Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.2 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Best Treehouse Ever
BerichtGeplaatst: vr 10 aug 2018, 19:22 
Avatar gebruiker

Berichten: 226
Woonplaats: Kortrijk
Best Treehouse Ever.

Boomhutten, ze spreken tot de verbeelding. Vooral diegene waarbij je jouw fantasie de vrije loop laat. Daarin bestaat een boomhut niet uit één doffe kamer maar uit verschillende etages met minstens een speelkamer, een zwembad, wat glijbanen, een bibliotheek, een tuin, een klimmuur, … , noem maar op.


Foto: Jerodev

Elke speler start het spel met 1 startboomkaart waarin de boomhut gebouwd moet worden. De 72 boomhutkaarten worden geschud en elke speler krijgt er 6 op handen. Daaruit kiest elke speler 1 kaart die gelijktijdig aan de boomhut wordt toegevoegd. Vervolgens worden de overige kaarten links doorgegeven. Op die manier worden per ronde maximaal 5 nieuwe kaarten aan de boomhut toegevoegd.

De boom zelf vormt het eerste verdiep. Daarop kunnen twee nieuwe kamers gebouwd worden die het tweede verdiep vormen. De derde etage bestaat uit 3 kamers. De boomhut mag maximaal 6 hoog worden. Er zijn 6 types (= kleuren) kamers. Kamers van eenzelfde kleur moeten gegroepeerd worden en je moet er ook voor zorgen dat je boom in evenwicht blijft.

Op het eind van een ronde worden de boomhutten geëvalueerd. De speler met het meeste punten kiest als eerste een spelwijzigingskaart, met de klok mee doen de andere spelers hetzelfde. In omgekeerde volgorde legt elke speler zijn kaart op een nog beschikbare scorekaart.
In het midden van de tafel ligt per kleur 1 scorekaart. Elke scorekaart geeft aan dat een kamer in die kleur 1 punt oplevert. Door een scorekaart te bedekken met een spelwijzigingskaart verander je de waarde van een kleur. In het basisspel kan zo’n kaart de waarde van een kleur verdubbelen of herleiden tot 0.

Na de derde ronde volgt een eindevaluatie waarbij de spelers die alleen het meeste kamers van een kleur bezitten nog eens 1 punt per kamer van die kleur ontvangen. De speler met het meeste punten heeft de mooiste boomhut gebouwd.


Foto: jguitarstring

Best Treehouse Ever ziet er fantastisch uit. Elke boomhutkaart is uniek en voorzien van een prachtige illustratie. Het spelmechanisme is eenvoudig maar tegelijk ook spitsvondig. Bovendien zie je jouw boomhut tijdens het spel daadwerkelijk groeien waardoor het thema nog meer uit de verf komt.

De legregels zijn eenvoudig, maar je moet er wel zo goed mogelijk op anticiperen. Vooral omdat de boomhut in evenwicht moet blijven. Een evenwichtssteen in de vorm van een eikel zorgt er voor dat je dit kan registreren. Bij de start van het spel ligt de evenwichtssteen net onder de stam van de boomhut. Bouw je een kamer aan de linker kant van de boom, dan schuif je ook de evenwichtssteen naar links. Om de boom terug in evenwicht te brengen, moet je daarna een kamer rechts toevoegen. Ligt de evenwichtssteen links, dan moet je een volgende kamer dus in het midden of rechts toevoegen. Eenvoudig maar leuk gevonden.

De scores worden bijgehouden aan de hand van een scoresteen. Het scorespoor wordt gevormd door drie scorekaarten. De spelwijzigingskaarten en vooral de manier waarop die gekozen en gespeeld worden, voegen een snufje strategie toe.
In de speldoos zitten er als bonus 6 opdrachtkaarten en 4 extra spelwijzigingskaarten voor wie wat meer uitdaging zoekt. De opdrachtkaarten vind ik leuk. De extra spelwijzigingskaarten gebruiken wij zelden.

Best Treehouse Ever is een vlot en leuk familiespel dat ook voor afwisseling kan zorgen bij de grote mensen. Het doet me wat denken aan de boeken van Andy Griffiths en Terry Denton (De waanzinnige boomhut). Net zoals van die boeken vinden mijn kinderen ook dit spelletje ‘mega cool’.
Laatst bijgewerkt door fabbe1 op ma 13 aug 2018, 20:15, in totaal 1 keer bewerkt.

Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
 Berichttitel: Re: Best Treehouse Ever
BerichtGeplaatst: ma 13 aug 2018, 20:01 
Garnaal
Avatar gebruiker

Berichten: 322
Woonplaats: BE Hulshout
Leuke review!

wij hebben deze 2 jaar geleden op Spiel gekocht. Goeie keuze van 999 om die uit te brengen want is een tof spelletje dat tot de verbeelding van kinderen spreekt.

_________________
Wij spelen elke 2e zaterdag van de maand in Heist-op-den-Berg vanaf 16u30. Meer info https://www.facebook.com/forumheist/


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
2 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Best Treehouse Ever  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

999 Games, Adam P. Mclver Roche, Best Treehouse Ever, Scott Almes, recensie[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO