Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2020 - nominatiesDe BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Bandido
BerichtGeplaatst: do 07 maart 2019, 12:38 
Veenboer

Berichten: 153
Woonplaats: Nieuwenhove
Hou de ontsnappingskoning tegen!

Ongelooflijk maar waar. Bandido, neen mannen niet die van dat Will Tura liedje. Die noemde El Bandido. Voor de Nederlanders die niet zo vertrouwd zijn met het oeuvre van Will Tura: https://www.youtube.com/watch?v=6tBdLdl9_0k. Maar goed dus, Bandido probeert alweer te ontsnappen. En op wie doen ze dan beroep om hem tegen te houden? Neen, niet Lucky Luke, dat was die van de Daltons. Op ons. Wij, dus. Aan ons dus om Bandido te verhinderen om het hazenpad te kiezen. Dus zet je schrap en doe je best of die kerel muist ervanonder.

Afbeelding
Bandido is kinderlijk eenvoudig. In het midden van de tafel ligt de superkaart. Dit is de cel van Bandido van waaruit 5 tunnels (eenvoudige zijde) of 6 tunnels (moeilijke zijde) vertrekken naar de buitenwereld.

Iedere speler krijgt drie kaarten. Op die kaarten (69 in totaal) zijn tunnels afgebeeld. Sommige (22 in totaal) kunnen gebruikt worden om tunnels af te sluiten. Als je als speler aan de beurt bent, dan leg je één van jouw handkaarten aan het bestaande tunnelnetwerk aan. Bedoeling is om de tunnels waarlangs Bandido wil ontsnappen af te sluiten. Als je een kaart hebt gelegd, neem je een nieuwe kaart.

Bandido is een coöperatief spel. Je probeert er samen voor te zorgen dat Bandido niet kan ontsnappen. Het spel wordt gewonnen als alle tunnels geblokkeerd zijn. Het spel wordt gemeenschappelijk verloren als een tunnel open blijft nadat alle kaarten zijn neergelegd.

Afbeelding
Bandido is een perfect spel om alleen te spelen. Er is wel een grote geluksfactor mee gemoeid. Hoe sneller je kaarten trekt waarmee je tunnels kunt afsluiten, hoe makkelijker je wint. Hoe langer dit duurt, hoe moeilijker het wordt omdat er steeds maar weer nieuwe tunnelvertakkingen bijkomen.

Bandido speelt heel snel maar is eigenlijk meer een puzzel dan een spel. Let wel, je hebt ook een grote tafel nodig om alle kaarten te kunnen neerleggen. Als je geen spelvrienden hebt en je wil geen patience spelen dan kan Bandido een oplossing zijn.


  • Bandido (Helvetiq, 2016)
  • Auteur: Martin Nedergaard Andersen
  • Artwork: Lucas Guidetti Perez
  • 1-4 spelers vanaf 6 jaar
  • 15 minuten
  • https://www.helvetiq.com/
  • Adviesprijs: 13 euro


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Bandido  

Gebruikers die deze topic waarderen

BaSL

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Tags

+6, 2016, Bandido, Helvetiq, Lucas Guidetti Perez, Martin Nedergaard Andersen, recensies[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®