Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2699 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Airships
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2007
Uitgever: Queen Games
Link uitgever: http://www.queen-games.de/
Auteur: Andreas Seyfarth
Illustrator: Jo Hartwig
5.8
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 6 / 10   Strategie 4 / 10  
  Speelduur 45 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
4 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Het heeft lang geduurd, maar nu is het zover. Men kan beginnen aan de bouw van de gigantische luchtschepen: de zeppelins. Loodsen worden gebouwd, ingenieurs aangesteld en motoren geconstrueerd. Welke speler heeft het in zich om de meeste indrukwekkende vloot te bouwen en dit spannende dobbelspel te winnen?

De speler geven leiding aan een luchtvaartonderneming en proberen door het bouwen van zeppelins zoveel mogelijk punten te vergaren. Zij breiden hun onderneming uit met o.a. ingenieurs, motoren en piloten om de mogelijkheden voor het bouwen van nieuwe luchtschepen te vergroten.

Het bijzondere is dat spelers voor alle kaarten dobbelen. Uitbouwkaarten op een spelersbord bepalen welke en hoeveel dobbelstenen een speler kan in zetten. Op elke kaart zijn de vereiste dobbelstenen afgebeeld in aantal en kleur met daarnaast het gewenste resultaat voor de worp. Het spreekt voor zich, dat een speler die meer dobbelstenen tot zijn beschikking heeft ook een grotere kans heeft om de kaart te winnen.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Gamepack
Recensie: Bloggen
Recensie: Bordspel
Spelregels: Queen-games

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Airships - Reacties (4)
Geplaatst: ma 19 sep 2011, 17:45 
Avatar gebruiker
Dit spel is een bizar buitenbeentje in dat het A) dobbelstenen gebruikt en B) ze als 'groeielement' gebruikt om punten bij elkaar te dobbelen. Ontwerper Seyfarth heeft zijn best gedaan om leuke groeipaden uit te stippelen en een 'eerlijk' compensatiemechanisme te verzinnen voor als het fout gaat; en in de meeste gevallen lukt dat ook best aardig. Maar het blijven natuurlijk dobbelstenen waar je weinig invloed op hebt en waar je verschrikkelijk kansloos mee kan verliezen... Hoe dan ook, ik kon het voor een prikje tijdens een Spiel-ramsj op de kop tikken, en dan is het een lief en luchtig toetje. Niet voor alle keren, maar wel voor af en toe. Voor elke €5 die je boven €10 betaalt moet er sowieso een punt van de waardering af.

Er is echter één ding wat mij wel steeds meer tegen begint te staan, en dat is de regel die zegt wanneer het spel is afgelopen. In de praktijk blijkt keer op keer—en niet alleen bij mij, maar ook bij érg veel andere spelers—dat één pad de zaak overheerst, en dat het andere eigenlijk nauwelijks tot wasdom komt. Er zijn eigenlijk nauwelijks voorstanders van de officiële regelset te vinden, vandaar dat er voorlopig één punt van mijn waardering afgaat tot ik de populairste fix voor dit probleem heb kunnen proberen. (Voor de liefhebber: schrap uit de Duitse regels het woordje jeweils op de geëigende plek. Je weet waar je dat woordje kan vinden.)
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 29 nov 2011, 23:06 
Prima mee vermaakt.
De dobbelstenen zorgen voor een mooi random effect. Leuk spel om even tussendoor te spelen. Niet elke week. Maar voor € 6,- die ik er voor betaald heb een prima prijs kwaliteit verhouding. En voor de rest sluit ik mij aan bij Mr. Azijn.
6
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: vr 25 mei 2012, 08:29 
Avatar gebruiker
Ik werd hier niet warm of koud van. De kaarten werden te gemakkelijk behaald.
Je gokt op een kaart. Lukt dat niet dan ruil je fiches in en kan je het nog een keer proberen.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 19 okt 2012, 19:20 
Avatar gebruiker
Ik kan dit spel van de maker van oa Puerto Rico en Thurn und Taxis zeker smaken. Leuk dobbelspelletje, maar verwacht je niet aan het niveau van eerder genoemde spellen, want dan zul je erg teleurgesteld zijn. Dat was ik aanvankelijk ook ,maar toen ik (veel) later het spel voor een tweede keer speelde beviel me het ineens al een pak meer. De hoge verwachtingen waren er namelijk niet meer.
Airships is een leuk dobbelspelletje met wat extraatjes. En zoals gezegd, tegenwoordig bevalt het me goed genoeg om hier een mooie 7 aan te geven.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®