag haalt, komt uit voor de volgende slag.
Van zodra een speler zijn 3e slag haalt (4 bij 3 spelers en 7 bij 2 spelers), stapt die uit deze ronde. De rest van de handkaarten wordt afgelegd. De speler krijgt evenveel punten als het aantal slagen dat de andere spelers op dit moment hebben.
Op die manier wordt er verder gespeeld tot er nog twee spelers overblijven. Diegene die als voorlaatste uitstapt, krijgt nog punten op de reguliere manier. De laatst overgebleven speler krijgt alleen punten voor de slagen die hij zelf haalde. Deze speler wordt ook startspeler in de volgende ronde. Die mag de troef voor de volgende ronde kiezen.
Drie speciale kaarten zorgen ervoor dat het spelverloop wat strategischer kan lopen. Of net niet. De 0 is de laagste kaart, maar ze wint de slag als de hoogste kaart (10, 12 of 15, naargelang het aantal spelers)in dezelfde slag zit.
De 5 en de 7 tellen als gewone kaarten, maar wanneer je er slag mee haalt, moet je deze in twee slagen verdelen. Zo kan je plotseling heel snel uitstappen. Al dan niet gewild.
Het spel eindigt na 5 rondes.Voodoo Prince biedt heerlijk kaartplezier voor iedereen die al eens houdt van slagenspelletje. Onverwachte slagen of niet aan slag geraken zijn schering en inslag. Met slechte kaarten probeer je toch vroeg genoeg uit te stappen. Met goede kaarten mag je niet te lang in het spel blijven, of je kan overblijven met de slechtste score.
Ik raad Voodoo Prince zowel voor veelspelers als gelegenheidsspelers aan. Neem het mee naar een oude oom die graag wat kaart. Hij zal je dankbaar zijn voor dit nieuwe spelideetje.
Haast je dus naar jouw spellenwinkel en vraag ernaar. Als je houdt van wat treiteren en slagenspelletjes, natuurlijk.


Voodoo Prince (Schmidt Spiele, 2017)
Reiner Knizia
2 – 5 spelers vanaf 8 jaar
30 minuten
https://www.schmidtspiele.de/de/produkt ... 75049.html
Adviesprijs: €8,29

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Voodoo Prince  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

Reiner Knizia, Schmidt, Voodoo Prince, recensie[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO