Tips in tijden van corona pandemie!
Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 2704 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Arlecchino
Categorie: Abstract spel
Uitgegeven in: 2011
Uitgever: Lud Editions
Link uitgever: http://benl.asmodee.com/
Auteur: Bernard Tavitian
Illustrator: Onbekend
6.0
Winkelwagen
Lotana.be
  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 15 minuten   Leeftijd vanaf 6 jaar   Aantal spelers 2 - 4  
1 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Ga van kleur naar kleur! Schakel de pionnen van je tegenstanders uit door erover te springen, isoleer de pionnen van je eigen kleur en win. Plaats de 36 spelstukken willekeurig op het spelbord. Neem vervolgens de zwarte en de witte pion weg om een leeg vakje te creëren. Tijdens jouw beurt verplaats je horizontaal of verticaal één pion in jouw kleur die minstens één keer voorkomt in één zone naar een aangrenzend vrij vakje. Je kan ook een pion van je buur uitschakelen door over één van zijn pionnen te springen. Elke speler is verplicht om tijdens zijn beurt een sprong te maken. Indien het gespeelde stuk meerdere zones van jouw kleur vertegenwoordigt, dan kan je verschillende bewegingen na elkaar maken.

Het spel is over van zodra niemand nog een sprong kan maken. De winnaar is diegene met het grootste aantal zones in zijn kleur die op het spelbord overblijven.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spelcarrousel

 
Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp
Geef waardering Link suggereren

Arlecchino - Reacties (1)
Geplaatst: wo 07 nov 2012, 10:37 
Avatar gebruiker
Arlecchino is een heel leuk spel als je het met 4 spelers speelt. Pas dán komt het spel volledig tot zijn recht. Met 2 spelers is het altijd kiezen tussen de pest of de cholera. Je moet dan 2 kleuren verdedigen, maar het spel wil dat op (bijna) elk vierkantje meerdere kleuren vertegenwoordigd zijn, dus ook dikwijls uw tweede kleur. Niet simpel om altijd de juiste keuzes te maken. Geluk moet je hebben bij de beginsituatie waar alle stenen willekeurig op het spelbord geplaatst worden. Liggen al de stenen met 3 of 4 kleurvakjes van je eigen kleur in het midden dan kan je het al bijna vergeten. Deze stukken zullen als eerste geslagen worden. Beter liggen deze stukken in de beginsituatie tegen de rand van het spelbord, zo kan je hen pas op het laatste moment van het spel in beweging brengen en riskeer je minder om ze kwijt te spelen. Het is ook goed uitkijken waar je landt met je steen, liefst op zo'n manier dat hij niet door een andere speler kan geslagen worden. Het spel spelen is eenvoudig, maar het spel winnen...
Maar liefst speel ik het spel in gezinsverband, (groot)ouders en (klein)kinderen. Je moet dan niet zoveel nadenken en je kan gewoon voor de fun van het spel gaan.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]Ondersteund door:
phpBB®