Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Spellenfest 2024

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 3962 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Alarún
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2022
Uitgever: Waterfall Games
Link uitgever: https://www.waterfallgames.nl/
Auteur: Ruben Dijkstra, Ruurd Lammers
Illustrator: Akha Hulzebos
6.9

  Geluk 4 / 10   Strategie 4 / 10  
  Speelduur 45 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
7 Reacties
Beschrijving Kennisbank
De oude druïde Alarún brouwt overdranken voor zijn inwoners met ingrediënten uit het bos van Taliesin. Zo zorgt Alarún ervoor dat zijn dorpsgenoten gezond en sterk blijven.
Alarún wordt echter een dagje ouder en vergeet de laatste tijd nog wel eens belangrijke ingrediënten toe te voegen aan zijn toverdranken, met allerlei incidenten tot gevolg. Het dorpshoofd is daarom dringend op zoek naar een opvolger. Alarún heeft voor zijn opvolging een ogenschijnlijk eenvoudig spel ontwikkeld. Als jij de beschikbare ingrediënten het beste weet te combineren, brouw je de krachtigste toverdranken. Het dorpshoofd benoemt jou dan tot de nieuwe druïde van het dorp!
Alarún spelregels

Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspelmania

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Alarún

Bastiaan_Nox

0

93

zo 29 mei 2022, 17:39

Bastiaan_Nox

Geen ongelezen berichten DSS102 - Witchstone, Founders of Teotihuacan en Alarún

rvlieshout

0

87

ma 04 jul 2022, 09:49

rvlieshout

Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Alarún

xanthie

9

436

do 23 feb 2023, 15:11

xanthie

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Alarún - Reacties (7)
Geplaatst: wo 19 okt 2022, 12:29 
Avatar gebruiker
Leuk puzzelspel waarbij je moet proberen om de toverdrankjes in jouw 5x5 raster zo efficiënt mogelijk te plaatsen.

Het spel is allereerst duurzaam geproduceerd (hier is zelfs een certificaat voor ontvangen) en met handgetekende illustraties, waarvoor alle lof. Het spelmateriaal is uiteraard niet van deluxe-kwaliteit maar in dit kleine puzzelspel is dit ook niet nodig. Het artwork is mooi en duidelijk. Hetzelfde kan gezegd worden van het spelregelboekje, er is niets wat maar tot de geringste onduidelijkheid leidt. Heel handig is het puntenvoorbeeld op de laatste pagina waarmee alles in één keer duidelijk wordt. Op de website wordt nog de mogelijkheid open gehouden om een FAQ samen te stellen maar ik kan me haast niet voorstellen dat dit nodig is.

In het begin van het spel gaan de rondes nog vrij soepel en gemakkelijk omdat je dan nog alle kanten op kunt. Maar zodra het spel vordert moet je steeds lastiger keuzes gaan maken en moet je ook je tegenspelers in de gaten houden om te zien of de kaart die je heel erg nodig hebt toevallig niet meer in het spel zit (of dat zij deze ook nodig hebben). Dit zorgt voor een aardige spanningsboog.

In een spel met 4 spelers worden de open kaarten in het midden niet vernieuwd. Dit leidde er bij ons echter toe dat vaak in de eerste of tweede beurt iemand ging passen omdat de kaarten in het midden minder interessant waren dan de kaarten op hand. Hierdoor voelde het tactisch ruilen van kaarten wat onderbelicht aan en kwam het vooral aan op het geluk van de kaarten die je op hand krijgt.

De scores liggen vaak dicht bij elkaar, in ons eerste spel was er zelfs de tiebreaker nodig om de winnaar te bepalen. Die tiebreaker is het aantal punten met de toverdrankjes. Dit is niet in één oogopslag af te lezen omdat er geen tussenstand op de scoreblokjes staat voor de toverdrankjes. Gevoelsmatig hadden wij er daarom eerder voor gekozen om de kleurenbonus als tiebreaker te benoemen.

Maar al met al is dit korte puzzelspelletje zeker wel interessant als filler of met minder ervaren bordspelers. Chapeau voor deze kleine Nederlandse speluitgever!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 19 okt 2022, 14:11 
Uitstekend (puzzel/leg)spelletje. Leuk om mee bezig te zijn, denkelijk met alle aantallen goed te spelen, al heb ik het zelf niet met vier gespeeld.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 18 maart 2023, 22:30 
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 11 jul 2023, 12:56 
Komt regelmatig op tafel als vullertje.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 03 nov 2023, 10:36 
Avatar gebruiker
Van bij een eerste test op SpSp 2022 beviel dit spel mij bijzonder goed. Maar bij een recent partijtje lag de eindstand zo ver uit elkaar (vooral door het geluk dat ik had met de kaarten die ik kreeg) dat er toch een puntje van de score afgaat.
Topspel voor 2 spelers.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
Geplaatst: wo 22 nov 2023, 11:46 
Avatar gebruiker
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 14 dec 2023, 22:20 
4
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®