Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  


De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Sushi Roll
BerichtGeplaatst: do 19 maart 2020, 17:01 
Avatar gebruiker

Berichten: 280
Woonplaats: Kortrijk
Et voila, opnieuw een dobbelvariant.

Ik heb het de laatste tijd al een aantal keer over dobbelvarianten gehad. Om niet in herhaling te vallen houd ik het kort. Aanschouw Sushi Roll, dobbelbroer van Sushi Go (Party!).


Foto: Jonny de Vries

In Sushi Roll probeert u setjes te verzamelen van Sushi gerelateerde producten. U start het spel met een aantal dobbelstenen op een lopende band. Leg één daarvan op uw dienblad (= persoonlijke voorraad) en schuif de rest door naar de volgende speler, draften heet dat. Na elke draft, wordt opnieuw gedobbeld.

Naast punten kunt u ook menukaarten en eetstokjes verkrijgen. Een menukaart zorgt ervoor dat u opnieuw mag gooien. Met een eetstokje kunt u een dobbelsteen van een andere speler ruilen met een eigen exemplaar. Deze regel zorgt er tevens voor dat niet simultaan, zoals in heel wat draftspellen, gespeeld kan worden.

Met het kiezen, nemen eigenlijk, van de laatste dobbelsteen eindigt een ronde. Na elke ronde ontvangt u punten voor het meeste Maki rolls, voor Nigiri, dumplings, tempura en sashimi. Wasabi verdrievoudigt de waarde van Nigiri.
Het eetfestijn eindigt met dessert. De beste bakker ontvangt een bonus van 6 punten. De speler met het minst pudding, verliest zes punten.


Foto: Eric

De speldoos is groter dan wat de inhoud verlangt, maar verder geen opmerkingen over het spelmateriaal. De dobbelstenen zijn schattig mooi, de fiches eenvoudig maar functioneel. De spelregels bondig en duidelijk.

Sushi Roll speelt heel vlot en is eigenlijk een oefening in kansberekening waarbij u sporadisch het geluk wat moet tarten. Elk type ingrediënt heeft een eigen kleur wat overeenkomt met de kleur van een dobbelsteen. Het aantal keer dat een symbool per dobbelsteen voorkomt, staat netjes op het dienblad van elke speler. De witte dobbelsteen bijvoorbeeld bevat 2 keer ei-nigiri (1punt), 3 keer zalm-nigiri (2 punten) en 1 keer inktvis-nigiri (3punten). de kansen vergemakkelijkt.

Natuurlijk maakt u meer indruk als u een zeldzamer gerechtje op tafel tovert. De slaagkans van zo’n lekkernij is echter kleiner. Gelukkig hebt u zicht op de ingrediënten die uw richting opschuiven en bepaalt u zo zelf de grootte van het risico.
Als het geluk niet meezit, kunt u aan de hand van een eetstokje in het bord van een andere speler zitten. Timing is daarbij belangrijk want u moet wel degelijk rekening houden met de speelvolgorde!

Sushi Roll is een vlot en leuk familiespel. De eetstokjes zorgen voor een venijnig maar leuk spelaspectje, de dobbelstenen voor een leuke samenhang tussen kansberekening en risico nemen. Een aanwinst voor mijn spellenkast, ook al steekt Sushi Go Party! daar al in.


  • White Goblin Games (2020)
  • Auteur: Phill Walker-Harding
  • Artwork: Nan Rangsima
  • 2 -5 spelers vanaf 8 jaar
  • 20 minuten
  • Adviesprijs: 25€


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Sushi Roll  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 5 gasten


Tags

+8, 2020, Nan Rangsima, Phill Walker-Harding, Sushi Roll, White Goblin Games, recensies[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®