Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Fat Fish
BerichtGeplaatst: do 08 nov 2018, 19:15 
Grote Dienaar

Berichten: 143
Woonplaats: Nieuwenhove
Vie vangt verse vettige veelkleurige vissen?

Ik heb mateloze bewondering voor die rustige mannen en vrouwen die aan de rand van een beek, vijver, plas, rivier uren naar hun dobber zitten staren. Die na eindeloos wachten eindelijk beet hebben. Alle moeite van de wereld doen om de buit binnen te halen om dan doodleuk de eindelijk gevangen vis weer in het water te gooien. Waarna ze gewoon weer rustig plaats nemen, hun vislijn terug uitwerpen en weer uren naar die dobber staren in de hoop om nog een vis, misschien wel dezelfde van daarnet, boven te halen. Ik zou alvast zoveel geduld niet kunnen opbrengen.

Gelukkig hoef je in Fat Fish geen uren naar een dobber staren. Fat Fish is een geinig snel spelend kaartspelletje. Klaar om te vissen?


Afbeelding

Fat Fish bestaat uit 100 viskaarten in 5 kleuren (rood, groen, blauw, geel en paars). Iedere kleur telt 20 kaarten. Iedere speler krijgt twaalf kaarten die hij gedekt voor zich neerlegt. Vier kaarten van zijn stapel neemt hij op de hand.

Drie kaarten worden open onder elkaar gelegd. Deze drie kaarten zijn de startkaarten van een visrij. Daarnaast wordt er, afhankelijk van het aantal spelers, nog een natrekstapel gevormd. De resterende kaarten worden uit het spel genomen.

Met de wijzers van de klok leggen de spelers 1 tot 4 kaarten uit hun hand neer. Alle kaarten die neergelegd worden, mogen maar bij een rij aangelegd worden. De kaarten hoeven niet de kleur te hebben van één van de startkaarten, maar als er een startkaart van dezelfde kleur in het spel is, dan moet de speler zijn kaarten aan die rij aanleggen.

Eens het spel bezig is, telt de laatste kaart van iedere rij als startkaart. Van zodra er vijf kaarten in een rij liggen, dan moet de speler die de vijfde kaart neergelegd heeft, alle kaarten nemen.

Zijn alle kaarten van dezelfde kleur, dan neemt de speler de twee kaarten met de hoogste waarde en legt die op zijn positieve stapel, de andere drie kaarten zijn negatieve punten. Bestaat een rij uit kaarten van verschillende kleuren, dan leg je van iedere kleur de kaart met de hoogste waarde in jouw positieve stapel. Overige kaarten zijn ook hier minpunten.

Op het einde van zijn beurt vult de speler zijn handkaarten weer aan tot vier. Als alle spelers al hun kaarten hebben uitgespeeld, eindigt het spel. De spelers tellen hun positieve punten op en trekken de negatieve punten af. Wie de meeste punten heeft, wint.

In het doosje zitten ook visvergunningen. Die vormen een uitbreiding van het basisspel. Het zijn voorwaarden waaraan een speler moet voldoen en zorgen voor bonuspunten op het einde van het spel.

Afbeelding
Geloof het of niet maar de onvolprezen Wolfgang Kramer is medeauteur van dit leuke visspelletje. Fat Fish is geen strategisch pareltje. Je bent afhankelijk van de kaarten die je in jouw hand hebt. Veel planning, zeker met zes spelers, zit er ook niet in. Je wacht tot je aan de beurt bent, je kijkt wat er dan op tafel ligt, en je probeert punten te scoren. Lange termijnplanning nihil.

Fat Fish is een bijzonder leuk tussendoortje met eenvoudige regels. Iedereen kan werkelijk dit ding spelen, jong en oud. De kaarten zijn kleurrijk en het speelt snel weg. En wie weet, win je bij toeval wel het spel. Wat moet een mens nog meer hebben?
Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Fat Fish  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

+8, 2018, Bernhard Lach, Fat Fish, Huch!, Sabine Kondirolli, Uwe Rapp, Wolfgang Kramer, recensies[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO