Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Hack Trick
BerichtGeplaatst: di 10 dec 2019, 19:23 
Grote Dienaar

Berichten: 144
Woonplaats: Nieuwenhove
Hack drie servers op een rij en verover de wereld!

Computers. Je haat die dingen of je houdt ervan. Maar een wereld zonder kunnen we ons niet meer indenken. Overal in de wereld staan servers vol met informatie die we dagelijks gebruiken. Veronderstel nu eens als je al die servers zou hacken (of laten we beginnen met drie) hoeveel macht zou je dan hebben? Wel, speel Hack Trick en wie weet kom je dat wel te weten. Of ook niet.

Afbeelding

In hack trick probeer je door de juiste kaarten op het juiste moment te spelen drie servers in een horizontale, verticale of diagonale lijn te hacken. Lijkt dat je te moeilijk dan mag je ook drie keer dezelfde server hacken.

Hack Trick bestaat uit een spelbord met daarop een wereldkaart. Op die wereldkaart vind je negen genummerde locaties (van 1 tot 9). De locaties staan in een raster van drie op drie.
Iedere speler ontvangt tien virusblokjes. Er zijn 18 kaarten in het spel (waarden 0 tot en met 5, van iedere waarde zijn er drie kaarten in het spel). Bij het begin van een ronde worden er twee kaarten opengedraaid en naast het bord gelegd. Die kaarten worden die ronde niet gebruikt. De ene speler ontvangt daarna vier handkaarten, de andere drie. De speler met de vier kaarten, plaatst één van zijn handkaarten open onderaan het spelbord. Daarna verkondigen beide spelers de totale som van de waarden van hun handkaarten.

De speler die de kaarten gedeeld heeft, start het spel. Hij heeft de keuze uit twee acties zijnde een kaart spelen of een kaart nemen.

Als hij een kaart speelt, legt hij die onderaan het spelbord, waar reeds een kaart open ligt. Hij telt de waarden van de laatste twee kaarten in die rij op en plaatst een virusblokje op de locatie met dat getal. Staat daar al één van zijn virusblokjes dan plaatst hij het nieuwe blokje er gewoon bij (drie blokjes op dezelfde locatie is ook een voorwaarde om te winnen). Staat daar een of meerdere blokjes van de tegenstander, dan neemt hij dat blokje weg en plaatst het in zijn voorraad. Let wel, de kaart die je speelt, moet een verschillende waarde hebben dan de kaart die daar al ligt.

Voorbeeld van de eerste beurt. De kaart onderaan het spelbord heeft een waarde 2, de actieve speler legt daar een kaart met waarde 4 bij. De speler plaatst een blokje op locatie 6.

Op het einde van de actie kaart spelen, kan de speler beslissen om een van zijn virusblokjes in te zetten (plaatsen op de twee openliggende kaarten die uit het spel zijn genomen bij het begin van de beurt). Hij kan die kiezen om een Hack of een Firewall te plaatsen.
Een Hack betekent dat de tegenstander in zijn beurt verplicht wordt om een kaart te spelen. Een Firewall betekent dat jouw tegenstander in zijn volgende beurt geen hack tegen jou kan plaatsen. Hij kan je dus niet dwingen in jouw volgende beurt een kaart te spelen.

Als een speler geen kaart wil spelen, kan hij een kaart van de trekstapel nemen. Voorwaarde is dat hij minder dan vier kaarten in zijn hand heeft èn de tegenspeler heeft geen hack geplaatst op het einde van zijn beurt.

Als extra actie kan een speler een van de gewonnen blokjes van de tegenspeler inzetten om die speler de som van zijn handkaarten te laten zeggen.

Wie als eerste drie servers op een rij heeft gehackt of driemaal dezelfde server wint de ronde. Wie als eerste drie ronden wint, wint Hack Trick. Eenvoudig toch!

Och ja, een van de tien virusblokjes is groter dan de rest. Staat dat blokje in de winnende rij of locatie dan krijg je die ronden twee punten. Dus je wint zogezegd twee ronden.
Afbeelding

Hack Trick leerde ik dit jaar kennen in Essen. De Roemeense auteur legde ons heel enthousiast het spel uit. Maar we waren niet meteen overtuigd. Een spelronde duurde echter niet lang en we waren dus heel snel klaar. Dankzij de uitstekende verkoopstrategie (15 euro voor 1 spel, maar omdat het zondagnamiddag was, kreeg je drie spellen voor de prijs van één), namen we toch Hack Trick en nog twee van hun andere spellen mee.

Terug in het hotel speelden we een paar ronden Hack Trick. Wel, hoe meer je dat ding speelt, hoe leuker het werd. Dit is een heel leuke variant van vier op een rij. Ook in mijn vriendenkring is hack trick een instant hit. Er zit meer strategie in dan je op het eerste zicht zou denken. Goed tellen welke kaarten er in het spel zitten, de tegenstander dwingen de som van zijn handkaarten te zeggen, te dwingen een kaart te leggen op het juiste moment, helpen om de geluksfactor tot een minimum te herleiden.

Hack Trick vond ik persoonlijk een ontdekking en is een leuke afronder (een volledige spelletje duurt amper 15 minuten, een ronde kan heel snel gedaan zijn) van menig spellenavond.

Spelen dit ding zou ik zo zeggen!
Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Hack Trick  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 5 gasten


Tags

+10, 2017, Csaba Galfi, Hack Trick, Jozsef Dorsonczky, Mind Fitness Games, recensies[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®