Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenfest 2024De BSM-recensenten geven hier hun persoonlijke visie op gespeelde spellen.

Ben je het met hen wel of niet eens? We horen graag jouw reactie, zolang deze rekening houdt met de nettiquette.1 bericht | Pagina 1 van 1 |
Auteur Bericht
 Berichttitel: Trekking Through History
BerichtGeplaatst: wo 29 nov 2023, 10:35 
Avatar gebruiker

Berichten: 400
Woonplaats: Kortrijk
Een dolle driedaagse trip doorheen het verleden.

Heel wat bordspellen leren ons over het verleden. Soms schrik ik ervan hoeveel quizvragen ik kan beantwoorden vanuit mijn bordspelkennis. Dat is zeker waar voor Trekking Through History. Vanaf heden scoor ik ook tijdens de geschiedenisrondes.


Foto: spot het spel

Het geschiedenisbad duurt 3 dagen of rondes. U bezoekt historische gebeurtenissen en leert er wat bij. Elk bezoek kost ook wat tijd en levert een souvenir op.

Bij de start van een ronde kiest u een reisplan. Daarop staat aangeduid wat voor kennis u moet opdoen. Kennis wordt voorgesteld door verschillende soorten fiches. Gebeurtenissen worden op kaarten omschreven. Zo’n kaart geeft ook aan welke kennis u opdoet en hoeveel tijd het bezoek in beslag neemt.

Een beurt start met het kiezen van een reisdoel. Wayback Tours trakteert u op 6 mogelijkheden. Vervolgens markeert u de verworven kennis aan de hand van fiches op uw reisplan.
Elk reisplan levert op een iets andere manier bonussen en punten op als u de velden ervan met passende fiches bedekt.
De verbruikte tijd wordt aangegeven met een klok op het tijdsspoor. De speler die achterop hinkt, is telkens aan de beurt.

De kaart die de bezochte gebeurtenis voorstelt, legt u open bij uw reisplan. Dit is de start van een trek. Op elke kaart staat een jaartal. Zolang de bezochte gebeurtenissen netjes op elkaar volgen (steeds later in de tijd) mag u deze aan dezelfde trek toevoegen. Elke kaart die u aan een trek toevoegt, levert extra punten op. Een trek van 5 kaarten is 7 punten waard terwijl een trek van 10 kaarten Cmaar liefst 30 punten oplevert. Een trek waar slechts 1 kaart voor nodig was, zorgt voor gezichtsverlies en kost 3 punten.

Na elke ronde ontvangt u punten voor uw reisplan. Daarna wordt een nieuw reisplan gekozen.
Intussen zorgt Wayback Tours voor nieuwe gebeurtenissen. De treks blijven behouden. Na drie dagen tijdreizen is het welletjes geweest en stopt de ervaring. U wordt nog voor uw treks beloond en kunt daarna al dan niet de overwinning vieren.


Foto: Stacy Tornio


Ik val maar meteen met de deur in huis: “Deze duik in de geschiedenis smaakt naar meer.”
De stempel ‘Spelenderwijs leren’ mag op de doos gedrukt. Kinderen schuiven niet altijd enthousiast aan voor de geschiedenisles maar misschien kan Trekking through History het duwtje in de rug zijn. Het spelsysteem is echt eenvoudig maar wat de uitdaging leuk maakt, is de tijdsdruk en de keuze tussen het vormen van een trek en het verzamelen van kennis. Soms kunt u aan de hand van tijdskristallen de tijd beïnvloeden of raad vragen aan voorouders om een trek langer te maken. Ook dat zijn keuzes die voor twijfel kunnen zorgen.
Geluk speelt daarbij een rol maar overheerst niet.

De beurten volgen elkaar snel op en als er al wachttijd is, kunt u die vullen met het lezen van de informatie bij de gebeurtenis. Elke kaart bevat op de achterzijde immers extra duiding.
Trekking Through History is ook af wat speldoos en speluitleg betreft. Zo zorgt de speelmat ervoor dat de kaarten niet ‘wegslippen’ en bevat de doos een handige inlay. Knap werk, White Goblin!


Foto: Brian Symington.


  • Ontwerp: Charlie Bink
  • Vormgeving: Eric Hibbeler
  • uitgever: White Goblin Games
  • 1-4 spelers vanaf 10 jaar
  • €50


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
1 bericht | Pagina 1 van 1 |


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Recensenten van de Lage Landen  
 Feed - Onderwerp - Trekking Through History  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast


Tags

, +10, 2023, Charlie Bink, Eric Hibbeler, Trekking Through History, White Goblin Games, recensies[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®