Bordspelmania
https://www.bordspelmania.eu/

Spel maar kleurenblind
https://www.bordspelmania.eu:443/speladvies/topic24495.html
Pagina 1 van 1

Auteur:  pinokio1993 [ wo 05 dec 2018, 23:54 ]
Berichttitel:  Spel maar kleurenblind

Hey,

Voor secret santa wil ik een spel kopen en ik heb wat reseach gedaan en kwam uit bij viticulture of terraformin mars als spellen waarvan ik denk dat de persoon in kwestie ze beide leuk zal vinden. Het probleem is dat hij volledig kleurenblind is. We hebben eens kingdomino geprobeerd, maar hij kon het verschil tussen bepaalde tegels niet zien. Ook de blokjes van de specerijenroute zijn voor hem allemaal hetzelfde. Nu wil ik natuurlijk niet dat hij een spel krijgt dat hik niet kan spelen. Ik vroeg me af of het bij deze spellen belangrijk is om kleuren te zien. Eventuele tips voor gelijkaardige spellen die je kan spelen zonder kleurenzicht mogen uiteraard ook.

Auteur:  Geerius [ do 06 dec 2018, 10:15 ]
Berichttitel:  Re: Spel maar kleurenblind

Terraforming Mars kan ik niet over oordelen. Daarvoor is het te lang geleden dat ik het spel heb gestuurd.

Over Viticulture durf ik wel te zeggen dat dit niet goed gaat werken. Op de kaarten die je kunt spelen staan vaak symbolen om nieuwe kaarten te pakken of druiven te betalen / te ontvangen. Zonder duidelijk de kleur te zien gaat dat lastig worden.

Auteur:  jerodev [ vr 07 dec 2018, 12:16 ]
Berichttitel:  Re: Spel maar kleurenblind

Bij Terraforming mars zijn de tegels wel voorzien van een verschillende artwork. Maar de kubussen die je er op plaatst zien er voor alle spelers dezelfde uit en zullen waarschijnlijk zeer moeilijk uit elkaar te houden zijn.

Afbeelding

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/