Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
White Goblin GamesDe BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Fieber
BerichtGeplaatst: za 28 jul 2018, 19:47 
Team Bordspelmania
Avatar gebruiker

Berichten: 1764
Woonplaats: Deerlijk
Valt de patiënt nog te redden?

Doktertje spelen… wie zegt daar nee tegen? In Fieber kan het. Maar het probleem is dat je de temperatuur van de patiënten niet behoorlijk onder controle krijgt. En zo hoort het ook, als je wil winnen.In Fieber draait alles rond de temperatuur van de patiënt. Alle spelers zijn artsen die door hun ingrijpen de temperatuur van de patiënt laten stijgen of zakken.
Het doosje bevat een centraal spelbordje dat de temperatuur van de patiënt aangeeft. Verder zijn er rode, blauwe en witte kaarten. De rode laten de temperatuur stijgen; de blauwe zorgen voor afkoeling en de witte zijn actiekaarten. De rugzijde van de kaarten is ook in deze kleur, zodat je ten allen tijde kan zien welke kaarten jouw concurrenten in de hand hebben.
In jouw beurt speel je een handkaart waarmee de temperatuur van de patiënt daalt of stijgt. Of er gebeurt gewoon niets. Daarna neem je een nieuwe kaart.
Als je geen passende kaart kan leggen, moet je een handkaart ongebruikt afleggen en je mag geen nieuwe kaart van de trekstapel nemen. Met minder kaarten op de hand zullen jouw medespelers natuurlijk proberen om de temperatuur van de patiënt zo te laten evolueren dat je bij een volgende beurt weer geen passend antwoord hebt op de situatie. Want ze zien altijd de aard van de kaarten die je op hand hebt.
Van zodra een speler zijn derde kaart ongebruikt moet afleggen, gaat hij uit het spel. De andere spelers gaan door met het verplegen van de patiënt. De laatste speler die een kaart in de hand overhoudt, wint het spel.Fieber speelt vlot weg in minder dan 10 minuten. Als partyspelletje is het dus wel goed. Het feit dat je altijd de aard van de kaarten van jouw medespelers kent, maakt dat je het spelverloop wel wat kan sturen. Niettemin blijft de geluksfactor zeer sterk aanwezig.
Van dit kleine spelletje kan je wel eens genieten in het juiste gezelschap op het einde van een spelavond. Kinderen vinden het ook best fijn om op deze manier kaartjes te leggen en elkaar wat te pesten.
Verwacht hier echter geen kaartspelletje dat je elke spelavond op tafel zal leggen. Daarvoor mist het de klasse van de toppers onder de tussendoortjes.


Fieber (moses. spiele, 2017)
Tom Schoeps
2 – 5 spelers vanaf 8 jaar
10 minuten
https://www.moses-verlag.de/buecher-spi ... enten.html
Adviesprijs: €9,95

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Fieber  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

Fieber, Tom Schoeps, moses, recensie[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO