Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.2 berichten | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Chakra
BerichtGeplaatst: za 02 nov 2019, 11:56 
Avatar gebruiker

Berichten: 273
Woonplaats: Kortrijk
Harmonize it!

Je Chakras moeten gevoed, uitgelijnd en geharmoniseerd. Absorbeer positieve energie uit het heelal en kalmeer negatieve ladingen. Harmonie, rust en evenwicht staan centraal. Wie wordt de nieuwe 'zen master'.Foto: captainlucky

Bij de start van het spel voelt u zich leeg en loom. Logisch want uw zeven chakra’s bevatten geen energie. U moet dringend energie ontvangen. Neem 1, 2 of drie verschillende energieën uit één van de Mayastromen van het lotusbord. Leg deze bovenaan op de beschikbare velden van uw spelersbord, bubbels van Bhagya genoemd. Als u wat ongeduldig bent, kunt u een inspiratiepenning opofferen en direct de energie op een chakra naar keuze leggen.Foto: sverbeure

Chakra’s zijn in harmonie als ze 3 energie van de juiste kleur bevatten. U moet tussendoor energie kanaliseren. Leg een inspiratiefiche op één van de acht actievelden en voer de bijhorende actie volledig uit. Deze acties maken verplaatsen van energie, stijgen of dalen, mogelijk. Chakra’s met drie energie blokkeren de stroom. Chakra’s in harmonie mag je overslaan.Foto: Matrium

Als u inspiratie ontbreekt, moet u dringend mediteren. Een derde en meteen ook laatste mogelijkheid. Recupereer inspiratiefiches van de actievelden. Inspiratiefiches die u gebruikt om energie direct bij een chakra te leggen, blijven liggen tot deze chakra in harmonie is. Na het mediteren mag je de waarde van één van de chakra’s bekijken. Een charka in harmonie kan 1 tot 4 punten opleveren.

Het spel eindigt na de ronde waarin een speler 5 chakra’s harmoniseert. De waardes van die chakra’s worden opgeteld en vermeerderd met 1 punt per negatieve energie in de aarde. De speler met het meeste in lijn geharmoniseerde chakra’s, helemaal beneden te beginnen, ontvangt 2 bonuspunten.Foto: Matrium

Chakra ziet er fantastisch en kleurrijk uit. Het spelmateriaal is degelijk, de spelregels – afgezien van één vertaalfout – eenvoudig en duidelijk. Het thema origineel.
Tijdens het spelen probeert u zo snel mogelijk de juiste kleuren energie te verzamelen om die vervolgens naar de juiste chakra te bewegen. De meest efficiënte speler zal als eerste zijn doel bereiken. Of deze speler daadwerkelijk zal winnen hangt af van de waarde van de chakra’s. Daar zit nogal wat verschil op.

Aangezien de meeste energie bovenaan start, zijn neerwaartse bewegingen meest voorkomend. Het is daardoor meer dan logisch om eerst bovenaan chakra’s te harmoniseren. Deze mag u tijdens het bewegen dan overslaan wat een stuk voordeliger is. Dat moet de ontwerper ook opgevallen zijn. Vandaar de 2 extra punten voor het uitlijnen van de onderste chakra’s. Een compensatie die niet voldoet waardoor de strategie van bij de eerste beurt zo goed als vast ligt.

Ook dat moet de ontwerper niet ontgaan zijn. Wilt u wat stappen overslaan of eens wat energie naar boven bewegen, dan kunt u een inspiratiefiche opofferen om energie direct in de chakra van uw keuze te plaatsen. Op die manier kunt u bijvoorbeeld meteen 1 rode energie in de onderste rode chakra plaatsen. De andere 2 moet u dan wel bewegingsgewijs op deze plaats parkeren. Aan u om uit te dokteren wat het meest interessant is.

Chakra ziet er fijn uit maar overtuigt niet. Hoewel de zoektocht naar de meest efficiënte manier van werken een eerste keer bevalt, zit de sleet er vrij snel in vind ik. Het puntensysteem mist evenwicht – waarom de onderste chakra’s niet sowieso meer laten opleveren bijvoorbeeld – en het geheel voelt eentonig aan. Misschien houdt Chakra als familiespel nog net stand, maar ik zou het niet aanbevelen.


  • BLAM! (2019)
  • Auteur: Luka Krleza
  • Artwork: Claire Conan
  • 2-4 spelers vanaf 8 jaar
  • 30 minuten
  • Adviesprijs: 20€


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
 Berichttitel: Re: Chakra
BerichtGeplaatst: wo 06 nov 2019, 23:17 
Team Bordspelmania
Avatar gebruiker

Berichten: 2086
Woonplaats: Deerlijk
Ik ben duidelijk wel wat enthousiaster dan jij, fabbe. Maar ik heb het spel nog maar één keer gespeeld. Ik kan geloven dat er maar één strategie is die echt werkt.
Bij ons probeerde iedereen op verschillende manier om iets te bereiken. Negatief punt: het leidde ertoe dat één iemand bijna even veel als al de andere spelers (14 - 7 - 7 - 1). Maar we amuseerden ons wel.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek   Facebook  
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
2 berichten | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Chakra  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Tags

+8, 2019, BLAM!, Chakra, Claire Conan, Luka Krleza, recensies[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®