Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.



1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Whoosh! Bounty Hunters
BerichtGeplaatst: do 25 okt 2018, 16:07 
Regenmaker
Avatar gebruiker

Berichten: 297
Woonplaats: Nieuwenhove
Een spel voor de snelle monstervanger. Zorg er wel voor dat je jouw vingers niet kwijt raakt!

Stel je voor. Je woont in een koninkrijk dat overrompeld wordt door monsters. Het leger zit ergens in het noorden van het rijk om de grenzen tegen het vijandige buurland te beschermen. Zo zijn die mannen: ver weg als je ze nodig hebt, in de weg lopend als je ze niet nodig hebt. De koning kan niet anders dan premiejagers aanstellen om de monsters te verjagen. Wel, wat doe jij dan als goed menend burger? Je zoekt je vlindernetje dat ergens op zolder hangt, je trekt je stoute schoenen aan en hopa, voor je het weet, ben je volop monsters aan het vangen.

Afbeelding
Whoosh! Bounty Hunters is een kinderlijk eenvoudig reactiespel best speelbaar tot 8 spelers. Het spel bevat 36 monsterkaarten. Afhankelijk van het aantal spelers, verdeel je de beschikbare monsters in drie gelijke stapels. Je legt die stapels in een driehoek op tafel. De bovenste kaart van iedere stapel draai je om. Dit zijn de monsters die je in eerste instantie moet vangen.

Op iedere monsterkaart staan een aantal symbolen afgebeeld. De symbolen bevatten een wapen (zwaard, boog, bijl) of een betovering (vuur, bliksem, magisch water). Monsters met drie symbolen zijn drie punten waard als je ze vangt. Monsters met vier symbolen vier punten en monsters met vijf symbolen vijf punten. Simpel en logisch.

Daarnaast bevat het spel ook 108 wapen- en betoveringkaarten (vanaf nu noemen we die dingen voor de eenvoud wapenkaarten). Afhankelijk van het aantal spelers worden die 108 kaarten in evenveel stapels verdeeld als er speler zijn. Er zijn 84 gewone kaarten die 1 wapen of betovering voorstellen, 9 combinatie kaarten waar twee verschillende wapens of betoveringen (bemoeilijken het overzicht, goed hé) op staan, 12 gebroken wapenkaarten (dienen gewoon als afleiding want tellen niet als symbool) en 3 kaarten met een toverstaf (zijn jokerkaarten en geldig voor elk symbool).

Elk om beurt draait een speler een van zijn wapenkaarten om. Daarna is het de beurt aan de volgende speler. Als een speler terug aan de beurt komt, legt hij de nieuwe wapenkaart naast de oude wapenkaart. Zo blijven alle symbolen van de gebruikte wapenkaarten zichtbaar. Van zodra alle symbolen van een monster zichtbaar zijn, mogen alle spelers dat monster vangen. Wie het eerst reageert, vangt het monster. Blijkt de premiejager (lees speler) zich vergist te hebben, dan krijgt hij toch de monsterkaart. Maar hij dient de monsterkaart om te draaien. Deze kaart telt straks als een negatief punt.

Zijn er meerdere monsters wiens symbolen zichtbaar zijn, kan er per ronde toch maar een monster gevangen worden. De snelste premiejager wint. Is er discussie, dan wordt het monster gevangen met het hoogste cijfer (iedere kaart heeft linksonder een cijfer staan).
Eens een monster gevangen wordt, dan worden alle gespeelde wapenkaarten onderaan de stapels van de spelers gelegd. Een nieuw monster wordt omgedraaid en een nieuwe ronde start.

Als één van de drie monsterstapels leeg is, stopt het spel. De premiejager met de meeste punten (punten op de monsterkaarten samentellen, negatieve punten aftrekken) wint het spel. Eenvoudig en duidelijk toch!

Afbeelding
Whoosh! Bounty Hunters is een reactiespel, genre Jungle Speed. Er zijn drie monsters die je in de gaten moet houden. Voor een mens van mijn leeftijd (ik ben 50+ hoewel je het niet zou zeggen als je mijn atletische verschijning ziet) is dat eigenlijk best veel. Je kan je natuurlijk ook op één monster concentreren, maar dan ben je afhankelijk van het omdraaien van de juiste wapenkaarten. Er kunnen al tien monsters gevangen zijn vooraleer de correcte symbolen van jouw monster zichtbaar worden.

Dus moet je je wel focussen op alle monsters. En dat maakt een mens soms knettergek. Ik ben helemaal niet goed in reactiespellen, maar ik geniet wel van het gedoe en het zenuwachtige dat in zo’n spelletje zit. Met andere woorden Whoosh! Bounty Hunters is een partyspel waar je niet veel hoeft bij na te denken, maar gewoon super alert zijn om het juiste monster bij de kraag te vatten. Voordeel van Whoosh! Bounty Hunters is dat het leuk blijft bij elk aantal van spelers. Heel goed speelbaar met twee, super leuk met acht. De kans dat je dan als vijftigplusser een monster in jouw netten weet te strikken wordt wel heel klein als een deel van die spelers merkelijk jonger zijn.

Het artwork van de monsterkaarten bevalt me erg. Alleen wel een groot doosje voor de hoeveelheid kaarten die het spel maar bevat.

Aan te bevelen als grappig tussendoortje!



Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Whoosh! Bounty Hunters  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Tags

+8, 2017, Artipia Games, Theo K. Mavragranis, Thomasz Larek, Whoosh! Bounty Hunters, recensies



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®