Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.2 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Knapp Daneben
BerichtGeplaatst: wo 06 maart 2019, 10:50 
Team Bordspelmania
Avatar gebruiker

Berichten: 2086
Woonplaats: Deerlijk
Net naast

Kleine spelletjes, niemendalletjes, de kleine tussendoortjes. Er wordt vaak nauwelijks aandacht aan besteed. Maar ik kan het nooit nalaten om die dingetjes te bekijken en te spelen. Zo ook met Knapp Daneben, een niemendalletje in een blikken doos.In het doosje van Knapp Daneben vinden we weinig materiaal: 5 dobbelstenen in 5 verschillende kleuren, 5 potloodjes, scoreblaadjes en spelregels.
Op het scoreblaadje staan 5x5 cirkeltjes in de verschillende kleuren van de dobbelstenen. Tussen de cirkeltjes staat altijd een vakje dat tijdens het spel kan aangevinkt worden.
Bij het begin van het spel kiest elke speler een andere gekleurde dobbelsteen.
Elke ronde dobbelt een speler met de vijf dobbelstenen. Alle spelers tellen nu het aantal ogen van de eigen dobbelsteen bij het aantal ogen van één van de andere vier dobbelstenen. Dat cijfer mag ingevuld worden in een cirkel in het kleur van één van beide kleuren (bv. de rode 4 en de zwarte 3 worden samengeteld; de spelers mag 7 invullen in een rode of zwarte cirkel).
Wanneer een speler opeenvolgende cijfers kan invullen in twee cirkels die naast elkaar liggen, mag het vakje ertussen aangevinkt worden (bv. in een cirkel staat een 7; de speler kan in de cirkel ernaast een 6 invullen). Daarmee scoor je.
Er wordt 25 maal gedobbeld. Op dat moment is het hele raster ingevuld. Nu rekenen alle spelers hun score uit.
Per rij wordt gekeken hoeveel vakjes je kon aanvinken. 1 vinkje levert 1 punt; 2 zorgen voor 3 punten; met 3 krijg je al 6 punten en met de volledige rij of kolom aangevinkt verdient men 10 punten.
Naast het invulraster staat er ook nog een scoreraster. Je mag voor elke 2 en 12 twee vakjes afkruisen. Voor elke 3, 4, 10 en 11 mag je 1 vakje afkruisen. Als je dat gedaan hebt, krijg je de eerstvolgende score uit het raster.
De punten van al de rijen en kolommen worden samengeteld met de score van het raster. De speler met de meeste punten wint.Knapp Daneben is het tussendoortje dat je normaal gezien nooit zal meenemen in de spellenwinkel. Het doosje ziet er maar gewoon uit en het zal ongetwijfeld ergens bij de Mitbringspiele liggen.
Maar aarzel toch niet om een kleine €7 uit te geven als je het spelletje tegenkomt. Het speelt vlot weg en met de nodige commentaren rond de speltafel, brengt het voldoende speelvreugde.
Ik wil het spelletje graag in één lijn plaatsen met Kruiswoord en KrissKross. Er wordt 25 keer gedobbeld, alle spelers werken met dezelfde dobbelworp en je speelt al bij al redelijk op je eentje. Maar dat alles is meer dan genoeg voor een niemendalletje dat je af en toe op tafel zal leggen.
De doos geeft aan dat je het spel kan spelen met 5 spelers. In principe kan het met een onbeperkt aantal spelers, maar dan zullen meerdere spelers dezelfde kleur kiezen voor hun vaste dobbelsteen. Op zich geen bezwaar bij zo’n klein spelletje._________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
 Berichttitel: Re: Knapp Daneben
BerichtGeplaatst: wo 06 maart 2019, 13:06 
Geheim Genootschap
Avatar gebruiker

Berichten: 1153
Woonplaats: Beverwijk
Inderdaad een prima spelletje. Komt hier regelmatig, met alle soorten spelers, op tafel.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
2 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Knapp Daneben  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Tags

+8, Andres Kuhnekath, Knapp Daneben, Schmidt, recensies[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®