Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
23 berichten | Pagina 2 van 2 | Ga naar pagina: Vorige  1, 2
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: za 04 aug 2018, 12:21 
El Capitan
Avatar gebruiker

Berichten: 1420
Woonplaats: Etten-Leur
Maricken schreef:
Lekker laat hoor, maar is Brieven uit Whitechapel ook niet iets? Ik vond het heel tof om hier Jack the Ripper te kunnen spelen en de rest op het verkeerde been te kunnen zetten.
Leuk spel maar past niet bij wat hij zoekt.

White chapel is iedereen tegen 1 speler.

Hij zoekt een spel waar je een gemeenschappelijk doel hebt mee een (mogelijke) verrader. Deze verrader is niet bekend aan het begin van het spel.

Misschien ver gezocht maar valt Saboteur hier ook onder.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: za 04 aug 2018, 14:44 
Jakkiebak!

Berichten: 56
Woonplaats: Oostende
Killstick schreef:
Ik ben zelf ook naar dergelijks opzoek. Dead of winter staat momenteel bovenaan mijn lijst.

Thema spreekt me aan. Zeker omdat de zombies eigenlijk 2e viool spelen. Lijkt me een grote variatie en dus herspeelbaarheid te hebben. Art is mooi gedaan. Mechanics lijken me ook thematisch wel grotendeels te kloppen. Is een spel dat ik altijd met een traitor zou spelen.

Waar ik bij DoW wel een beetje bang voor ben is als de traitor iemand is die nieuw is in het spel. Geeft die dan aan de hand van vragen over het spel niet te veel weg? Je zou ook eerst full co-op kunnen spelen maar dat lijkt me veel van de fun uit het spel te nemen. Dan krijg je ook weer situaties waar 1 iemand controle kan nemen over wat anderen doen etc.
Ik kan ook niet goed inschatten wat de gemiddelde kwaliteit is van de spelletjes. Wordt de traitor vaak vroeg ontdekt? Kan deze te makkelijk winnen? Triggeren de crossroad kaarten genoeg?
Ook de kwaliteit van de kaartjes lijkt me wat aan de mindere kant voor een spel van 50-60 EUR.


Nee, de manier waarop een objective wordt getoond, is dezelfde voor de traitor als de niet-traitors. Je kunt dus de kaartjes algemeen uitleggen en duidelijk zeggen dat er twee mogelijke rolkaarten zijn en dat ze niet mogen laten blijken welkeen dat is.

Eventueel geef je zelf een open voorbeeld, alvorens de definitieve rollen en objectives te verdelen.

DOW is zeker een dikke aanrader. Een alternatief is eventueel Dark Moon, wat Battlestar light is en iets toegankelijker voor casual spelers. Ook een heel sterk traitor mechanisme.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: za 04 aug 2018, 14:47 
Indiaan

Berichten: 41
Woonplaats: Tielt (BE)
Shadows over camelot +1


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: za 25 aug 2018, 20:00 

Berichten: 107
Ben geen fan van DoW, had lange tijd ook mijn aandacht, na 1x spelen was ik er echter al klaar mee.

Ga voor "Robinson Crusoe: Adventures on the Cursed Island" die is zo taai dat je geen traitor nodig hebt. :lol:


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: za 25 aug 2018, 21:33 
Regenmaker

Berichten: 282
Woonplaats: Den Haag
Who goes there? van Certifiable Games is een traitor coop. Ik heb het zelf niet gespeeld.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
BerichtGeplaatst: wo 29 aug 2018, 00:47 
Horige

Berichten: 18
Ik heb Who Goes There? onlangs gespeeld, een maat van mijn bordspellenvereniging in Almere heeft hem via Kickstarter gekocht. Ik geloof dat zijn versie een luxe editie betrof met mooie miniaturen als speelstukken.

Het spel speelde naar mijn mening heel erg als een wat meer gestroomlijnde versie van Dead of Winter. Net als bij Dead of Winter speel je naar een gemeenschappelijk doel ("ontsnap per helikopter van de zuidpool"), krijg je elke ronde te maken met een crisis-situatie die je door samenwerking op moet zien te lossen en is er sprake van een traitor-mechaniek. Net als bij Dead of Winter heb je een speelbord in de vorm van verschillende locaties, die elk een eigen stapel kaarten met inventaris hebben waar je doorheen moet spitten om de objectives te behalen.

Er zijn twee forse verschillen: Dead of Winter legt met de Crossroads-mechaniek en de vele verschillende objectives voor zowel stiekeme verraders als "goede" spelers veel nadruk op het vertellen van een verhaal. Dat heeft Who Goes There? veel minder. Ik vind zelf de Crossroads-mechaniek zowel plus- als minpunten hebben. De achtergrondverhalen zijn erg interessant, maar het mechaniek werkt naar mijn mening ook erg omslachtig. Who Goes There speelt in dat opzicht wat soepeler, maar tegelijkertijd hebben de characters niet de diepgang en de soms wat meer volwassen, "edgy" achtergrond die je bij Dead Of Winter wel aantreft.

Het tweede grote verschil is hoe de traitor-mechaniek werkt. De verrader van Dead of Winter heeft als taak om ervoor te zorgen dat de "goede" spelers hun doelstelling niet halen. Zodoende worden de spelers door de traitor actief tegengewerkt. Je kunt vroeg of laat merken dat er een verrader aanwezig is, als bepaalde objectives worden gesaboteerd.

De doelstelling van de "goede" spelers bij Who Goes There? is zoals ik eerder meldde vrij simpel: zorg dat je zonder traitor per helikopter van de zuidpool ontsnapt. De doelstelling van de traitor lijkt hier echter heel veel op: zorg dat je per helikopter van de zuidpool ontsnapt, met minstens één "goede" speler die niet doorheeft dat jij een traitor bent. Dat betekent eigenlijk dat je als traitor in Who Goes There? totaal geen baat hebt bij het saboteren van de objectives. Je wil juist zoveel mogelijk het vertrouwen van de medespelers winnen en hebt zelfs een "goede" speler in de helikopter nodig voor jouw eigen doelstelling.

In onze sessie kwam het erop neer dat de vraag wie de verrader is (of verraders in meervoud, de traitor kan zich als een virus verspreiden net zoals bij Panic Station) pas echt prangend wordt in de laatste fase van het spel. Een van de spelers was van mening dat dit een anticlimax was. Er was totaal geen aanleiding om te bepalen wie goed en wie slecht was, zodat het qua gissen net leek op een oninteressante stemronde van Weerwolven van Wakkerdam. Persoonlijk vond ik het wel wat hebben, omdat in die laatste ronde wel heel erg een cabin fever-achtig sfeertje ontstond.


Omhoog
Offline Profiel     
 
BerichtGeplaatst: wo 29 aug 2018, 08:48 
Avatar gebruiker

Berichten: 294
Woonplaats: Emmeloord
Al eens gekeken naar Dark Moon? Deze speel ik altijd met veel plezier en duurt ook niet zo lang als bijvoorbeeld BSG.

_________________
Afbeelding


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek  Twitter   
 
BerichtGeplaatst: wo 29 aug 2018, 16:39 
Rooster Booster
Avatar gebruiker

Berichten: 84
Woonplaats: Almere
Ik heb Who goes there ook gespeeld, en vond het een tegenvaller. Zoals gezegd hoeft de traitor of traitors helemaal niet te saboteren of anders te spelen dan andere mensen, het is hierdoor onduidelijk wie de traitor is zelfs aan het einde van het spel.
Op het eind word ook nog een hoop gedobbelt wat het ook nog redelijk random kan maken of je wel of niet het haalt als mens. Eigenlijk is er voor de mensen geen enkele reden om niet zo snel mogelijk het traitor team te joinen, er hoeft maar 1 speler mens te blijven voor de traitors om te winnen. Ook duurt het spel erg lang, bij ons (met uitleg) waren we 5 uur kwijt, als ik zo lang heb speel ik toch liever Dead of Winter of BSG.

Voor een korter en bewezen traitor game zou ik zeker The Resistance / Avalon aanraden, Deception is een mooi alternatief.


Omhoog
Offline Profiel  BoardGameGeek    
 
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
23 berichten | Pagina 2 van 2 | Ga naar pagina: Vorige  1, 2


Opties

  Toon onbeantwoorde berichten 
  Toon ongelezen berichten 
 Afdrukweergave Toon nieuwe berichten 
  Toon actieve onderwerpen 
   
 Feed - Bordspelmania  
 Feed - Nieuwe onderwerpen  
 Feed - Forum - Speladvies  
 Feed - Onderwerp - Coop/verrader bordspel  

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 6 gasten


Tags[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Stijl afkomstig van StylerBB.net & kodeki. Logo door Henk Rolleman
board3 Portal - gebaseerd op phpBB3 Portal
Vertalingen door phpBB.nl & phpBBservice.nl
phpBB SEO