Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Nederlandse Spellenprijs 2023 - nominaties

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3860 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
15 Minute Heist
Categorie: Cooperatief, Familiespel
Uitgegeven in: 2021
Uitgever: Tactic
Link uitgever: https://games.tactic.net/nl/
Auteur: Richard Heayes, Petter Ilander
Illustrator: Rami Laaksonen, Pekko Repo
Geen

  Geluk 5 / 10   Strategie 1 / 10  
  Speelduur 15 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 1 - 4  
0 Reacties
Beschrijving Kennisbank
De spelers werken samen om een goudkluis leeg te halen voordat de tijd om is. De lasersloten moeten strategisch geopend en gesloten worden op basis van dobbelsteenworpen, zodat de karretjes tussen de kluizen kunnen bewegen. Ook de lift moet verschillende keren op en neer worden bewogen om al het goud eruit te krijgen. Dezelfde dobbelstenen besturen zowel de sluizen als de lift, dus er moet snel gekozen worden hoe de dobbelstenen het meest efficiƫnt gebruikt kunnen worden.

Wanneer een speler aan de beurt is, gooit hij steeds met de twee gekleurde dobbelstenen. Een dobbelsteen kan worden gebruikt om een bijpassend laserslot op de baan te openen of te sluiten, of om de lift naar het volgende niveau te bewegen, als de kleur overeenkomt. Verder kan de speler tijdens zijn beurt zijn eigen karretje over het spoor verplaatsen. Ze proberen een weg te openen naar een geopende kluis met goud, en bewegen daarheen om hun karretje te laden. Met een geladen kar proberen ze naar de liftconsole in het midden van het bord te gaan, en daar het goud van hun kar te lossen. Wanneer een kar wordt verplaatst, kan hij vrij bewegen langs alle sporen, totdat zijn weg wordt geblokkeerd.

Een gratis app moet worden gedownload om volledig te kunnen spelen. De app functioneert als een timer, maar vertelt de spelers ook wanneer hun (niet-speler) partners op straatniveau een nieuwe kluis hebben weten te openen. Goud kan alleen worden opgehaald uit de geopende kluizen.

De lift kan maar 3 goudpallets per keer meenemen, en er moeten 12 pallets naar het straatniveau worden gebracht, voordat de tijd om is. Als de spelers erin slagen om de 10de-12de pallet naar boven te brengen voordat de tijd om is, winnen ze! Als de 15 minuten voorbij zijn, verliezen de spelers...
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspelmania

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) 15 Minute Heist

xanthie

0

143

do 06 apr 2023, 12:54

xanthie

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

15 Minute Heist - Reacties (0)
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®