Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Outlaws
BerichtGeplaatst: zo 08 dec 2019, 11:02 
Avatar gebruiker

Berichten: 276
Woonplaats: Kortrijk
Intrige in the wild wild West!

Twee spelers kruipen in de huid van Gouverneurs die er alles voor over hebben om president te worden. Daarvoor gebruiken ze, naast een stevige portie bluf en bedrog, ook de unieke eigenschappen van 10 aanhangers.
Winnen kan op een eerlijke, een oneerlijke en een smerige manier.
Foto: xaldin

Het duel start met twee rijen van 8 karakters die netjes tegenover elkaar staan opgesteld. Hun identiteit verborgen. Elke speler stuurt 2 karakters naar het Saloon waar ze tijdelijk geen functie hebben tenzij het bekend maken van hun identiteit. Tussen de karakters worden voorwerpfiches gelegd.
Een beurt bestaat uit 2 acties te kiezen uit 4 mogelijkheden: twee karakters (al dan niet) verplaatsen, een fiche bekijken, een voorwerp benoemen en oppakken, de eigenschap van een karakter gebruiken. De laatste drie mogelijkheden onthullen de identiteit van het actieve karakter.

Outlaws kan op drie verschillende manieren eindigen:
* Eerlijk: de gouverneur neemt de verkiezingsfiche op het moment dat hij het meeste stemmen (6 van de voorwerpen zijn stemmen) heeft.
* Oneerlijk: de huurmoordenaar elimineert de gouverneur van de andere speler.
* Smerig: de sheriff arresteert de huurmoordenaar van de andere speler of de sheriff verijdelt een aanslag op de gouverneur.Foto: Svatje

Outlaws ziet er heel goed uit en is opgetrokken uit stevig karton. De standaarddoos is net iets te klein om het spelmateriaal een comfortabele rust te bieden. Het spelregelboekje en de samenvattingskaart spreken elkaar tegen wat betreft het tonen van een karakter. Even spieken op Kickstarten bracht duidelijkheid.

Outlaws belooft intrige, bedrog, spanning en bluf. Eerlijk, ik ben wat op mijn honger blijven zitten. Het geheel voelt iets te mechanisch aan en hoewel er drie verschillende manieren zijn om te winnen, verandert dat weinig aan de mogelijke strategie. Je moet de identiteit van een karakter onthullen om een actie te ondernemen wat je tegenstrever cruciale informatie oplevert. Karakters verplaatsen is vaak een goede optie, wat je overwinningsstrategie ook is.

Als beide spelers op die manier spelen, is geluk bij het onthullen van de voorwerpfiches de bepalende factor. De verschillende eigenschappen van de karakters bieden extra opties maar echt spannend voelt dat niet aan. De eigenschap van de burgemeester verhoogt het bereik van de eigenschap van een karakter met 1 tenzij het de huurmoordenaar, de danseres of de bandiet is. Een draak van een spelregel vind ik dat. Ik mis een eigenschap dat toelaat om twee voorwerpen of twee karakters te onthullen, iets waardoor het spel versnelt. Nu lijkt het wat in een vast stramien te zitten.

Outlaws is niet de tweespeler waarnaar ik uitkijk. De kennismaking verliep wat stroef – de manier waarop de karakters werken is niet zo intuïtief – en ik verloor al snel mijn interesse. Het thema is leuk, dat wel. Advies: eerst proberen


  • 999 Games (2019)
  • Auteur: Jérémy Pinget
  • Artwork: Arnaud Demaegd
  • 2 spelers vanaf 12 jaar
  • 15 minuten
  • Adviesprijs: 15€


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Outlaws  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Tags

+12, 2019, 999 Games, Arnaud Demaegd, Jérémy Pinget, Outlaws: Last Man Standing, recensies[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®