Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Princess Legend
BerichtGeplaatst: zo 22 sep 2019, 11:21 
Grote Dienaar

Berichten: 143
Woonplaats: Nieuwenhove
Zoek de prinses

Het is weer van dat. Je bent een prins. En waar ben je alweder op zoek naar? Yep een prinses. Ik vraag me af hoe het eigenlijk komt dat die prinsen er steeds maar weer in slagen om hun prinsessen kwijt te raken. De voorbeelden zijn legio: Sneeuwwitje, Assepoetser, Doornroosje, Roodkapje.

Wacht eens even, die laatste niet. Die had iets met wolven of waren het zeven geitjes? Maakt niet uit. Hier mag je, prins zijnde, dus alweder op zoek gaan naar een prinses. En raad eens, wat er gebeurt als je er een gevonden hebt? Juist, je moet ze teruggeven, zodat een andere sukkelaar er naar op zoek mag. Ziekelijke geesten toch die zoiets verzinnen?Princess Legend bestaat uit 8 karakterkaarten en 36 robijnen. Afhankelijk van het aantal spelers worden een aantal karakterkaarten in het spel gebracht. De prinses doet altijd mee, anders zou het nogal belachelijk zijn om er naar op zoek te gaan.

Ieder deelnemende speler krijgt een karakterkaart. De actieve speler is de prins en gaat dus op zoek. Hij deelt gedekt aan de andere spelers de karakterkaarten uit. Er is altijd een tegel meer dan het aantal spelers (behalve bij acht spelers) Die tegel legt hij gedekt in het midden. Daarna sluit hij zijn ogen en valt hij zogezegd in slaap. Het moeten niet altijd de prinsessen zijn die dit mindere leuke deel op zich moeten nemen.

De andere spelers draaien alle tegels om en kijken wie wie is. Het is belangrijk dat ze alle rollen goed in zich opnemen.
Daarna worden alle tegels terug omgedraaid en wordt de prins wakker. Door vragen te stellen moet hij nu achterhalen wie de prinses is. De prins stelt aan iedere speler één vraag. Opgepast, een deel van de karakters liegt altijd (de koningin, de bewaker en de Siamese kat), een deel vertelt altijd de waarheid (de prinses en de fee). En twee van die nozems kiezen wat ze doen, liegen of de waarheid vertellen (de meid en de spion).

De prins mag slechts drie vragen stellen: Waar is de prinses, wie ben jij of wie is hij/zij.

Als alle spelers een vraag hebben beantwoord, mag de prins nog één exta vraag aan een willekeurige speler stellen, daarna moet hij de prinses aanduiden.

Afhankelijk of hij juist zit, krijgen een aantal spelers robijnen. Wie na een aantal ronden (afhankelijk van het aantal spelers) de meeste robijnen heeft, wint het spel.


Princess Legend is een heruitgave van Tofu Kingdom en een puur partyspel. In het juiste gezelschap levert dit ongetwijfeld hilarische momenten op.

Eigenlijk is het een deductiespel dat je na een aantal spelbeurten door hebt, waardoor het steeds makkelijker wordt om de prinses te vinden, zeker met kleinere spelersaantallen. Daarom best te spelen met groepen van zes tot acht spelers.

Mooi uitgegeven. En leuk, maar ook niets meer. En nu op zoek naar een spel waar de prinses op zoek gaat en het hoeft niet noodzakelijk naar een prins te zijn.
Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Princess Legend  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

+8, 2018, Blue Orange, Etienne Hebinger, Kuraki Mura, Princess Legend, recensies[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO