Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Bite Your Tongue
BerichtGeplaatst: ma 23 dec 2019, 11:55 
Grote Dienaar

Berichten: 144
Woonplaats: Nieuwenhove
Dronkenmanspraat in het kwadraat

Oudejaarsavond komt eraan. En wie nog op zoek is naar een partyspel dat je die avond met sprekend gemak kunt spelen, wel zoek niet langer. We hebben het voor u gevonden. Bite Your Tongue heet het ding. En om in het thema van het spel te blijven, hoe zatter de spelers zijn, hoe makkelijker het spel speelt en hoe leuker het wordt. Vertrouw me maar.

Afbeelding

Bite your Tongue is poepsimpel. Het spel bestaat uit 200 dubbelzijdige kaartjes met te zoeken onderwerpen. Op iedere kaartje staan er drie hints. De tipgever krijgt zes kaartjes en een minuut de tijd om de drie tips van ieder kaartje voor te lezen. De eerste tip leest hij voor terwijl hij zijn neus dicht knijpt. De eerste tip geeft meestal aan welk soort onderwerp je zoekt (dier, persoon, film, groente, …). De tweede tip wordt voorgelezen terwijl de tipgever op zijn tong bijt. Tip drie leest de tipgever met dichtgeknepen neus en met de tong uit zijn mond.

Alle andere spelers raden, eenmaal per tip. Wie het juiste onderwerp vindt, krijgt de kaart en scoort een punt. Eens de minuut voorbij is, wordt de volgende speler de tipgever en de leute herstart.

Als iedere speler eenmaal de tipgever is geweest, stopt het spel en wint de speler met de meeste punten.

Afbeelding

Bite your Tongue is een Engelstalig spel, maar de onderwerpen zijn zo universeel bekend en de tips zijn in zo’n eenvoudig Engels geschreven dat het spel ook perfect door anderstaligen (lees Nederlanders en Vlamingen) te spelen is. De tips zijn ook vrij duidelijk en moesten alle tips gewoon worden voorgelezen zonder al dat gedoe, dan vindt bijna iedereen de te zoeken onderwerpen meteen. Mocht er trouwens een kaartje te moeilijk zijn, dan sla je dat gewoon over. Dus dat is het probleem niet.

Alleen is dit iets wat heel snel verveelt. Leuk voor een vijftal minuten, maar daarna heb je het wel gehad met dat onduidelijk dronkenmansgezwets. Maar goed. Als je met hele grote groepen bent en je verveelt je steendood op een partyavond, misschien is Bite Your Tongue dan wel goed voor een kwartiertje spelplezier.
Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Bite Your Tongue  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

+10, 2019, Bite Your Tongue, Frank DiLorenzo, Jack Hanauer, Jenn V. DiFranco, R&R Games, recensies[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®