Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Aton
Categorie: Familiespel
Uitgegeven in: 2006
Uitgever: Queen Games
Link uitgever: http://www.queen-games.de/
Auteur: Thorsten Gimmler
Illustrator: Harald Lieske
6.1

  Geluk 5 / 10   Strategie 5 / 10  
  Speelduur 30 minuten   Leeftijd vanaf 10 jaar   Aantal spelers 2  
7 Reacties
Beschrijving Kennisbank
De hogepriesters van de twee grote egyptische godheden Aton en Amun vechten om hun hegemonie. Beide aanvoerders willen hun priester op de belangrijke plekken in de vier grote tempels in Thebe plaatsen. Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek
Recensie: Spellenclub13
Recensie: Spellengek
Recensie: Gamepack
Recensie: Bloggen
Spelregels: Queen-games

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Er zijn geen onderwerpen of berichten voor dit spel.
 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Aton - Reacties (7)
Geplaatst: di 27 sep 2011, 09:24 
Leuk spelletje om zo af en toe met zijn tweeën te doen. Met zijn verschillende manieren van tellinkjes geeft het "groot bordspel"-gevoel, maar het is in slechts een half uurtje te spelen.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: di 04 okt 2011, 16:19 
Avatar gebruiker
Ik heb respect voor wat de ontwerper in dit spelletje probeert te doen: een spannend en zinnig meerderhedenmechanisme voor 2 in de lucht houden. Het lukt 'm redelijk. Nadien is er beter op de markt verschenen, maar voor de tijd was het een goed en aantrekkelijk ontwerp.

Voor mij en mijn partner bleek de grote zwakte uiteindelijk in twee andere dingen te zitten: de trekstapel en het gebrek aan variabiliteit. De kaarten krijg je toevallig, en je kunt maar één keer in het hele spel kaarten wisselen, dus komt het geheel neer op zo tactisch mogelijk omgaan met wat je krijgt en hopen dat de hoge kaarten niet al te lang op zich laten wachten. En dat brengt me bij minpunt 2: proberen het spel uit te maken met een sudden death overwinning is zo goed als onmogelijk als de andere speler een beetje oplet. Met andere woorden: het is effectiever om gewoon op punten te spelen, en dan wordt het geheel na een dozijn potjes of wat gewoon saai. Als er een echte dreiging uitging van de alternatieve voorwaarden om te winnen, was er met de trekstapel nog wel te leven en was dit een prima doosje spelvertier geweest: nu komt het niet verder dan 'gemiddeld', en dat is eigenlijk erg jammer.
4
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: wo 08 aug 2012, 13:56 
Paar keer gespeeld. Daar zal het bij blijven.
3
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: di 14 aug 2012, 12:13 
Avatar gebruiker
Een leuk spel. Kan me wel vinden in eerder commentaar. De sudden death mogelijkheden kun je bijna niet halen. Als je dat wel probeert zul je bijna altijd op punten verliezen. Dat is jammer.
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: do 23 aug 2012, 17:33 
Dit is een van mijn favoriete spellen. Het is makkelijk en snel te spelen. Er wordt bijna nooit op puntenaantal gewonnen, maar op een van de andere manieren om het spel te winnen. Het continu in de gaten houden wat de andere speler van plan is, terwijl je je eigen plan probeert uit te voeren vind ik geweldig! Er zijn potjes bij die me nog goed bijstaan vanwege leuke of grappige momenten, en dat maakt dat een spel net wat meer krijgt. Als iemand dit wil spelen, zeg ik geen nee.
10
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: wo 18 sep 2013, 20:39 
Avatar gebruiker
Voor 2 spelers een leuk en uitdagend spel. Makkelijke spelregels, snel uit te leggen aan nieuwe spelers, snel opgezet en ook wel redelijk snel gespeeld. Maar desondanks toch met best wat strategie. Het gaat niet lukken om overal de meerderheid te behalen dus je moet de juiste keuzes maken op basis van je kaarten en de speelwijze van je tegenspeler. Een efficiënte inzet van je kaarten is daarbij erg belangrijk. In het lichtere segment vind ik dit één van de betere tweespelersspellen.

Grafisch ziet het er prima uit maar het thema komt helaas niet zo goed uit de verf. Voor mij wel het grootste minpunt van het spel.
7
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
Geplaatst: ma 14 aug 2023, 09:17 
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®