Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Drop it
BerichtGeplaatst: vr 31 aug 2018, 22:07 
Team Bordspelmania
Avatar gebruiker

Berichten: 1997
Woonplaats: Deerlijk
Laat alles vallen

Toen ik Drop it van 999 Games voor het eerst zag voorbij komen, dacht ik spontaan dat dit een heruitgave was van Batik. Gelukkig niet!Een centraal rechtopstaand plexi spelbord vormt de kern van Drop it. Elke speler krijgt bij het begin 9 speelstukken in verschillende vormen (ruit, driehoek, vierkant of cirkel).Verder krijgt iedereen een scoresteen.
In jouw speelbeurt moet je een speelstuk in het spelbord laten schuiven. Je probeert daarbij zo goed mogelijk te scoren.
Er zijn enkele voorwaarden die het schuiven moeilijk maken: een speelstuk mag niet raken aan een ander speelstuk van dezelfde kleur of van dezelfde vorm. Bovendien mag het niet tegen een rand zitten waar net die vorm taboe is. Tot slot mag het speelstuk ook niet aan de bovenkant van het spelbord uitsteken. Als je één van deze voorwaarden breekt, scoor je sowieso niet in deze beurt.
Scoren doe je als volgt: je krijgt de punten van het hoogste niveau waarin jouw speelstuk terechtgekomen is. Er is ook een bonus voor het geval je één van de cirkeltjes door snijdt met jouw speelstuk. Naarmate het spel vordert worden de scores hoger, gezien je bovenaan het spelbord veel hogere waardes aantreft.
Het spel eindigt wanneer iedereen al zijn speelstukken gedropt heeft.
Om een beetje variatie in het spel te kunnen steken, bevat de doos wat extra materiaal (kleuren worden taboe aan de rand van het spelbord i.p.v. vormen, bonusfiches, spelregels voor een teamspel,…).Drop it is zeker een spelenswaardig familiespel. Alles is eenvoudig aan dit spel (behalve misschien het samenstellen van het plexi spelbord): eenvoudige spelregels, simpele speelbeurten, logische puntentelling. De stippen die extra punten opleveren, zijn wel wat onduidelijk.
Het spel goed spelen is wat moeilijker. Je moet het juiste speelstuk werpen, zodat de kans op een 0-beurt kleiner is, maar dan kan alles nog aan het schuiven gaan.
Belangrijkste minpunt: naarmate het spel vordert, kan je veel meer punten scoren, maar het wordt veel makkelijker om de speelstukken te droppen zonder dat die gaan schuiven. Dit voordeel wordt wel een beetje teniet gedaan door het feit dat je bij het einde moet werken met de speelstukken die je nog over hebt. De keuze uit de verschillende vormen is dan al veel kleiner.
Als Drop it op tafel komt, zal ik graag aanschuiven. 20 minuten lachen en uitgebreid commentaar geven op wat de anderen doen. Meer moet dat niet zijn… tussendoor.


Drop it (999 Games, 2018)

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Drop it  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

+8, 2018, 999 Games, Bernard Lach, Drop It, Uwe Rapp, recensies[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO