Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.



1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Circle the Wagons
BerichtGeplaatst: vr 17 jan 2020, 00:40 
Avatar gebruiker

Berichten: 406
Woonplaats: Kortrijk
18 kaarten en een scoreblokje, meer moet dat niet zijn.

Button Shy is een klein bedrijfje dat er prat op gaat elk maand een spelletje in zakformaat op Kickstarter te gooien. Zo'n spelletje bestaat gewoonlijk uit 18 kaarten of minder en wordt netjes opgeborgen in een portefeuille, kaarten links, spelregels rechts.
Quined vond het danig interessant, pikte er 3 uit en startte er de ‘mini-serie’ mee.



foto: Quined Games

Circle the Wagons bevat 18 kaarten met terreintypes op de voorzijde en scorecondities op de achterzijde. Drie kaarten worden met de scoreconditie zichtbaar in het midden van de tafel gelegd. Daarrond worden de overige 15 kaarten met de terreintypes open gelegd.
Eén speler duidt een kaart uit de cirkel aan. De andere speler start het spel. In je beurt neem je ofwel de actieve kaart ofwel een andere kaart uit de cirkel. Elke overgeslagen kaart (kloksgewijs) gaat daarbij naar de tegenspeler.

Met de kaarten die je ontvangt, moet je een eigen stad bouwen. Als je een kaart aan je stad toevoegt, moet tenminste één gebied grenzen aan een bestaand gebied, kaarten mogen elkaar overlappen.
Het spel eindigt met het plaatsen van de laatste kaart. Elke kaart is opgedeeld in 4 vakken. Elk vak toont één van de zes verschillende terreintypes. Aangrenzende terreintypes vormen gebieden. Per terreintype wordt alleen het grootste gebied geteld, 1 punt per vak.
Ook de 3 bonuskaarten worden gescoord. Daarvoor zijn de symbolen in de vakken (eveneens 4 per kaart en 6 types) belangrijk.


Foto: kalchio

De uitvoering van Quined past niet in de achterzak maar schuilt wel in een handig klein en mooi vormgegeven doosje. De afbeeldingen en de terreintypes op de kaarten zijn duidelijk te onderscheiden. De Engelstalige spelregels zijn kort en duidelijk. Op de website van Quined kun je de spelregels in het Nederlands, Frans of Duits raadplegen.

Het spelletje speelt ontzettend vlot en is dankzij de 3 extra scorekaarten steeds net iets anders. Het is wel niet zo dat deze kaarten er voor zorgen dat je een totaal nieuwe strategie moet uitvinden, de variatie schuilt vooral in de manier waarop je jouw stad moet bouwen.
Het spelsysteem biedt wat extra opties. Je kan een kaart overslaan om het prijsbeest te scoren of net om de tegenspeler met een slechte kaart op te zadelen. In het eerste geval geef je misschien net iets te veel weg. De keuzes die je hebt zijn niet overweldigend, je krijgt er geen koppijn van. Het voelt licht en speels aan. Toch schuilt er voldoende body in dit kleine maar fijne spelletje.

Circle the Wagons is mij prima bevallen. Een aanradertje in het ‘bijna’ zakformaat.


  • Quined Games (2019)
  • Auteurs: Steven Aramini, Danny Devine, Paul Kluka
  • Artwork: Loïc Billiau, Bruyan Fischer, Bet Sobel
  • 2 spelers vanaf 8 jaar
  • 10 minuten
  • Adviesprijs: €10


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Circle the Wagons  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 8 gasten


Tags

+8, 2019, Bet Sobel, Bruyan Fischer, Circle the Wagons, Danny Devine, Loïc Billiau, Paul Kluka, Quined Games, Steven Aramini, recensies



[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®