Gebruikersnaam:   Wachtwoord:  
Zomerspel 2024





Geef waardering Link suggereren

Zoeken 0 - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z 4020 spellen aanwezig!

Afbeelding Informatie Waardering
Baby Cruise
Categorie: Familiespel, Partyspel
Uitgegeven in: 2017
Uitgever: Jumping Turtle Games
Link uitgever: http://jumpingturtlegames.be/spel.php?naam=babycruise&lang=nl
Auteur: Ally Steven Severi
Illustrator: Ally Steven Severi
5.3

  Geluk 3 / 10   Strategie 3 / 10  
  Speelduur 20 minuten   Leeftijd vanaf 8 jaar   Aantal spelers 3 - 6  
3 Reacties
Beschrijving Kennisbank
Beschrijving van de uitgever:
Zon, zee, gratis drankjes en gokautomaten! Welkom aan boord van de luxueuze Baby Cruise. Jij zorgt voor de kinderen... in het casino aan boord... met een cocktail in je hand. Daar geef je gul gratis drankjes aan andere "verantwoordelijke" ouders.

De instinker... Elke cocktail die je aanbiedt, verhoogt hun kansen om de jackpot te winnen, maar als ze te veel hebben gedronken geeft het je wel de kans om ze te laten betrappen wegen dronkenschap. De baby's laten ondertussen ook alles in het honderd lopen. Al die chaos geeft je veel kansen om te bluffen en er zelf met de jackpot vandoor te gaan.

Baby Cruise is een luchtig spel met zeer eenvoudige spelregels. Elke beurt moet je maar één ding doen en dat is een kaart (cocktail) van de trekstapel nemen en die aan een andere speler geven. Deze speler mag de kaart gedekt bewaren en is zelf als volgende aan de beurt. Als je op een bepaald moment 3 dezelfde jackpot symbolen bezit, win je de ronde. Een beetje onthouden wie welke kaarten heeft ontvangen is dus geen overbodige luxe, maar de groep zal je hierin ook zeker willen adviseren (maar kan je ze wel vertrouwen?).

De kaarten die je doorgeeft bevatten ofwel een baby ofwel een jackpot. Als je een jackpot geeft, dan geef je de speler een extra kans op de overwinning, want nu wint deze speler niet alleen met 3 identieke symbolen, maar ook met de combinatie op de jackpot kaart. Maar dit heeft ook een keerzijde. De extra cocktail op de jackpot kaart zorgt er ook voor dat je kan betrapt worden voor dronkenschap. Als je een baby kaart doorgeeft, mag je namelijk ook steeds de eigenschap van de baby op de kaart uitvoeren en zo zal de politie baby controleren dat je niet 3 dezelfde cocktails hebt gedronken. Als dat zo is, verliest de dronken speler de ronde. Er zijn ook nog andere baby'tjes in het spel. De kapitein verplicht je tegenstander een kaart uit zijn hand af te geven in plaats van eentje te trekken van de trekstapel in het begin van zijn beurt. De geluksbaby brengt je extra geluk met de jackpotkaarten en de verlegen baby moet je geven aan de speler met de minste kaarten.
Geen artikelen
Links
BGG link: Boardgamegeek

 




Plaats een nieuw onderwerp
Onderwerpen
 Onderwerpen   Auteur   Reacties   Bekeken   Laatste bericht 
Geen ongelezen berichten Jumping Turtle Games op Spiel 2017

Bordspeler.nl

0

670

ma 23 okt 2017, 13:00

Bordspeler.nl

Geen ongelezen berichten Nox' Spellenzolder - Baby Cruise

Bastiaan_Nox

0

518

di 24 apr 2018, 14:54

Bastiaan_Nox

 
Plaats een nieuw onderwerp




Geef waardering Link suggereren

Baby Cruise - Reacties (3)
Geplaatst: do 04 maart 2021, 18:49 
5
Omhoog
 Profiel    
 
Geplaatst: do 11 maart 2021, 19:18 
Avatar gebruiker
5
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek  Twitter  
 
Geplaatst: zo 13 aug 2023, 07:55 
6
Omhoog
 Profiel  BoardGameGeek   
 
 

Geef waardering Link suggereren


[ Gebruikersvoorwaarden | Privacybeleid | Cookiebeleid ]



Ondersteund door:
phpBB®