Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2677 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Andromeda
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2000
Uitgever: 999 Games
Link uitgever: http://www.999games.nl
Auteur: Alan R. Moon
Illustrator: Doris Matthäus
6.6
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 7 / 10  
  Speelduur 60 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 3 - 5  
18 Reacties
Beschrijving Kennisbank
De spelers brengen handelsposten van de aarde naar de planeten van het verre Andromeda. Daarvandaan moeten ze naar satellieten die in een baan om de planeten draaien verhuisd worden. Daar mogen de spelers zich vestigen en krijgen ze punten om dit spel te winnen. Om dit doel te bereiken, handelen de spelers in grondstoffen en edelstenen, waarmee acties betaald kunnen worden. Je kunt direct je handelsposten proberen te vestigen maar je kans van slagen is dan zo klein dat je veel geluk nodig hebt. Misschien is het verstandiger om eerst in verschillende vormen van technische vooruitgang te investeren! Maar zijn dan de beste locaties nog wel beschikbaar? In dit spel wordt een beker met een poortje gebruikt, die over de handelsposten (blokjes) op een planeet geplaatst wordt. Welk blokje verschijnt er, als je de beker wegtrekt? Spelregelsamenvatting Andromeda

Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: De-spellenhoek
Recensie: Spelmagazijn
Recensie: Spellengek
Recensie: Bordspel
Recensie: Anderspel
Recensie: Truusentruus

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Bijlage(n) Nox' Spellenzolder - Andromeda

Bastiaan_Nox

0

629

zo 16 maart 2014, 01:02

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Andromeda - Reacties (18)
Geplaatst: ma 03 okt 2005, 16:10 
Avatar gebruiker
Een onbekende en door het aanwezige geluk vaak verguisde titel. Dat is jammer, want je kunt erg veel plezier aan dit spel beleven. De 'galactische asbak'—in feite niets anders dan een superdobbelsteen—alleen staat al garant voor veel spelplezier. Bovendien is het ontzettend mooi vormgegeven. Het is alleen wel een beetje jammer dat omdat het speleinde van toeval afhankelijk is, de speelduur erg grillig is: soms is die te kort, en soms véél te lang. Het cijfer is dan ook alleen geldig voor de 'juiste' speelduur, en dat komt jammer genoeg niet al te vaak voor. Eerlijker is een 5 (en als het spuigaten uitloopt zelfs een 4).

Andromeda leent zich overigens erg goed voor het introduceren van varianten die het geheel wat meer sjeu kunnen geven. Het onderstaande lijstje wil ik nog eens proberen:
* opvullen van de stations in omgekeerde volgorde (dus beginnen bij de minst waardevolle, en eindigen bij de meest waardevolle);
* handelen à la Boonanza (startspeler draait 2 kaarten van de stapel om en handelt die vervolgens weg of neemt ze op handen of allebei);
* bij het uitspelen van kaarten kubusjes verplaatsen én schudden met de asbak combineren.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 10 okt 2005, 19:10 
Eens met vorige reactie, gewoon een leuk en onderhoudend spel met de nodige vleug geluk!
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 12 dec 2005, 16:12 
Avatar gebruiker
Dit spel hangt aan elkaar van geluksfactoren (kaarten trekken, asbak schudden), maar toch vind ik het een heel plezierig spel. Het is gewoon erg spannend om te zien wat er uit de schijf komt! Laf spel wordt gelukkig niet beloond, wie het aandurft om een gokje te wagen komt altijd wel met een prijs thuis.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 29 dec 2005, 14:10 
Dit is weer eens wat anders, strategie en geluk in een spel. Super!
9
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 11 sep 2006, 22:50 
Avatar gebruiker
Een dikke voldoende voor een heerlijk onderhoudend spel. Leuke vormgeving. Leuke toepassing van "intergalactische asbak" zoals reeds eerder aangegeven. Door de regelvariant uit R. Hoekstra's website Spelmagazijn toe te passen voor bezetting van de satellieten (laag naar hoog), zal de spanning en dus ook het speelplezier meer toenemen. Verder een goede combinatie van geluk en tactiek.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 02 feb 2008, 19:45 
Vooral het bakje met kubusjes zorgt altijd voor een hoop lol bij mijn kinderen.
Ze vinden het erg spannend om te kijken wat eruit komt.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 05 maart 2008, 23:35 
Een leuke combinatie van een ruimtethema en geluk. Niet al te diepgaand maar wel vermakelijk.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: zo 15 feb 2009, 21:37 
Avatar gebruiker
Andromeda is een meer dan aardig spel van Alan R. Moon. Net als Elfenland, heeft het spel 'not your average' spelbord. Er is een goede balans tussen tactiek en geluk. Het geluksaspect kun je nog beinvloeden door je kansen te vergroten met het verhuizen van ruimtestations naar de planeten.

Het spel steekt prima in elkaar - de handelsfase is een leuk aspect - en de vormgeving is top.
7
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: ma 16 feb 2009, 18:32 
Avatar gebruiker
Leuk bedacht spel met leuke spelelementen. Ik vind het alleen net niet spannend genoeg en je opties zijn maar klein.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  Facebook
 
Geplaatst: di 14 aug 2012, 12:10 
Avatar gebruiker
Andromeda blijft een origineel spel. In mijn ogen een party spel door de omgekeerde asbak. Zorgt voor spanning en hilariteit.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 27 aug 2012, 14:35 
Avatar gebruiker
Maar een paar keer gespeeld - was er niet weg van. Je hebt een keuze in de upgrades die je kunt kopen, maar eigenlijk is het duidelijk welke de beste zijn. En als je pech hebt bij de planeten, kom je achter te liggen, en kun je er eigenlijk niets aan doen.
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 29 aug 2012, 20:15 
Een leuke luchtige titel met iets meer geluk dan tactiek, maar genoeg mogelijkheden om je kansen te vergroten. Het hele spel draait er eigenlijk om dat je je kansen vergroot en zo goed mogelijk weet te benutten.

Waar het spel vooral interessant wordt, is de ruilfase. Door slim je planeetkaarten te kiezen voor de ruil kan je mensen forceren kaarten te spelen die ze niet willen of ze verplichten zich terug te trekken uit de ruil. Dit kans erg strategisch uitpakken.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: zo 04 aug 2013, 14:56 
Niet slecht maar een beetje verouderd, toch nog leuk om af en toe eens op tafel te leggen
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 18 jan 2016, 00:26 
Leuk familiespel. Het spel ziet er leuk uit, het speelt eenvoudig en vlot. Er is echter veel geluk mee gemoeid en dat zint me minder in spellen. Daarom niet een spel dat ik snel weer op tafel zal leggen, maar voor gezinnen/beginnende spelers is dit in feite een heel tof spel. Op z'n Alan R. Moons zou ik zeggen.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 25 feb 2016, 23:36 
Avatar gebruiker
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 28 dec 2019, 15:29 
Aardig spel van 'die man van ticket to ride'. Nu geen treintjes maar het bemachtigen van macht op de sattelieten van verre planeten. De kansfactor is heel beeldend gemaakt door alle blokjes in een 'planetenring' te doen, waarbij je moet hopen dat jóúw blokje eruit rolt. Geen topper, maar goed met de vrij eenvoudige regels gewoon goed voor een uurtje vermaak.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 30 apr 2020, 10:54 
Heb het spel zelf niet in mijn bezit, maar heb het wel al een aantal keer gespeeld. Word er niet superwild van en zal het ook niet aan mijn collectie toevoegen, maar het spel heeft wel een aantal geinige elementen: altijd spannend om te zien welke blokjes er tevoorschijn zullen komen :)
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: za 30 mei 2020, 22:00 
Leuk spelletje, iets meer geluk gebaseerd dan ik zou willen maar alle frustraties gaan naar de superdobbelsteen dan naar de andere spelers.
7
Omhoog
 Profiel    
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®