Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Top 100 Lage Landen

Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2650 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Andermans Veren
Categorie: Expertspel
Uitgegeven in: 2012
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl
Auteur: Friedemann Friese
Illustrator: Harald Lieske
7.0
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 95 minuten   Leeftijd vanaf 12 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
11 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Pittig strategisch spel, waarin auteur Friedemann Friese met toestemming van de betreffende auteurs gebruik maakt van de spelmechanismen uit topspellen zoals Agricola, Dominion en Through the Ages.

Je bent een politicus die alles in het werk stelt om zoveel mogelijk donaties binnen te halen en verkiezingssucces af te dwingen. Je schroomt daarbij niet om te liegen, te bedriegen en met "andermans veren te pronken".

Je zet elke ronde 3 campagnemedewerkers in en je trekt 5 kaarten van je eigen stapel. Daarmee kun je acties uitvoeren en nieuwe kaarten kopen. Met je acties verdien je geld en overwinningspunten. Heb je na maximaal 11 ronden in 4 termijnen de meeste punten, dan win je het spel.

Het toepasselijke thema en grappige artwork zorgen voor ruim anderhalf uur aanstekelijk speelplezier!
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Bordspeler

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Andermans Veren - Reacties (11)
Geplaatst: ma 05 nov 2012, 12:42 
Avatar gebruiker
Vooral interessante mechanismes. Wie van Dominion en Agricola houdt, moet dit eens proberen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 03 dec 2012, 17:30 
Avatar gebruiker
Dominion hebben wij afscheid van genomen omdat ik aan het einde van het spel het idee had dat ik alleen maar aan het schudden was geweest.

Dit spel heeft het schudmechanisme overgenomen, maar hier stoort het veel minder omdat er een workerplacement mee is verwoven. Ik heb dus meer te doen dan alleen schudden.

Spelen is erg goed bevallen en op het eerste gezicht lijkt er voldoende mogelijkheid om diverse strategieen uit te proberen wat voor herspeelbaarheid zorgt.

Het thema en het artwork spreken mij iets minder aan helaas.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: vr 07 dec 2012, 17:48 
Voorlopig cijfer, kan nog stijgen/dalen naargelang de ervaringen met andere spelersaantallen.

Je herkent duidelijk de 4 spellen waarop dit gebaseerd is en toch krijgt het spel een eigen feeling mee. Ik hou wel van het thema en de humor en vind ook de hall of fame een tof ideetje. Goed speelbaar met 2.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 08 dec 2012, 20:27 
Avatar gebruiker
Tja. Best een prestatie om met belangrijke elementen van populaire spellen een werkend geheel te maken, maar daarmee krijg je nog geen goed spel. Het monster van Frankenstein was als mens ook niet zo geslaagd. Oh, en mensen die graag een goed werkend thema hebben moeten zich hier verre van houden. Dat thema komt alleen naar voren in het jatten van de ideëen en de titel, maar niet het spelverloop zelf.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 14 maart 2013, 11:29 
Avatar gebruiker
Gespeeld op Ducosim met 4.
Is goed gevallen bij ons allemaal. De combinatie deckbuilding-workerplacement bevalt en sluit goed aan. Voldoende keuzes en ik acht dit spel ook een familiespel kwaliteit toe.
Ben wel erg beniewd of er voldoende gelijkwaardige routes zijn die naar de overwinning leiden om het spel op de lange duur interessant houden.
Er is maar 1 manier om daar achter te komen. Kopen dus.
Aangezien ik niets heb met Dominion dicht ik dit spel een 8 toe. Kan afhankelijk van de ervaringen nog een punt plussen/minnen
8
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 23 feb 2015, 12:08 
Avatar gebruiker
Leuke combinatie van acties uit goede bestaande spellen.
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 28 okt 2015, 15:28 
Avatar gebruiker
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: ma 21 dec 2015, 00:43 
Ik vind dat Friese heerlijk ironisch en arrogant is in dit spel. De humor weet ik wel te appreciëren. De speldoos ziet er niet aantrekkelijk uit, het spel zelf iets of wat meer, maar het roept nog steeds niet "speel met mij".
Het spel combineert enkele leuke (bekende) mechanismen en daarmee krijg je ook een prima spel. De regels zijn zo uitgelegd waardoor je snel aan het spelen bent. Gelijktijdig met deze simpele regels heb je toch wat keuzemogelijkheden zodat het goed uitkijken/plannen is. Ik vind het een prima spel en ik wil het gerust nog enkele keren meespelen, maar anderzijds grijpt het spel me niet en kies ik zelf liever voor andere spellen. Als familiespel lijkt me dit té. Voor beginnende spelers die eens wat meer willen, raad ik het aan: Het is een mooi opstapje. Voor veelspelers vind ik dit spel net niet goed genoeg lopen en stem ik een ander spel for presi
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 25 feb 2016, 23:36 
Avatar gebruiker
8
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: vr 26 feb 2016, 09:33 
Avatar gebruiker
Kan mij niet boeien.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 13 sep 2018, 12:51 
Avatar gebruiker
Het spel an sich is op zich gewoon best leuk: een originele poging om best practices uit andere spellen (Agricola, Dominion, Through the Ages, etc.) samen te voegen tot een mooi geheel. Ook is er een knipoog gegeven aan de eerste versie van Ticket to Ride (de fout op het scorespoor rond de 90).

Echter: ik word niet zo warm van de cartoonesque aankleding van het spel. Een tweede (en veel belangrijker) bedenking die ik heb, is het feit dat het samenvoegen van de beste ingrediënten uit andere spellen niet hebben geleid tot een topspel: 2 + 2 wordt geen 5 en zelfs geen 4.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   Facebook
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®