Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Isidore School of Magic
BerichtGeplaatst: do 03 jan 2019, 13:54 
Grote Dienaar

Berichten: 144
Woonplaats: Nieuwenhove
Word tovenaar door Blad Steen Schaar te spelen en te winnen

Wie heeft er nu nog nooit van gedroomd om een tovenaar of heks te worden. Zeker na het lezen van de Harry Potterboeken hebben we ons daar allemaal al eens aan bezondigd. Ja toch? Wel grijp jouw kans nu. Dankzij Isidore School of Magic kan je misschien straks pronken met een “Diploma of Excellence”. Want dat is wat de winnaar van dit spel ontvangt. En je leest het goed. Isidore doelt op een internationaal publiek, getuige daarvan hun Engelstalig diploma. Laat ik je niet langer in spanning wachten. Lees hier wat je moet doen om meester-tovenaar of heks te worden.

Afbeelding
Bij het begin van het spel heb je bijna jouw opleiding in de fameuze School of Magic achter de rug. Het enige wat je nog moet doen is jouw meesterspreuk maken. De eerste die daar in slaagt, krijgt het “Diploma of Excellence.”

Bij het begin van het spel kies je een tovenaar of een heks (Yep, van iedere pion is er een mannelijke en een vrouwelijke versie) en je plaatst die op het spelbord op de locatie van de school (Isidore). Isidore bevindt zich in het land van Calandria. De spelers verlaten de school om in de andere locaties van Calandria grondstoffen te verzamelen of te vechten (lees blad, steen, schaar te spelen) tegen de vuurdraak, de steenreus of de waternimf.

Je verplaatst je in Calandria door met een dobbelsteen te gooien (waarden 1, 2, 3 of sterretjes). Je verplaatst jouw tovenaar of heks het aantal stappen dat je gegooid hebt. Let wel als je drie of twee gooit, mag je ook minder stappen zetten. Met de sterretjes ga je waar je wil. Op een locatie aangekomen verzamel, koop of ruil je grondstoffen. Geld (goud of zilver) pik je ook ergens onderweg op. Heb je de correcte grondstoffen in jouw bezit, keer je terug naar Isidore waar je de grondstoffen inruilt tegen spreukkaarten (water, steen of vuur). Heb je minstens twee van die dingen, liefst alle drie, dan kan je gaan vechten tegen de vuurdraak, steenreus of waternimf.

Een gevecht met een van de magische wezens is niets meer dan een spelletje blad, steen, schaar. Jij speelt gedekt een van jouw spreukkaarten uit en een andere speler kruipt in de rol van het magische wezen en doet hetzelfde. Vuur verslaat steen, steen verslaat water en water verslaat vuur. Als je verliest van het magische wezen moet je één spreukkaart afgeven (water bij de waternimf, vuur bij de draak en steen bij de reus). Om dit duel te winnen moet je twee potjes vuur steen water winnen.

Als je die magische wezens verslaat, krijg je magische voorwerpen (gemalen drakentand, smaragd en een traan van de waternimf). Wie als eerste de drie magische voorwerpen in zijn bezit heeft, rept zich terug naar Isidore en wint.

Afbeelding
Beste spelvrienden, wat kan ik zeggen van Isidore? Laat ik beginnen met de positieve punten. Isidore oogt mooi en bevat mooie afgewerkte componenten. De drakentanden en de waternimftranen mogen er zijn. Ook de andere componenten zijn van degelijk en sterk materiaal. Jumbo weet hoe ze een spel moeten maken. Daarmee is echter al het positieve over dit spel gezegd.

Man, wat een draak van een spel is dit? Dit is eigenlijk geen spel. Vooreerst je moet dobbelen om je te verplaatsen. Eigenlijk is dat dobbelen compleet overbodig. Want iedereen wil eigenlijk toch maar 1 stap vooruit gaan. Op iedere locatie wil je namelijk wel iets rapen.
Goed, je loopt rond tot je de juiste grondstoffen hebt, en je de benodigde spreukkaarten hebt. Daarna ga je naar een van die magische onnozelaars om jouw magisch voorwerp te verzamelen. En wat moet je daar doen? Blad Steen Schaar spelen bij god. Als je geluk hebt, win je het voorwerp. Je moet die bastaard daarvoor tweemaal verslaan. Leg je dezelfde kaart als die kerel, dan moet je nog een keer. Waardoor die gevechten eindeloos lang kunnen duren. Verlies je, dan zit er niets anders op dan nog eens een rondje in Calandria rond te lopen om meer van hetzelfde te doen.

In alle mogelijke spelergroepen (zelfs met twaalfjarigen) was iedereen dit spel na tien minuten kotsbeu. Zelden of nooit werd dit klereding uitgespeeld. Dit is duidelijk geen spek voor een veelspelersbek.

Ongetwijfeld bestaat er voor Isidore een doelpubliek, zijnde kinderen tussen 6 en 8. Die zullen weg zijn van de mooie look van het spel en die zijn waarschijnlijk ook nog te vinden voor een potje blad steen schaar zonder daar veel bij te moeten nadenken.

Goed, gespeeld, besproken en nu nooit meer Isidore.
Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Isidore School of Magic  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

+6, 2018, Hidde Van Dijk, Isidore School of Magic, Jumbo, Ronald MacDonald, recensies[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®